1. Митът за честото подстригване на косата Честото подстригване не

...
1. Митът за честото подстригване на косата Честото подстригване не
Коментари Харесай

9 неща за прическите, за които никой не говори

1. Митът за честото подкастряне на косата

Честото подкастряне не форсира растежа на косата – това е единствено постоянно срещан мит. Повишеното поддържане на фоликула води до напредък. А честото рязане на връхчетата не усилва това поддържане.

2. Кога е моментът за подкастряне на накъсаните краища

Средно краищата стартират да се късат на всеки 3-4 седмици, само че не ги режете толкоз постоянно. Идеалното време е един път на 6-8 седмици. Така косата ще има време да израсте, а и връхчетата могат да се поддържат в изрядно положение.

3. Не мийте косата си преди подкастряне

Фризьорът още веднъж ще ви измие косата преди подстригването. Двойното измиване единствено ще ви изсуши косата.

4. Слоевете и стъпалата би трябвало да подхождат на вашия вид лице

Слоевете би трябвало да се оформят не съгласно фотографията от Интернет, не съгласно назубрената технология на подкастряне, а съгласно формата на лицето на съответен човек. Това е единственият метод да наблегнете хубостта и да скриете някои нехармонични особености.

5. Може да се подстригва и суха коса

Да, мократа коса е по-удобна за подкастряне – тя е по-равномерно изправена и не се роши. Сухата коса също може да се подстриже, само че единствено убеден и умел занаятчия може да направи това.

6. Бретонът би трябвало да се избират не по мода, а по форма на лицето и конструкция на косата

Никога не си оформяйте бретон по повсеместен метод. Формата на лицето и структурата на косата са разнообразни за всеки, еднакъв тежък или пай бретон не може да отива на всички. Бретон за права тънка, къдрава и гъста коса с разнообразни форми на лицето, носа и брадичката би трябвало да се избира самостоятелно.

7. Не може да се поддържа дължината с накъсани краища

Нежеланието за подкастряне на накъсани краища от 1-5 см няма да помогне да се поддържа дължината. Накъсаната коса ще се откъсне и въпреки всичко ще понижи общата дължина на прическата.

8. Не се тормозете да показвате фотоси на мечтани прически

Ако има мечтана визия, покажете я и се консултирайте с коафьор. Майсторът ще каже дали е допустимо да сътвори такава прическа на вашата косата или не, какво може да направи, с цел да се доближите до “идеала ”.

9. Късата прическа няма да ви отърве от грижата за косата

Не си мислете, че късата прическа ще ви избави от тъгите на косата. Напротив, ще би трябвало да ходите в салона още по-често и  да я миете по-често.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР