Земетресение с магнитуд 7,6 разтърси обширен район по крайбрежието на

...
Земетресение с магнитуд 7,6 разтърси обширен район по крайбрежието на
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 7,4 удари Япония

Земетресение с магнитуд 7,6 раздруса просторен регион по крайбрежието на Японско море в Централна Япония, а в префектура Ишикава беше издадено предизвестие за цунами, оповестиха управляващите, представени от Киодо.

Японската метеорологична работа предизвести, че се чакат 5-метрови талази по брега на полуостров Ното в Ишикава, където е и епицентърът на труса.

Земетресението, което бе записано към 16:10 ч. локално време, раздруса и здания в центъра на столицата Токио, съобщи Българска телеграфна агенция.

Епицентърът на земния трус е бил в района на Ното, като дълбочината му е била дребна. Първоначално бе обявено за магнитуд 7,4.

Предупреждения за талази цунами са издадени още за бреговите региони на префектурите Ямагата, Ниигата, Тояма, Фукуи и Хього. Японското държавно управление сътвори център към премиерската канцелария за справяне с изключителната обстановка.

Спрени са високоскоростните влакове в Централна и Източна Япония. Няма регистрирани аномалии в работата на атомните електроцентрали в страната. Над 36 000 семейства останаха без ток.

Tsunami is coming in on First day of New Year. I hope Everything will be all right in coming hours.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР