Какво по-хубаво от това да си легнете, да затворите очи

...
Какво по-хубаво от това да си легнете, да затворите очи
Коментари Харесай

Преди не можех да заспя до среднощ, а сега спя като къпана. Споделям ви ефективен метод:

Какво по-хубаво от това да си легнете, да пандизите очи и мигновено да заспите, а на сутринта да се разсъните свежи и ободрени!

Искам да споделя с вас един доста ефикасен метод да заспите бързо и да се насладите на спокоен, релаксиращ сън.

Доскоро страдах от хронична липса на сън, спях по 3-5 часа, като сънят ми беше лекомислен и разтревожен. Въртяха ми се случайни мисли, гърчех се в леглото като червей, обръщах се от едната страна на другата, концентрирайки се върху всеки тон, а слабата светлина от уличната лампа единствено допълваше общата раздразнителност.

Но всичко завърши, когато открих същинската причина за моето бодърствуване.

За множеството хора единствената спънка за бърз сън постоянно са били мислите в главите им. Трябва да се научим да ги изключваме по някакъв метод, в противоположен случай те ще продължат да отклоняват съзнанието ни от спокойна релаксация към бъдещи проекти, проблеми и паники.

Този способ за бързо заспиване ми оказа помощ да пребивавам обикновено

Легнете по тил и затворете очи. Мислено се придвижете по тялото си от главата до петите, усетете го и се фокусирайте върху него.

След това насочете вниманието си единствено към стъпалата си. Цял ден са работили и даже в този момент, легнали в леглото, са още напрегнати. За да ги отпуснете, би трябвало малко изпитание. Просто дръжте вниманието си върху тях и последователно се отпуснете. Не бързайте, дайте си задоволително време.

Когато стъпалата ви са отпуснати, насочете вниманието си към мускулите на прасеца. Уверете се, че мускулите са изцяло отпуснати и едвам по-късно преминете към коленете.

Както се досещате, би трябвало да отпуснем цялото тяло част по част

С тези дейности убиваме два заека с един патрон. Първо, тялото ни получава качествена релаксация. Второ, съзнанието е заето със скучна, монотонна работа, която последователно ни довежда до стремежи резултат.

Основното нещо е просто да не се разсейвате! Ако се хванете да мислите, просто пренасочете вниманието си назад и продължете работата.

Някои мускули ще бъдат лесни за разпределяне, до момента в който на други ще отнеме повече време. Но главното е да не бързаме. След това преминете към бедрата, по-късно към таза, коремните мускули, гърдите, гърба.

По предписание не всеки може незабавно да отпусне раменете си. Следователно можете да работите върху тях поотделно, първо едното рамо, след това другото.

След това прекосяваме към мускулите на главата – челото, бузите, задната част на главата и даже ушите – всичко това би трябвало да се изключи настрана.

Въпреки че тези мускули са дребни, те се намират в непосредствена непосредственост до центъра на нашето схващане (мозъка, в случай че желаете), което значи, че му въздействат не по-малко от огромните мускули.

Скритото преимущество на този способ е, че най-вероятно няма да можете да го завършите, а просто ще заспите по време на процеса.

Всеки път ще заспивате по-бързо и сънят ви ще бъде по-дълбок и по-качествен. Лично аз в този момент имам време единствено да отпусна краката си, а по-късно вълната ме поема и ме отнася в царството на Морфей. Пожелавам ви да изпитате същото всяка вечер.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР