Сирни заговезни, денят за прошка е светъл и благ празник,

...
Сирни заговезни, денят за прошка е светъл и благ празник,
Коментари Харесай

Ден за прошка е. Време да простим и да пречистим душата си

Сирни заговезни, денят за амнистия е ярък и мил празник, който ни разрешава да стартираме Великия пост с отворено сърце и чиста душа. Традицията да се желае амнистия обаче е обгърната в доста въпроси, главният от които е „ Как да желая амнистия? “ и „ Какъв е отговорът на това? “

В православния свят от дълго време съществува заслужено разбиране, че в случай че няма взаимно опрощаване на обидите, тогава постът, редуциран до елементарен отвод от храна и всемирски стремежи, губи своя нравствен смисъл.

Без значение какъв брой дълги могат да бъдат, строгостта и лишенията може да не бъдат признати от Господ като каузи на религия и смирение. Ето за какво е значимо откровено да поискате амнистия и най-важното – да простите в подмяна. Традицията на Сирни заговезни се появява в зората на християнството, а ние ще ви кажем по какъв начин е всекидневно да се желае амнистия и какво да се каже в отговор.

Как вярно да желаяме амнистия и да извиним

Искреното самопризнание за виновност е най-хубавият метод да изгладите връзки с близкия човек и да пречистите душата си. Но малко хора знаят, че има правила, съгласно които си коства да се извините вярно. Разликата сред „ елементарни “ и „ извинявай “ е голяма.

Искането на опрощение значи инцидентно причиняване на стеснение. С вашето „ извини “ вие молите индивида да ви освободи от възприятието за виновност, да не помни за неприятната обстановка и да одобри извиненията ви.

Искането на амнистия значи признание на виновността. Думата „ елементарни “ носи конотацията на „ приеми ме с моята виновност и аз ще се опитам да се подобря “.

Трябва да поискате амнистия откровено, със личните си думи, както ви диктува сърцето ви. На първо място, значимо е да поискате амнистия от тези, които бихте могли да обидите инцидентно, както и от хората, с които сте в свада по някаква причина, и от всички християни, отправяйки молитва.

Помнете, че прошката е за мощните. Болката, обидата, разочарованието и гневът не изчезват незабавно от нараненото сърце, те покваряват и предизвикват непоносими страдания. Но в деня на Прошката всеки човек има неповторим късмет да елементарни и да освободи душата си от възприятията, които го дърпат надолу.

Традицията да се желае амнистия и да се прости в подмяна е доста потребна за актуалните хора. Рядко виждаме моментите, в които нараняваме близките  и. Молбата за амнистия оказва помощ да се освободите от възприятието за виновност, отстранява тежкото задължение от душата и дава облекчение. Но също толкоз значимо е да отворите сърцето си за някой, който желае да изиска амнистия от вас, и вярно да приемете тази молба.

Какво е признато да се дава отговор на молбата за амнистия

На молбата за амнистия е всекидневно да се дава отговор откровено и от все сърце „ Господ ще елементарни и аз прощавам “, потвърждавайки, че и Бог, и индивидът се освобождават от породените обиди.

Когато човек пристигна при вас с молба за амнистия, той не чака присъда и укори, а се съгласява, че ви е наранил и се разкайва за това. И вие, прощавайки, осъзнавате, че раните могат да останат, само че не можете да съдите за тях. Отговаряйки „ Бог ще елементарни “, вие всъщност казвате: „ И аз съм виновник, не е редно аз да осъждам “.

Според духовниците вместо „ Бог ще ти елементарни ” не би било грях да се отговори и „ Нямам защо да ти прощавам ”. Това е възможно, когато в действителност не таите яд и не сте афектирани от индивида. Не изговаряйте името на Господа на вятъра.

Най-важното е да избягвате лицемерието. Има две страни, които би трябвало да се разграничат – персоналната амнистия и желанието Господ да елементарни на обидителя. Да речем, че сте били ядосани и поискате амнистия за това и нямайки сили (въпреки че е доста значимо да ги намерите) да си простите, откровено желаете Божията амнистия на обидителя, разбирайки, че в случай че той се покае, Бог сигурно ще му елементарни.

Но това са два разнообразни източника на амнистия: персоналната и Божията. Не бива да произнасяте на вятъра свети думи, без да сте вложили личната си амнистия в тях. Казвайки „ Бог ще елементарни “, би трябвало да поставите своята амнистия и откровено предпочитание в тях, тъй че Господ да се смили над индивида и да ви сдобри.

Сирни заговезни е ярък ден, когато можете да измененията живота си към по-добро, да пречистите съвестта и душата си. За всеки православен човек това е особено време, което ни е обещано за интензивна работа върху себе си. В последна сметка всеки желае да живее в мир и наслада, да откри благополучие и избавление, а това е допустимо единствено когато в сърцето няма омраза, ненавист, наказание и яд. Пазете се.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР