Засилен контрол ще се извършва по магистралите, като ще продължи

...
Засилен контрол ще се извършва по магистралите, като ще продължи
Коментари Харесай

Специализирана операция за отговорно поведение на пътя се провежда на територията на цялата страна

Засилен надзор ще се прави по автомагистралите, като ще продължи да се ползва методът " линеен надзор "

На територията на цялата страна започва профилирана полицейска интервенция на „ Пътна полиция “, разпоредена от служебния вицепремиер по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Целта е надзор над водачи, които с надменно държание на пътя и рискови маневри заплашват своята сигурност и тази на останалите участници в придвижването, изясни основен контрольор Мария Ботева от отдел " Пътна полиция " при Главна дирекция „ Национална полиция “.

По думите й засилени инспекции ще има и по автомагистралите, като ще продължи използването на метода " линеен надзор ". Екипите на полицията ще наблюдават с наличната си техника за спазването на скоростните режими, потреблението на предпазните системи от водачите на транспортните средства и пасажерите – колани, каски и детски столчета.

Главен контрольор Мария Ботева посочи, че контролът ще се прави непрекъснато в обитаемоте места и отвън тях, прецизно ще се следи за недопускане на ръководство на моторни транспортни средства след приложимост на алкохол, наркотични субстанции и/или техните аналози и от неправоспособни водачи.

Акцент в интервенцията е и следене за положението на пътя и пътните такъми, като притежателите на пътищата ще бъдат сигнализирани и предупреждавани за премахване на откритите нередности.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР