Тайванската корпорация Фокскон (Foxconn) е успяла да постигне 72-процентов ръст

...
Тайванската корпорация Фокскон (Foxconn) е успяла да постигне 72-процентов ръст
Коментари Харесай

Печалбата на Фокскон за първото тримесечие расте със 72 на сто на фона на засилено търсене на сървъри за изкуствен интелект

Тайванската корпорация " Фокскон " (Foxconn) е съумяла да реализира 72-процентов растеж на облагата си през тримесечието от януари до март на фона на мощното търсене на сървъри за работа с технологии за изкуствен интелект. Растежът въпреки всичко е останал под упованията, осведоми Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Най-големият производител на договорна електроника в света заяви, че чистата му облага за първото тримесечие на годината е повишена до 22,01 милиарда нови тайвански долари (679 милиона щ. долара). Печалбата на " Фокскон " бе в размер на 12,8 милиарда нови тайвански долари през същото тримесечие на предходната година, когато финансовият резултат бе обиден от отписване за 17,3 милиарда нови тайвански долари (533,88 милиона щ. долара), обвързвано с неговия дял от 34 на 100 в японския производител на електроника " Шарп корп " (Sharp Corp).

Въпреки че облагата не надвиши прогнозата на анализаторите за растеж до 29,31 милиарда нови тайвански доларa, това беше третото следващо тримесечно нарастване на облагата за " Фокскон ".

През първото тримесечие т.г. потребителската електроника, в това число смарт телефоните, са отговаряли за 48 на 100 от приходите на компанията, до момента в който облачните и мрежови артикули, включително и сървъри, са съдействали с 28 на 100.

" Фокскон " съобщи, че чака приходите за актуалното, второ тримесечие да набъбнат доста на годишна основа, като цяло в сходство с предходните прогнози.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР