Полезно


Аспиринът освен лекарство е и отличен помощник в домакинството. Неговото

Аспиринът освен лекарство е и отличен помощник в домакинството. Неговото ...

... на белотата на дрехите.  За накисвате използвайте 5 таблетки от 300 мг, разтворени в 7-8 литра вода. Може да поставите таблетките и директно в пералнята и да използвате съответната програма. Хубавото е, че лекарството не уврежда дрехите, а само връща първоначалната им белота и чистота, уверява bukvarche.com. Още от ПОЛЕЗНО:


Кой не обича аромата на орехи? Силно се съмняваме някой

Кой не обича аромата на орехи? Силно се съмняваме някой ...

... ореха. Това е напълно достатъчно, за да се предпазите от вредителите, каквито са молците. Можете да прилагате този трик и превантивно. Така ще сте сигурни, че любимите ви дрехи никога няма да пострадат. Опитайте, не ви коства почти нищо, освен шепа орехи, които да разпръснете измежду дрехите! Още от ПОЛЕЗНО:


Много хора обичат сладкото. То носи радост и удоволствие. Трудно

Много хора обичат сладкото. То носи радост и удоволствие. Трудно ...

... се избягват артикули, пълни с консерванти, транс-мазнини, оцветители. За да обобщим всичко, сладките продукти са доста полезни, но е важно да се спазва мярката и да се даде предпочитание на висококачествени артикули. Прекомерната консумация на сладки води до увеличаване на телесното тегло и активиране на много заболявания. Още от ПОЛЕЗНО:Лятото е най-обичаното време от годината. През тези няколко топли

Лятото е най-обичаното време от годината. През тези няколко топли ...

... ще ви позволи да се порадвате пълноценно на спокойствието и уюта. Не е нужно да инвестирате във всички онези препарати против насекоми, в състава на които активно участват химични елементи. Опитайте с този натурален репелент и сме сигурни, че борбата с комарите ще приключи във ваша полза. Още от ПОЛЕЗНО:


Кухнята като помещението, в което приготвяте храната, би трябвало да

Кухнята като помещението, в което приготвяте храната, би трябвало да ...

... поставя здравето ви на риск. Тя може да бъде канцерогенна. LDP и HDP са безопасни за съхранение на храна. Все пак избягвайте нагряване и ако е възможно използвайте повече стъклени съдове. Най-висококачествена пластмаса, която е безопасна за съхраняване на храна, продукти и употреба в кухнята, е HDP. Още от ПОЛЕЗНО:


Страхът от летене със самолет, известен като аерофобия, е проблем

Страхът от летене със самолет, известен като аерофобия, е проблем ...

... може предварително да вземете хапче за сън, но предписано от вашия лекар.  Консумацията на алкохол преди полет също не е добра идея. Питието няма да ви помогне да преодолеете страха си, но за сметка на това може да ви създаде проблеми при преминаване на проверка на летището.  Още от ПОЛЕЗНО:Кой не обича аромата на печени чушки? Този зеленчук успява

Кой не обича аромата на печени чушки? Този зеленчук успява ...

... да се налага да повтаряте, защото няма да има нужда. Опитайте следващия път и сами ще се уверите, че този трик действа безотказно. Само няколко капки олио и забравяме за червените пръсти. Вместо олио може да използвате и зехтин. И двата продукта имат едно и също действие! Още от ПОЛЕЗНО:


Знаете, че къртиците са сред най-омразните вредители за всеки градинар.

Знаете, че къртиците са сред най-омразните вредители за всеки градинар. ...

... всяко леко подухване, бутилките ще се въртят и ще плашат къртиците. Само след броени дни вредителят ще се оттегли от собствеността ви и няма да успее да нанесе поражения на градината ви. Това е възможно най-безобидното плашило за къртици, което успява да спаси градинарите и техните зеленчуци! Още от ПОЛЕЗНО:


Съвсем скоро предстои сезонът на печенето на чушки. От средата

Съвсем скоро предстои сезонът на печенето на чушки. От средата ...

... време, можете да преминете по същество, а именно самото белене. Гарантираме ви, че пиперът ще се почиства с минимални усилия и няма да остават люспи по повърхността му. Опитайте и вие и се убедете в действието на тази тайна съставка, пазена с години от нашите трудолюбиви баби! Още от ПОЛЕЗНО:


Хващането на комар не винаги е лесно. Можете да чуете

Хващането на комар не винаги е лесно. Можете да чуете ...

... видите голямата му сянка на стената. Това улеснява забелязването на мъничкото същество. Дишането ви вероятно ще накара комара да отлети от фенерчето. Ако го видите да кацне, тогава просто го ударите и след това можете бързо да се отдадете на почивка, без бръмчене и ухапвания от комари. Още от ПОЛЕЗНО:


Кухнята като една от съществените зони в жилищната площ не

Кухнята като една от съществените зони в жилищната площ не ...

... вградени така и свободностоящи уреди. Всички идеи по отношение на това да се оформи удобна и практична кухня са изпълними, тъй като стандартните модели са сред най-лесните за интегриране във всякакви площи. Възползвайте се от възможността да се сдобиете с функционална мебел и то на отлична цена. Още от ПОЛЕЗНО:От край време хората сме свикнали да похапваме солените храни

От край време хората сме свикнали да похапваме солените храни ...

... на киселинността, а точно обратното – подпомагат за образуване на защитен слой около естествения емайл на зъбите. Опитайте да замените сладкишите, които сте свикнали да похапвате за десерт, с вкусно и апетитно сирене. Сигурни сме, че бързо ще свикнете с промяната, а усмивката ви ще несравнимо красива! Още от ПОЛЕЗНО:


Колкото и внимателни да сме, понякога се травмираме, докато караме

Колкото и внимателни да сме, понякога се травмираме, докато караме ...

... на синини, но в случая е важно да сте изключително бързи. Веднага, след травма, натрийте удареното място с олио или зехтин. Този метод също действа безотказно, но трябва да го направите буквално на момента. В противен случа няма как да ви гарантираме, че ще има добри резултати. Още от ПОЛЕЗНО:


Колкото и перфектни да сте като домакини, то винаги може

Колкото и перфектни да сте като домакини, то винаги може ...

... Когато то е старо, нещата изглеждат по съвсем различен начин. Ако следващия път се колебаете дали да сготвите яйцата или да ги изхвърлите, възползвайте се от тези два трика. Те ще ви помогнат да вземете правилното решение, без това да е обвързано със заплаха за здравето ви! Още от ПОЛЕЗНО:


Слънчевите лъчи навън вече са достатъчно силни, за да сложим

Слънчевите лъчи навън вече са достатъчно силни, за да сложим ...

... лицето ви да бъдат омекотени. Триъгълно лице В никакъв случай не се втурвайте да купувате шапки с широки периферии. Запомнете, че обиколката на шапката никога не трябва да е по-широка от скулите. Можете да поставите върху шапката някакъв аксесоар. Стремете се моделът да покрива почти цялото чело. Още от ПОЛЕЗНО:


Жадуваното лято носи със себе си и неприятните ухапвания от

Жадуваното лято носи със себе си и неприятните ухапвания от ...

... които са ви необходими за целта са - топла вода, кафява захар и мая, като и една пластмасова бутилка.  Срежете горната част на шишето и изсипете съставките. Разбъркайте добре.  Комарите ще бъдат привлечени от сместа, но няма да могат да излязат от нея, уверяват ни от bukvarche.com. Още от ПОЛЕЗНО:За съжаление заболяванията при доматите са нещо съвсем обичайно. Много

За съжаление заболяванията при доматите са нещо съвсем обичайно. Много ...

... след това да се радвате на вкусовите му качества. Ако времето е много горещо, препоръчително е да поливате и сутрин, и вечер. Ако правите всичко това за вашите растения, то категорично ще предотвратите върховото гниене, което всъщност се явява като един от най-големите страхове за опитните градинари. Още от ПОЛЕЗНО:


Известният на всички калиев перманганат е незаменим помощник за всеки

Известният на всички калиев перманганат е незаменим помощник за всеки ...

... е много евтино средство за бързо подхранване на растенията с азотни съединения в лесно достъпна форма. Плюс също способността да се унищожат или изплашат някои вредители. Например, луковите и морковените мухи, мравките, и телените червеи дори не харесват миризмата на амоняк и се опитват да се измъкнат. Още от ПОЛЕЗНО:


Лятото е в своя разгар и всеки се стреми да

Лятото е в своя разгар и всеки се стреми да ...

... паразите и да го измъкнете от тялото на човек. „Заловете” кърлежа във възела, застегнете го много добре. След това прихванете двата края на конеца и започнете да го усуквате. След броени секунди, усуквайки и издърпвайки, кърлежът ще бъде изваден, без да съществува риск от накъсване на тялото. Още от ПОЛЕЗНО:


Лятото е в своя разгар и всеки се стреми да

Лятото е в своя разгар и всеки се стреми да ...

... паразите и да го измъкнете от тялото на човек. „Заловете” кърлежа във възела, застегнете го много добре. След това прихванете двата края на конеца и започнете да го усуквате. След броени секунди, усуквайки и издърпвайки, кърлежът ще бъде изваден, без да съществува риск от накъсване на тялото. Още от ПОЛЕЗНО:


Броколите са едни от най-полезните зеленчуци. Родителите ги включват в

Броколите са едни от най-полезните зеленчуци. Родителите ги включват в ...

... складирате във фризер. Знаете, че замразеният продукт, след като бъде размразен, губи част от своите вкусови качества и ползи. Ако искате да се радвате няколко месеца на полезни броколи, заложете на първия вариант. Спазвайте стриктно нашите съвети и сме сигурни, че ще останете доволни от крайния резултат. Още от ПОЛЕЗНО:Морковите са обичани от всеки. Малките деца с наслада ги

Морковите са обичани от всеки. Малките деца с наслада ги ...

... му при съхранение. Не ви съветваме да съхранявате напукани вече моркови, защото тяхната трайност е много кратка. Най-добре ги похапнете на момента и ги отделете от здравите такива. Правете това, което ви споделихме и сме сигурни, че следващата година ще имате вкусни, здрави и изключително сладки моркови! Още от ПОЛЕЗНО:


Сезонът на отпуските е. И въпреки пандемията, светът се пробужда

Сезонът на отпуските е. И въпреки пандемията, светът се пробужда ...

... са традиционното време, когато хората отиват на почивка. "Отпускът е възможност за подобряване на здравето. Условието за възстановяване са пълноценния сън и балансираното хранене. Освен това, ако излезете от обичайния режим, обратният път е по-дълъг и на работа след такава почивка ще се почувствате разбити", каза Тяжелников. Още от ПОЛЕЗНО:


Всеки си мечтае за богата реколта от краставици, но малцина

Всеки си мечтае за богата реколта от краставици, но малцина ...

... отделяте по половин час за любимите краставици. Задължително е да правите това в ранните сутрешни часове. Това ще позволи до вечерта „раните” да са се затворили, което ще предпази растението от заболявания и зарази. Започнете да го правите и ви гарантираме, че реколтата ще се увеличи многократно! Още от ПОЛЕЗНО:


Лукът е сред най-популярните зеленчуци, отглеждани по цял свят. Той

Лукът е сред най-популярните зеленчуци, отглеждани по цял свят. Той ...

... или друг. Самата суроватка се разрежда с вода в съотношение 1:10. С получената смес растенията се пръскат веднъж в седмицата. Само след броени дни ще забележите как лукът започва да се съживява и да придобива нормален вид. Опитайте и дайте втори шанс на зеленчука в градината си! Още от ПОЛЕЗНО:


Едва ли съществува производител на зеленчуци, който да не се

Едва ли съществува производител на зеленчуци, който да не се ...

... полеете с него растенията, трябва да го разредите с вода в съотношение 1:9. Това е храната, от която се нуждаят зеленчуците, за да бъдат сочни, сладки, големи и червени. Опитайте и сами ще се убедите как зеленикавите на цвят домати ще се покрият с ярко червен цвят. Още от ПОЛЕЗНО:Ако мравките са избрали дома ви да бъде част от

Ако мравките са избрали дома ви да бъде част от ...

... Тебешир Възможно е да закупите парчета креда, специално за предпазване от мравките или така наречената „креда за мравки“ или „китайски тебешир“. Този вид креда, обаче, съдържа вредни вещества, както за животните и хората, така и за околната среда. Обикновено парче тебешир за черна дъска ще бъде достатъчно! Още от ПОЛЕЗНО:


Всички знаем, че превенцията е по-добра от лечението. Ако не

Всички знаем, че превенцията е по-добра от лечението. Ако не ...

... Тези мушички не харесват само оцета, те обичат много и миризмата на червено вино. Просто оставете малко червено вино в бутилката и преди да се усетите, ще е пълно с плодови мухи. Поради тънкото гърло на бутилката, мушичките лесно ще влязат, но доста по-трудно ще излязат навън. Още от ПОЛЕЗНО:


Разходите за храна са сериозно перо в семейния бюджет. Но

Разходите за храна са сериозно перо в семейния бюджет. Но ...

... свърши работа) и спрете да харчите пари за бутилирана вода и още повече за газирани напитки. Инвестирайте в бутилка от стъкло, в която да носите вода навсякъде със себе си. Така ще спестите от разходите за малки бутилки минерална вода, които са много по-скъпи от големите разфасовки. Още от ПОЛЕЗНО:


Често хората правят различни неща, без дори да се замислят

Често хората правят различни неща, без дори да се замислят ...

... тях, преди да поставите дрехите си в пералнята. 10. Клавиатура Клавиатурите наистина се замърсяват с течение на времето, но има добър начин да ги почистите без твърде много усилия. Първо, трябва да изтъркате клавиатурата със стара четка за зъби и след това да почистите праха от нея. Още от ПОЛЕЗНО:


Белите маратонки са чудесно допълнение към ежедневната визия. Но те

Белите маратонки са чудесно допълнение към ежедневната визия. Но те ...

... слънце. Оставете ги в добре проветриво помещение. Вътре в тях може да поставите сухи хартиени кърпи, които ще поемат влагата. За да избегнете неприятни миризми, избършете вътрешността на маратонките с памучен тампон, напоен с водороден прекис. Можете също така да поставите парче суров картоф вътре в тях. Още от ПОЛЕЗНО:


Маратонките са практични, удобни и най-важното стилни обувки. Но те

Маратонките са практични, удобни и най-важното стилни обувки. Но те ...

... пайети - те ще се отлепят по време на пране. За да избегнете появата на лоша миризма и съответно да перете по-рядко маратонките си, всяка вечер слагайте в тях по една лъжичка сода бикарбонат. На сутринта я отстранете с леко потупване и салфетка, преди да ги обуете. Още от ПОЛЕЗНО:


Със затоплянето на времето, кърлежите започват да се появяват и

Със затоплянето на времето, кърлежите започват да се появяват и ...

... се пазим, то ние можем да бъдем ухапани от кърлеж. Ако това се случи, за предпочитане е да потърсите медицинска помощ. Така ще сте сигурни, че насекомото е премахнато, заедно с хоботчето, а мястото дезинфекцирано. В никакъв случай обаче не подценявайте кърлежите и се пазете от тях! Още от ПОЛЕЗНО:


Никой не е почитател на листните въшки. Те са като

Никой не е почитател на листните въшки. Те са като ...

... ще се уверите, че следа от листните въшки дори няма да има. Всички те ще са напуснали собствеността ви. За да не ги допускате до вашата градина, предлагаме ви да пръскате растенията превантивно веднъж на две седмици. С пожелания за богата реколта и вкусни плодове и зеленчуци! Още от ПОЛЕЗНО:


Всеки, който има дворно пространство, без значение от площта му,

Всеки, който има дворно пространство, без значение от площта му, ...

... съд и към нея се добавят 20 ml 5% йод и 10 g борна киселина. Този концентрат се разрежда с вода в съотношение 1:9. Ако поливате доматите си с тази течност, ние сме напълно убедени, че ще порозовеят за нула време. Направете го и няма да съжалявате. Още от ПОЛЕЗНО:


За съжаление понякога ставаме свидетели на ужасно горчиви краставици и

За съжаление понякога ставаме свидетели на ужасно горчиви краставици и ...

... ще отмине заедно с него. След това можете да изплакнете парченцата с вода и да си овкусите салата. Ако направите това, което споделихме с вас, то ние ви гарантираме, че краставиците няма да горчат, а вие ще се насладите на ползите на зеленчука и вкусовите му качества! Още от ПОЛЕЗНО:


Снегът е радост за децата, но не и за шофьорите.

Снегът е радост за децата, но не и за шофьорите. ...

... Използвайте здрава шпатула или в краен случай – кредитната си карта. Избягвайте метала, тъй като може да увредите стъклото. - Най-обикновените найлонови пликчета ще предпазят огледалата за обратно виждане от заледяване през нощта. - Паркирайте колата си, така че да гледа на изток. По този начин ... Още от ПОЛЕЗНО:


Знаете ли, че маслото може да ви помогне за разрешаване

Знаете ли, че маслото може да ви помогне за разрешаване ...

... да остане и следа. 3. Удължава срокa на годност на сиренето С помощта на маслото срокът на годност на сиренето може да бъде удължен за дълго време. Необходимо е единствено да намажете сиренето с тънък слой масло и това гарантира предпазването му от мухъл за дълъг период. Още от ПОЛЕЗНО:


Каймата е една от най-често използваните суровини при готвене. За

Каймата е една от най-често използваните суровини при готвене. За ...

... замразена.  3. Когато приготвяте кайма трябва да ползвате затоплени съдове, в противен случай цветът й ще се промени. 4. Преди готвене изцедете каймата от излишната вода, пише bukvarche.com. 5. Не е добра идея да изплаквате каймата преди готвене. Това няма да помогне да убиете бактериите в нея. Още от ПОЛЕЗНО:


Понякога си мислим, че комбинирайки няколко отделни храни, ние успяваме

Понякога си мислим, че комбинирайки няколко отделни храни, ние успяваме ...

... – два по-късно да изядете и купичка кисело мляко. Никога не смесвайте тези храни, защото това няма да доведе до нищо положително. Бъдете отговорни към себе си и собственото си здраве. Давайте на организма си това, от което той се нуждае, но внимателно преценявайте времето и комбинациите. Още от ПОЛЕЗНО:


През последните няколко седмици в страната се изсипаха обилни дъждове,

През последните няколко седмици в страната се изсипаха обилни дъждове, ...

... някои билки, като: лавандула, магданоз, дафинов лист. Можете да ги посадите измежду лехите на растенията и по този начин да отблъснете голите охлюви. Бъдете наистина внимателни и отговорни, ако искате да опазите градините си. Направете всичко по силите си да спасите растенията от пораженията на обилните дъждове! Още от ПОЛЕЗНО:


Утре, 19 ЮНИ, е Черешова Задушница. Подозираме, че част от

Утре, 19 ЮНИ, е Черешова Задушница. Подозираме, че част от ...

... ден и спазват стриктно всеки един обичай. Други решават единствено да посетят гроба и да подадат раздавка. Винаги, когато раздавате жито, питка и череши, споменавате думите: „За Бог да прости!”. Това са едни от най-важните неща, които трябва да знаете и да направите утре, на Черешова задушница! Още от ПОЛЕЗНО:


Много хора възприемат охлюва като едно от най-милите животинки. Той

Много хора възприемат охлюва като едно от най-милите животинки. Той ...

... на зеленчуците, то едновременно ще прогоните вредителите и ще си имате свежи подправки във всеки един момент. Това са онези малки трикове, посредством които ще се справите лесно и безпроблемно с нашествията на охлювите и всички онези поражения, които те успяват да нанесат върху растенията в градината! Още от ПОЛЕЗНО:


Кърлежите са едни от най-опасните насекоми, тъй като близо 17

Кърлежите са едни от най-опасните насекоми, тъй като близо 17 ...

... за здравето ви. Веднага, след премахване, почистете старателно мястото със спирт. Не е добра идея да изхвърляте кърлежа. Отнесете го да го изследват, за да сте сигурни, че не е преносител на инфекции. Следете за симптоми и ако нещо ви тревожи, отново се обърнете към медицинско лице! Още от ПОЛЕЗНО:


Изглежда, че най-опасните неща в кухнята не са пръските горещо

Изглежда, че най-опасните неща в кухнята не са пръските горещо ...

... пекат торти, кифли или чийзкейкове в силиконови форми, стават фенове на този прекрасен модерен материал завинаги. Той е безопасен и безвреден при нагряване до 250 ° C, така че можете да използвате тези форми напълно безопасно, но само ако никога не сте позволявали на силикона да прегрее. Още от ПОЛЕЗНО:


Мухите са толкова досадни, че дори не е за вярване.

Мухите са толкова досадни, че дори не е за вярване. ...

... и върху нея да капнете няколко капки от етеричното масло. Ароматът ще прогони насекомите и ще ви отърве завинаги от тях. Ако страдате от сериозни нашествия, затворете буркана за известно време и след това премахнете капачката. Ароматът ще е много по-силен и мухите веднага ще се изпарят! Още от ПОЛЕЗНО:


От край време не се гледа с добри очи на

От край време не се гледа с добри очи на ...

... да си я отглеждате в саксия. Самият аромат действа като преграда за комарите и те със сигурност ще стоят на метри разстояние от вас. Това е най-лесният начин да се справите с насекомите, а заедно с това ще успеете да украсите дома си по един невероятен начин! Още от ПОЛЕЗНО:


В миналото нашите баби не са разчитали на специалните репеленти,

В миналото нашите баби не са разчитали на специалните репеленти, ...

... чай, ментата действа отблъскващо за комари, мравки, мухи и бълхи. Можете да потопите няколко листенца във вряла вода и да използвате получената отвара като репелент, който да впръсквате върху тялото си. Направете това и сме сигурни, че комарите и всички останали хапещи насекоми няма да ви доближат! Още от ПОЛЕЗНО:


Много хора са с мисленето, че семките на ябълките са

Много хора са с мисленето, че семките на ябълките са ...

... към онзи плод, който е твърд и с наситен цвят. Това е маркер, че ябълките са идеално узрели и богати на всички полезни съставки. Похапвайте ябълки, защото те са изключително полезни. Не забравяйте обаче да отстранявате техните семена, защото погълнати в големи количества, могат да създадат неприятности! Още от ПОЛЕЗНО:


Рядко можем да срещнем човек, който не обича спагети, но

Рядко можем да срещнем човек, който не обича спагети, но ...

... и губят вкуса си. Друга често срещана грешка е нарушаването на времевите режими. Производителите ясно посочват колко трябва да се вари техният продукт. Съветите ще ви помогнат да избегнете грешки при приготвянето на пастата. Спазването на простите препоръки ще помогне винаги да зарадвате близките с вкусна храна. Още от ПОЛЕЗНО:


Джинджифилът може да озари почти всяко ястие, дори сладко. В

Джинджифилът може да озари почти всяко ястие, дори сладко. В ...

... Джинджифилът е полезен при заболявания и наранявания, помага за по-бързото възстановяване. Джинджифилът може да помогне по време на епидемични сезони, тъй като намалява риска от инфекция и инхибира растежа на някои бактерии. За да се възползвате максимално от полезните свойства на корена, можете да го консумирате ежедневно. Още от ПОЛЕЗНО:


Колкото и съвършени домакини да сте понякога се случва съдът,

Колкото и съвършени домакини да сте понякога се случва съдът, ...

... котлон. След това внимателно, за да не се опарите, се опитайте да изчистите дъното с препарат за миене на съдове и гъба. Ако загорялото е по-устойчиво, когато заври водата може да допълните супена лъжица бакпулвер. За по-упорити замърсявания във врящата вода добавете оцет и супена лъжица сода.  Още от ПОЛЕЗНО:


Пролетта е сезонът, в който всяка жива твар преживява времето

Пролетта е сезонът, в който всяка жива твар преживява времето ...

... за да не им пораснат ябълки в гърлото като на мъжете. Доскоро в някои села на България се е спазвал следният ритуал – с първата вода от къпането на новороденото се поливала черешата, за да стане детето красиво. Дървото се счита за символ на страстта и любовта. Още от ПОЛЕЗНО:


Плевелите могат да се появят на неподозирани места в градината

Плевелите могат да се появят на неподозирани места в градината ...

... да загрее до изключване, за да се уверите, че е достатъчно гореща. Със сода за хляб Поръсете содата на местата, на които растат плевелите. Тя ще забави растежа им максимално. Подходяща е за третиране на тревите, които се провират през цепнатините на циментови плочи, тротоари и пътеки. Още от ПОЛЕЗНО:


Нашите баби винаги са ни давали най-добрите съвети. Макар да

Нашите баби винаги са ни давали най-добрите съвети. Макар да ...

... тенджера с вода и дафинов лист. Това е превантивен метод и ще ви гарантира, че досадните вредители никога няма да доближат закритите помещения. Опитайте и ви обещаваме, че ще останете изключително доволни и ще осигурите пълна безопасност както на вас самите, така и на цялото си семейство! Още от ПОЛЕЗНО:


Насекомите от край време са считани за неканени гости. Има

Насекомите от край време са считани за неканени гости. Има ...

... ви. Ароматът му е силен и не понася добре на мравките. Като бонус ще получите и идеално чисти повърхности. Страхотно е, нали?! Пробвайте някой от изброените по-горе методи и сме категорични, че ще останете истински доволни и ще забравите, че някога в дома си сте имали мравки! Още от ПОЛЕЗНО:


Въшките са често срещани при децата. Когато родителите забележат тези

Въшките са често срещани при децата. Когато родителите забележат тези ...

... косата на вашето дете, незабавно посетете аптека и си набавете доказани средства за тяхното унищожаване. Спазвайте стриктно указанията, посочени върху опаковката и не изпадайте в паника. Трябва обаче да се заредите с много търпение, защото понякога почистването на косата от паразитите е дълъг процес, изискващ много време. Още от ПОЛЕЗНО:


Земите ни са богати на лековити билки, а месец юни

Земите ни са богати на лековити билки, а месец юни ...

... За да бъдат билките полезни и да подобрят здравето ви, берете ги в точния момент и ги сушете и съхранявайте по правилния за тях начин. А за да ви радват и следващото лято, не ги изкоренявайте, откъсвайте само нужните ви части. Да ви е полезно и сладко! Още от ПОЛЕЗНО:


Чесънът е един от любимите зеленчуци на хората по цял

Чесънът е един от любимите зеленчуци на хората по цял ...

... и смесете с натрошени яйчени черупки и пепел. С получената смес наторявайте вашия зеленчук. Правете го редовно и не забравяйте за поливането. Ако бъдете стриктни и не пропускате възможност да подхраните ароматната подправка, то ние ви гарантираме, че следващият добив ще бъде с няколко чувала в повече. Още от ПОЛЕЗНО:


Ето няколко полезни съвета от народната медицина, с които да

Ето няколко полезни съвета от народната медицина, с които да ...

... да изсушите гъбите и да ги смилате до прахообразна текстура, след това добавете вазелин или растително масло към сместа. Важно! Лекарите не одобряват тази рецепта, тъй като количеството на отровните вещества се различава при гъбите в зависимост от мястото на растеж. Този метод може да бъде опасен. Още от ПОЛЕЗНО:


Чесънът е един от онези зеленчуци, които съвсем спокойно можем

Чесънът е един от онези зеленчуци, които съвсем спокойно можем ...

... купувате от специализираните магазини. Отделете си малко време, в което да приготвите тази чудотворна смес, способна да превърне главите чесън големи като ябълка. Това е простичката тайна за добив на огромни глави чесън. Опитайте и вие и ви гарантираме, че ще останете изключително доволни от крайния резултат! Още от ПОЛЕЗНО:


Какви витамини и минерали се съдържат в лимона? Ето верния

Какви витамини и минерали се съдържат в лимона? Ето верния ...

... на преработените храни от тялото. Трето, нито едно от твърденията, че храните могат да детоксикират организма, не се основава на научни доказателства. Лимонената киселина може да увреди зъбния емайл. Ето защо се препоръчва да пиете кисели напитки през сламка и да ги изплаквате след като ги изпиете. Още от ПОЛЕЗНО:


Тази година Черешова задушница е малко по-късно от предходните. Предстои

Тази година Черешова задушница е малко по-късно от предходните. Предстои ...

... и животните нападат храната и оскверняват гробовете. Можете да оставите шума от листата на орех върху гробовете на мъртвите, защото се смята, че по този начин им се прави сянка. Това са все важни правила, които мнозина са позабравили, а е хубаво да се знаят и почитат! Още от ПОЛЕЗНО:


Само като си помислим за кърлежи и тръпки ни побиват.

Само като си помислим за кърлежи и тръпки ни побиват. ...

... случайно откриете забит кърлеж в тялото си или това на дете или животно, незабавно потърсете медицинска помощ. Бъдете отговорни към себе си и здравето на цялото си семейство. Не позволявайте на кърлежите да ви доближават. Яжте чесън в изобилие и ги принуждавайте да стоят далеч от вас! Още от ПОЛЕЗНО:


За огромно съжаление сезонът на кърлежите е в разгара си

За огромно съжаление сезонът на кърлежите е в разгара си ...

... за кърлежи. Ако случайно откриете забит в тялото на животното, потърсете медицинска помощ. Не е препоръчително човек сам да вади забит кърлеж, ако няма представа каква техника да приложи. Пазете себе си, децата си и домашните си любимци. Използвайте надеждни репеленти и всеки ден проверявайте тялото си! Още от ПОЛЕЗНО:


Дори в исторически план е прието, че именно меката мебел

Дори в исторически план е прието, че именно меката мебел ...

... за използване, а освен това ще допринесат за пълноценен отдих и почивка вечер след работа. Меката мебел е необходимост и когато се избира нова е необходимо да сте наясно точно от какво имате нужда, за да бъдете оптимално удовлетворени от практичността, визията и функциите на новото обзавеждане. Още от ПОЛЕЗНО:


В края на пролетта и началото на лятото падат най-обилните

В края на пролетта и началото на лятото падат най-обилните ...

... е третото растение, чиито аромат не понася на кърлежите. Веднага, щом го усетят, те бързат да напуснат площта. Ако искате да предпазите както себе си, така и цялото си семейство от смъртоносния вредител, засадете тези 3 растения и дишайте спокойно, защото кърлежите ще са далеч от вас! Още от ПОЛЕЗНО:


За съжаление през лятото много трябва да се пазим от

За съжаление през лятото много трябва да се пазим от ...

... предпазите себе си и семействата си от опасните насекоми, бихте могли да разпръснете в дома си няколко скилидки на ключови места. Това ще ви гарантира, че нито един неприятел не ще прекрачи прага на затворените пространства. Консумирайте чесън редовно и се защитете на сто процента от вредителя! Още от ПОЛЕЗНО:


Градинарите са наясно с това, че вкусни и розови домати

Градинарите са наясно с това, че вкусни и розови домати ...

... литра вода. С получения разтвор поливайте корените на доматите. Този ритуал може да го правите веднъж в седмицата или веднъж на 10 дни. Гарантираме ви, че зеленчуците ще се чувстват много доволни от грижите и ще ви се отблагодарят с вкусни плодове, които с наслада да похапвате! Още от ПОЛЕЗНО:


Остават ни само няколко седмици от началото на лятото и

Остават ни само няколко седмици от началото на лятото и ...

... джапанки с… токчета, както и... 1/2 чаша листа спанак 1 чаша малки кубчета диня ИНСТРУКЦИИ Поставете динените кубчета в запечатваща се торба и ги замразете за поне една нощ. Смесете ананаса с спанака, целината и портокаловия сок. Прецедете сместа. Сложете кубчетата в чаша и изсипете сока отгоре.  Още от ПОЛЕЗНО: