Президентът Румен Радев удостои полк. Румен Любенов Петков, административен ръководител

...
Президентът Румен Радев удостои полк. Румен Любенов Петков, административен ръководител
Коментари Харесай

Радев повиши полковници със звание бригаден генерал

Президентът Румен Радев удостои полк. Румен Любенов Петков, административен началник – ръководител на Военно-апелативния съд, и полк. Мирослав Георгиев Костадинов с висше офицерско звание „ бригаден военачалник ". Със собствен декрет президентът назначава Мирослав Костадинов за пълководец на 2-ра механизирана бригада, считано от 6 май 2024 година, оповестява Българска телеграфна агенция.

Намираме се в интервал на непрестанно усложняваща се световна среда за сигурност и растящи рискови пред страната, в резултат на ескалацията на войната в Украйна, сподели Румен Радев в словото си. Това слага нови, още по-високи условия към отбранителните качества на Българската войска и нейния управителен състав, към процеса на рационализация на Въоръжените сили, към подготовката на персоналния състав и постигането на ново, още по-високо равнище на съгласуемост с нашите съдружници, съобщи президентът. Новите звания и назначения са справедливо самопризнание за вашата всеотдайна работа и демонстрираните управителни качества и професионализъм, за вашия принос за развиване на Въоръжените сили и одобряването на техния престиж, сподели Радев на удостоените.

Назначаването на Мирослав Костадинов за пълководец на 2-ра механизирана бригада е логически и подобаващ стадий в професионалното му развиване, само че и вдишване на огромна отговорност, разяснява президентът. Вярвам, че насъбраните богати познание и опит ще Ви разрешат да издигнете на още по-високо равнище бойните качества на бригадата, като един от главните стълбове на Сухопътните войски, добави Радев.

Богатият опит, насъбран във военно-съдебната система от Румен Петков, ще му разреши още по-ефективно да управлява подчинените му военни съдилища и да издигнете подготовката на военните съдии за запазване на чистотата и достойнството на пагона в комплицираните условия, в които действат нашите Въоръжени сили, разяснява още Румен Радев.

Назначаването на длъжности в същото време, в тази динамично изменяща се среда за сигурност, при тези течащи промени във Въоръжените сили, свързани с модернизацията и подготовката, може да го тълкуваме единствено като голямо доверие към нас, сподели от името на удостоените бригаден военачалник Мирослав Костадинов. Много добре осъзнаваме каква отговорност придобиваме със заемането на тези длъжности, ще дадем всичко от себе си да оправдаем доверието, което ни е гласувано, съобщи той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР