10 нови чинара по крайбрежната алея на бул. „Марица-юг“ и

...
10 нови чинара по крайбрежната алея на бул. „Марица-юг“ и
Коментари Харесай

Близо 2000 нови дървета обогатиха зелената система на Пловдив

10 нови чинара по крайбрежната алея на бул. „ Марица-юг “ и 5 ясена в зеленото пространство на ул. „ Захари Стоянов “ засади при следващата залесителна акция екип на „ Градини и паркове “ дружно с шефа на общинското дружество Веселин Козарев.

„ За поредна година в Пловдив са засадени близо 2000 нови дървета. Около 1300 от тях са лично произвеждане. Останалите са от дарения посредством напъните на общината и районните кметове да привлекат компании и жители като съидейници на концепцията за по-зелен град “, разяснява Козарев.

Новозасадените дървета са най-вече локални типове. Сред широколистните доминират чинари, липи, явори, ясени, рустифини, а измежду иглолистните – ели, борове, кипариси. В разсадника се отглеждат и разнообразни типове декоративни дръвчета и шубраци, които също виреят добре при характерните пловдивски климатични условия.

По думите на шефа специалистите на предприятието взаимно с районните еколози още занапред възнамеряват къде и какви дървета да се засаждат през пролетта. Според Козарев от „ Градини и паркове “ разчитат и на експертизата на Съюза на ландшафтните архитекти.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР