10 плана за оцеляване при апокалипсис на свръхбогатите. Милиардерите от

...
10 плана за оцеляване при апокалипсис на свръхбогатите. Милиардерите от
Коментари Харесай

10 плана за оцеляване при апокалипсис на свръхбогатите

10 проекта за оцеляване при апокалипсис на свръхбогатите. Милиардерите от Силициевата котловина, новите феодали, явно се приготвят доста добре. Това е разбираемо. Те се радват на облагите от своите машина и желаят да спасят каквото могат от живота. Разбира се, с цялото това въздействие те биха могли да спасят целия свят!Но не, ето по какъв начин считат да ни оставят и да си загинем с достолепие.

10. Скривалището на пустинния остров на Лари Пейдж

Един от многото софтуерни титани, които се опасяват от гибелта, е съоснователят на Гугъл Лари Пейдж . Неговите Calico Labs работят интензивно върху донкихотовска битка против гибелта. Междувременно обаче той към момента би трябвало да преодолее бурята.

Неговият проект за оцеляване, най-малко при положение на планетарен прелом, е да се скрие на своя остров във Фиджи. Под предлог, че доставя медицински консумативи – и заради обстоятелството, че е милиардер – му беше разрешено да влезе в изолираната (и затова другояче безопасна) страна, когато тя беше затворена за всички останали, долитайки със своя аероплан от Хавай.

Разбираемо, той се опита да го резервира в загадка, като накара държавните медии да махнат историята му за визитата. Освен това той скри всички следи в Гугъл. Но никакво въздействие не можеше да накара един неудовлетворен моряк да млъкне, който осветли част от проекта на останалия свят.

9. Средновековният оръжеен боеприпас на Марвин Ляо – 10 проекта за оцеляване при апокалипсис

Позовавайки се на образеца на Украйна, софтуерният вложител Марвин Ляо споделя, че пред портата постоянно има поробител. Освен това той се тревожи за пандемията и за идния финансов колапс. Но той е квалифициран. Марвин е „ натрупал боеприпас от неогнестрелни оръжия и е ходил на уроци по пукотевица с лък “, тъй че няма да му се постанова да разчита на муниции.

Той също по този начин се образова в бойни изкуства, пердах с ножове и фитнес като цяло. Да можеш да бягаш, без да се задъхаш, е жизненоважно, споделя той. Но също и финансовата независимост. Подобно на Джеси Айзенберг в Zombieland, Ляо има редица лозунги, които се надява да го поддържат жив. „ Физически здрави и финансово обезпечени “ е един от лозунгите. Има също „ Не съжалявай, бъди по-добър “!

Ляо, за разлика от мнозина в този лист, има вяра в обединяването – най-малко в борбата след апокалипсиса. „ Има мощ в колектива “, отбелязва той, „ и трима души съвсем постоянно ще отстранен един … без значение какъв брой добре са подготвени. “

8. „ Явната орис “ на Сам Алтман

Сам Алтман , богаташът и началник на OpenAI (компанията, виновна за чудовищния чатбот GPT-3), е подготвящ се човек от години. Той сподели пред The New York Times през 2016 година, че натрупа „ оръжия, злато, калиев йодид, антибиотици, акумулатори, вода, противогази от израелските отбранителни сили и огромно парче земя в Биг Сур “.

Друга публикация – озаглавена „ Явната орис на Сам Алтман “ – разказва „ цялостната му липса на интерес към неефективните хора, което за жалост включва множеството от нас “. Той също по този начин изброява някои от сюжетите, за които е квалифициран: смъртоносен Изкуствен Интелект; нуклеарна война за ресурси; и освобождението на синтетичен вирус. Колапсът на обществото е различен. Когато това се случи, той ще избяга в Нова Зеландия с приятеля си Питър Тийл.

7. Нова Зеландия на Питър Тийл – 10 проекта за оцеляване при апокалипсис на свръхбогатите

„ Янки, наумете си това. Аотеароа Нова Зеландия не е вашето малко несъмнено леговище за последна инстанция “, се споделя в обява на уеб страницата на Prepper Modern Survivalist. Това е възходящо въодушевление в Нова Зеландия. Самодостатъчността на островната страна, умереният климат, неналичието на врагове и обработваемите терени я вършат обичана дестинация на разтревожените американци. Фактът, че това е и мястото, където е сниман Властелинът на пръстените, е бонус за Питър Тийл, който кръсти фирмите си след трилогията.

Инвеститор в анти-стареене и криогенни проучвания, Тийл се опасява от гибелта – което е много разбираемо поради вярата му в пъкъла. Той освен желае да вампиризира децата, той поддържа авторитаризма и се надява Тръмп да стане деспот. Той също по този начин банкрутира Gawker, тъй като го изгони. Той е, както се изрази Guardian, „ човешката емблема на моралния въртоп в центъра на пазара “.

Естествено, той желае да продължи. Така той излъга и подкупи, с цел да си проправи път в Нова Зеландия, като си купи парче от Южния остров с размерите на град. Когато историята избухна в пресата, локалните бяха скандализирани. Въпреки обещанията на Тийл да влага в страната, всички знаеха защо е това: да оцелее след краха на западната цивилизация. За благополучие проектите му за цитадела – която включваше спа и спектакъл – бяха счетени за „ болежка в очите “ от Киви и отхвърлени.

6. Скривалището на Бил Гейтс

Бил Гейтс е, както сподели Ice Cube, „ бункерска кучка “. Той е измежду многото паникьосани богати американци, които се стичат към компании като Vivos – експерти по взимане на пари от милиардери в подмяна на апокалипсисни бункери. Според създателя на Vivos Робърт Вичино, „ Гейтс има големи убежища под всеки един от домовете си, в Ранчо Санта Фе и Вашингтон. “

Той се причислява към редиците на доста други нарциси – банкери, кино звезди, спортисти – които, съгласно The ​​Hollywood Reporter, пръскат милиони за отбрана. Те обаче не се тревожат единствено за Третата международна война; това, от което в действителност желаят да се скрият, сме ние. Сред главните им терзания са протестите, произлизащи от стопански колапс. Това ни споделя всичко, което би трябвало да знаем за възприятието им за цивилен дълг, както и за вероятностите им за бъдещето. Финансовият шеф на Ultimate Bunker, друга елитна компания за оцеляване, сподели, че „ всички [в тези кръгове] считат, че сме обречени, без значение кой е определен “.

Но в действителност са обречени, без значение какъв брой харчат. Бункерите не са магия. Всичко, което е належащо, е гладна навалица от ветерани морски пехотинци с умения за разтрошаване на бункери на високо равнище.

5. Повторната колонизация на о-в Кауай от Марк Зукърбърг – 10 проекта за оцеляване при апокалипсис на свръхбогатите

Марк Зукърбърг се гордее с имението си в Кауай, само че не желае да знаете по какъв начин го е получил. Не постоянно са били 750 акра. Първоначалната земя явно била прекомерно дребна за ироничната му фикс идея за неприкосновеността на персоналния живот, тъй че той принудил съседите си да продадат – тъкмо както правеше преди в Сан Франциско, Пало Алто и езерото Тахо. Само дето този път неговите „ съседи “ бяха локални хавайци и парцелите им бяха земя кулеана, обещана от колонизаторите в предишното. Тези, които се съпротивляваха на заграбването на земя от Зукърбърг, бяха съдени. И, добавяйки засегнатост към пострадване, неговата земя обхващаше гробове – принуждавайки локалните поданици да желаят позволение за посещаване.

Той сподели, че желае да „ пусне корени “ тук, само че някои считат, че това просто значи създаване на дупка, „ ако обществото рухне “. Той явно не се интересува от другарството с локалните жители; той е издигнал стени към земята си и се е обкръжил с поддръжници. Той също по този начин е направил доста повече неща спрямо незащитените хора на острова.

4. Супер секретният общоприет проект на Лари Елисън

Лари Елисън е – съгласно Боб Сътън, създател на The No Asshole Rule – „ 25 до 30 пъти по-гаден “ от Стив Джобс. Застаряващият софтуерен милиардер освен е бил политически мегадонор, само че и е превзел цялостен хавайски остров за себе си. Неговата персонална мантра, която той открадна от Чингис Хан, е: „ Не е задоволително аз да съумея – всички останали би трябвало да се провалят. “

Само за 300 милиона $ от своите над 100 милиарда той купи 98% от остров Ланаи (около 90 000 акра). Що се отнася до хората, които са живели там, по същински колониален метод той съвсем ги е поробил за една нощ – ставайки началник на всички, хазяин (при строго 30-дневен контракт за наем) или и двете. Но не това е задачата. От началото на CоVlD-19, когато самият той се реалокира на острова, измененията набират скорост. Те включват първия „ спа център за дългоденствие “ на Ланай.

Елисън твърди, че работи за резистентност, само че локалните назовават това waha („ глупости** “). Досега не е направил нищо за дивата природа и екологията. Има обаче някои признаци, че той желае да направи острова самодостатъчен. Той има учени, които наблюдават преваляванията и проекти за апаратура за обезсоляване и хидропонна плантация. Те обаче няма да са за законните притежатели на острова. Тайните визити на хора като Том Круз и Бенямин Нетаняху допускат, че Елисън е построил леговище за богатите. Може в никакъв случай да не разберем. Както отбелязва Bloomberg, Елисън „ не е дал на обществеността доста детайлности от своя общоприет проект “.

3. Лудият блян на Илон Мъск към Марс – 10 проекта за оцеляване при апокалипсис на свръхбогатите

Илън Мъск се тревожи за всичко: изменението на климата, изкуствения разсъдък, срутва на популацията, Втората международна война… Така че не би трябвало да е изненада, че от всички (рационални) проекти за деяние при изключителни обстановки в този лист неговият е най-амбициозният: Мигриране в космоса посредством Марс .

За да бъдем почтени към милиардера, той не просто се пробва да избави себе си – той се пробва да избави типа. Всъщност той възнамерява да приземи един милион души на Червената планета, по 100 на транспортен съд, в границите на десетилетия. Той даже възнамерява да понижи цената от 10 милиарда $ на 200 000 $ за билет. И до момента в който това към момента е прекалено много, с цел да си го разрешат множеството, той отхвърля, че е „ спешна врата за богатите хора “. Има „ добър късмет да умрете “ по време на задача до Марс, споделя той, само че „ ще бъде неспокойствие за тези, които… оцелеят “.

Освен всичко друго, той си показва „ заведения за пица “, „ страхотни питейни заведения “ и, с 38% гравитация на Земята, илюзията за супер мощ. „ Марс ще бъде отлично място за пътешестване “, споделя той, „ планетата на опциите “. Ветераните астронавти не са съгласни. Стенли Лав, който е прекарал над 300 часа в космоса и е живял в база в Антарктика, упорства, че животът на Марс би бил „ ужасяващ “. Всичко би трябвало да бъде нормирано. Хората биха изпаднали в клаустрофобия. И ниската марсианска гравитация също би понижила тяхната мускулна маса и костна компактност, правейки колонистите по-слаби и по-податливи на фрактури. Дори и да намерят пътя назад към Земята, те няма да се върнат към живота си.

2. Космическата неосъществима фантазия на Джеф Безос

Подобно на доста милиардери, изключително в региона на технологиите, Джеф Безос има ползи в удължаването на живота. Една от огромните му вложения, откакто се отдръпна като основен изпълнителен шеф на Amazon през 2021 година, беше Altos Labs – (друга) лаборатория за проучване на дълголетието. Той наподобява е захласнат от изтичащото време, защото е хвърлил милиони на „ 10 000-годишен часовник “ в планина (за който някои подозират, че е часовника на Страшния съд).

Но сходно на Илон Мъск той се надява да избави планетата – освен себе си. Очаквайки хората да изтощят и последния жизнерадостен енергиен източник на Земята през идващите няколко века, Безос има намерение да ни изстреля в космоса. В една луда тирада, основана на концепциите на физика Джерард К. О’Нийл, той си показа селища на борда на цилиндри, въртящи се през Слънчевата система.

Всяка колония (от милионите, за които той мечтае) ще бъде издигната от роботи с материали от Луната и изстреляна в космоса с катапулт. Щели са да са километри, с цел да приютят по един милион души и да имат редуващи се линии земя и прозорци, както и огледала и слънчеви панели за сила. Различните колонии биха могли да имат свои лични тематики и функционалности, споделя той, като реплики на антични градове, зони на дива природа, колонии за отдих с нулева гравитация G и така нататък

За благополучие, пречките са доста (технологии, разноски, обществена организация и т.н.); тъй като главният проблем е самият Безос. Неговият личен принос към изменението на климата и индивидуалистичното консуматорство настрани, отношението му към служащите като основен изпълнителен шеф на Amazon допуска, че той в действителност не се интересува от хората. Всъщност има основателна причина да считаме, че неговите „ колонии “ няма да бъдат нищо повече от прославени затвори – или „ градове на покорен труд в космоса “, както се изрази NBC.

1. Бягството на Дмитрий Ицков в Матрицата

Дмитрий Ицков , „ кръстникът “ на съветския интернет, желае да отпразнува 10 000-ия си рожден ден. Излишно е да споделяме, че възможностите са против него. Както се споделя в неговия манифест, „ цивилизацията стои на прага на поредност от световни кризи… заплашващи средата, в която живеят човешките същества, и тяхното битие като тип “. Неговото решение обаче не е както бихте очаквали да последва Мъск и Безос в космоса; вместо това е да изхвърли тялото му.

До 2045 година той се надява да премине към аватар на холографски нанобот – или най-малко към живот в метавселената. Това несъмнено ще бъде еволюционен развой. Например, той счита, че ще забележим първото потомство съществени аватари на роботи, ситуирани в рискови среди (например от службите за незабавна помощ, миньори и т.н.). След това те ще бъдат употребявани като заместващи тела за хора с физически увреждания (параплегици, неизлечимо заболели и т.н.).

Според графика на Ицков би трябвало да сме на този стадий до 2025 година Следва прехвърлянето на самостоятелното схващане към тези тела. С други думи, до 2035 година, в случай че се върнем по график, всеки ще има „ опцията за кибернетично величие “. В десетилетието по-късно ще се превърнем в нов тип, с „ тела, състоящи се от нанороботи … и способни да одобряват всякаква форма “. Очевидно Ицков малко изостава от графика, тъй че акцентът в този момент е върху метавселената – или безконечния живот в Матрицата.

Как да защитим парите си от инфлация в моменти на рецесия

Как да защитим парите си от инфлация – един лев през днешния ден няма да купи същата стойност на стоките след 10 години. Това се дължи на инфлацията. Инфлацията мери междинното ценово равнище на кошница от артикули и услуги в една икономика; тя се отнася до нарастванията на цените за избран интервал от време. В резултат на…

Как да печелите пари играейки Sorare (5 бързи и лесни стъпки)

Как да печелите пари играейки Sorare? Ако се интересувате от футбол, крипто и вършиме спомагателни пари, Sorare си коства да бъде тествана. Фентъзи футболната игра бележи постоянен растеж на потребителите, което докара до любознание на повече хора по какъв начин да стартират. А хубавото е, че има повече от един метод да вършиме пари от Sorare (So…

Как да печелим пари от криптовалути по 10 подобаващи метода

Как да печелим пари от криптовалути – спрете да държите неактивни активи и задействайте своята криптовалута. Ето 10 метода да печелите въздържан приход от вашата криптовалута благодарение на Binance Earn. Пазарът на криптовалута се развива бързо и вложението в крипто не е единствено покупка и държане. Въпреки че да се държи криптовалута се оказва…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР