Русия въведе в експлоатация своята междуконтинентална балистична ракета Булава, изстрелвана

...
Русия въведе в експлоатация своята междуконтинентална балистична ракета Булава, изстрелвана
Коментари Харесай

Русия е поставила на бойно дежурство междуконтиненталната балистична ракета Булав

Русия вкара в употреба своята междуконтинентална балистична ракета " Булава ", изстрелвана от подводница.

Прокремълските медии, в това число държавната осведомителна организация ТАСС, се базират на изказване наглавния конструктор на ракетата Юрий Соломонов. По неговите думи нейното приемане е било оповестено с декрет на 7 май, в същия ден, в който Владимир Путин стартира новият шестгодишен мандат в Кремъл.

Балистичната ракетата " Булава “ е създадена в границите на стратегия, почнала през 90-те години на предишния век. Тя е предопределена за разполагане на съветските подводници клас " Борей ".

През ноември предходната година съветското Министерството на защитата разгласи, че една от тези подводници е направила сполучливо тестване на " Булав ", като я е изстреляла от подводна позиция в Бяло море край северната част на Русия.

По публична информация в този момент Северният и Тихоокеанският флот на Русия включват седем подводници " Борей " и всяка от тях носи по 16 ракети " Булав "

От началото на войната в Украйна Владимир Путин предизвестява Запада, че директната интервенция на войските на НАТО там може да провокира нуклеарен спор.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР