09 Юни Ускорените инвестиции в дигитализация и устойчивост, познати още

...
09 Юни Ускорените инвестиции в дигитализация и устойчивост, познати още
Коментари Харесай

5,7 млн. нови работни места в Европа до 2030 г. при ускорени инвестиции в дигитализация и устойчивост

09 Юни
Ускорените вложения в цифровизация и резистентност, познати още като " двойна промяна ", биха могли да спомагат за разкриването на до 5,7 млн. нови работни места повече в цяла Европа до 2030 година Този растеж е предстоящ най-много в секторите: промишлено съоръжение, високи технологии, програмен продукт, комунални услуги, авто бранш, науки за живота, медии и връзки. Това сочат резултатите от взаимно изследване " Новата зора на Европа - Преоткриване на промишлеността за бъдеща конкурентоспособност ", извършено от световната софтуерна компания Accenture и Конфедерацията BusinessEurope.

Докладът демонстрира, че европейските организации форсират вложенията в технологии, резистентност и работна мощ. 9 от 10 компании на Стария континент (88%) възнамеряват да усилят вложенията си в практики за цифрова промяна и резистентност тази година. За съпоставяне, единствено 58% от тях усилват вложенията си в тези области през 2020 година В допълнение, те слагат сериозен акцент върху преквалифицирането на работната мощ. Над 3/4 от интервюираните /86%/ възнамеряват да покачат компетенциите или да преквалифицират своите чиновници в идващите три години, с цел да са в крайник с потребностите на компанията. Приблизително 7 млн. чиновници в района биха могли да бъдат част от тези начинания за повишение на квалификацията или преквалификация.

Макар преди появяването на Covid-19 Европа да поддържа темпото на растеж на развиване и пазарен дял, сходно с други райони в света, рецесията е довела до съществени промени. В резултат от пандемията, се чака възобновяване на европейските бизнеси да отнеме най-малко шест месеца по-дълго, в съпоставяне със страни в Азия, Тихоокеанския район и Северна Америка. Въпреки това изследването отбелязва, че Европа се намира в добра позиция за потребление на бъдещите благоприятни условия за развиване, с помощта на основните промишлености, в които има водеща роля.

" Въпреки че рецесията, породена от Covid-19, към момента не е зад тила ни, е налице незабавна потребност за бизнесите да се приготвят за своето възобновяване, само че и да премислят стратегическите си цели, с цел да запазят позицията си на световни водачи или да се трансфорат в такива, " споделя Жан-Марк Олание, изпълнителен шеф на Accenture в Европа. " Пред Европа стои неповторимата опция да бъде водач в пост-пандемичната стопанска система. Постигането на тази задача ще изисква вложения през днешния ден - в верните технологии и екосистеми. Но най-много - инвестиция в хората. Това е методът, по който е вероятен предстоящ напредък и основаване на работни места. "

Инвестицията в преимуществата на европейските бизнеси има капацитет да докара до сполучливо стимулиране на заетостта на Стария континент в кратковременен проект. За да се случи това, Европа би трябвало да ускори своята световна лидерска позиция в региона на автомобилния бранш, потребителските артикули и услуги, комуналните услуги и химическата индустрия и да развие и надгради своя капацитет в региона на космонавтика и защита, науки за живота, медии и връзки. Възможности за развиване съществуват и в други браншове, като индустриално съоръжение, програмен продукт и технологии, само че там са нужни спомагателни вложения в нововъведения и ускорение на трансформацията в посока цифровизация и резистентност.

Докладът на Accenture и BusinessEurope включва питане на 700 бизнес ръководители на висока мениджърска позиция в 13 страни и 11 промишлености в Европа. Според 66% от тях, софтуерните вложения би трябвало да са с главен фокус върху изкуствения разсъдък, за 58% най-приоритетни са 5G и 6G технологиите, за 52% - облачните технологии, а за 34% - батериите от последващо потомство (34%). На въпроса по какъв начин дефинират областите с високи темпове на напредък, 55% от тях загатват умното произвеждане, 50% - цифровото здраве, 46% - интелигентна подвижност, 33% - енергийния преход.

Европейските държавни управления и институциите на Европейски Съюз също играят решаваща роля в поддръжка на одобряването на световните водачи в Европа в основни промишлености, както и за основаването на работни места в района. Докладът разпознава пет области, в които европейските бизнеси чакат институциите на равнище Европейски Съюз да подхващат дейности. Те включват:
Изграждане на работна мощ от последващо потомство - надграждане на системите за обучение и образование посредством поощряване на гениите в екипите и възстановяване на най-необходимите умения, в поддръжка на цифровата просветеност, ученето през целия живот и професионалното обучение. Предприемане на стъпки, които вършат цифровата промяна и прехода към устойчива стопанска система вероятни - обмисляне и въвеждане на обща софтуерна инфраструктура (5G, облачни технологии, Интернет на нещата, неестествен интелект) и поддръжка на напъните в посока декарбонизация на енергийния бранш. Очаква се основаването на регулаторна рамка, удобна за вложения и нововъведения - да вземем за пример, посредством понижаване на правната фрагментация и администрация и по-нататъшно развиване на пространства за тестване на новаторски артикули, услуги, бизнес модели и нововъзникващи технологии. Подкрепа на развиването на промишлености с висок капацитет - посредством вложения в научни проучвания и нововъведения, разбиране на политики в поддръжка на развиването на новаторски индустриални екосистеми и основаване на публично-частни партньорства.
Проучването е извършено в интервала март-април 2021 година и обгръща компании с годишни доходи над 500 мл. щатски $, 50% от които - с доходи над 10 милиарда щатски $. Те сплотяват представители на секторите: космонавтика и защита, авиационна и автомобилна промишленост, превоз, медии и връзки, потребителски артикули, енергетика/ комунални услуги, банково дело и обезпечаване, промишлени артикули и съоръжение, фармацевтика/ биотехнологии и науки за живота, търговия на дребно, програмен продукт. Сред показаните страни са Белгия, Франция, Германия, Италия, Ирландия, Нидерландия, скандинавските страни, Испания, Швейцария и Обединеното кралство. Докладът включва и разбор за прогнозиране на основаването на работни места, извършен в съдействие с Oxford Economics.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР