За втори пореден ден четирите музикални състава на БНР излязоха

...
За втори пореден ден четирите музикални състава на БНР излязоха
Коментари Харесай

Музикантите продължават протеста, този път под прозорците на финансовото министерство! На мизерията с 630 лв. заплащане

За втори следващ ден четирите музикални състава на БНР излязоха на митинг с искане за по-високи заплати. Този път те се събраха под прозорците на финансовото министерство, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

„ От 22 години работя в БНР. Протестираме за по-достойно възнаграждение, за внимание от страна на ръководещите към нас, тъй като това към този момент е нетърпимо. От 2004 година заплатите в музикалните сформира на БНР не са променяни. Ние живеем на ръба на мизерията с 630 лева възнаграждение, което е обидно в днешно време и е прекомерно лицемерно от страна на ръководещите да приказват за европейски полезности в случай че в една европейска страна като България с богати обичаи и история, просвета, музика и достижения във всички области, сме на това състояние ”, коментира музикантът Недялко Недялков.

„ Да бъдеш музиканта това не е специалност, а предопределение. Културата е значима за всички ”, сподели музикантът Явор Желев.

„ Ако ръководещите нямат нужда от нашето изкуство, обществото има. И с цел да го потвърдя, поканвам и президента Румен Радев, и министър-председателя Бойко Борисов на 27 април от 19:30 ч. в зала „ България ” да видят по какъв начин се случват нещата, тъй като залите са цялостни. А това значи, че хората имат интерес и почитат нашето изкуство”, добави музикантът Недялко Недялков.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР