Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представя управленската програма на ГЕРБ-СДС.

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представя управленската програма на ГЕРБ-СДС.
Коментари Харесай

ГЕРБ представя управленската си програма

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов показва управническата стратегия на ГЕРБ-СДС. В представянето взе участие и екипът, създал програмата. Представянето се организира във " Vivacom art hall Oborishte 5 " на ул. " Оборище 5 " в София.
 
 Томислав Дончев Томислав Дончев Източник: Скрийншот видео кадър
Томислав Дончев оглавява този екип и той разпростра главните цели на ГЕРБ-СДС, изразени в Управленската стратегия. " Преди петнадесет-двадесет години нашата промишленост беше на първо равнище - изнасяхме артикули и услуги с ниска добавена стойност. Главно конкурентно предимство ни бяха ниската цена на работната мощ...Трябва да мислим за третото равнище - равнището на тези, които показват скъпи неща. Заради това следваме акцент върху образованието, капитала на, индустриалното развиване е гръбнакът на всяка една стопанска система. Продължаваме с фрапантна електронизация. Специален акцинт - каквото и да се случва, през идващите 10 години ние би трябвало да влагаме ускорено във въоръжените сили. Това би трябвало да се случи с оптимално присъединяване на българската промишленост. Това значи и повече шансове върху българската стопанска система. Но най-големият акцент ни е върху образованието. Това акцентира Дончев. 

 Красимир Вълчев Красимир Вълчев Източник: Скрийншот видео кадър
Той даде думата на Красимир Вълчев, някогашен учебен министър и лидер на листата на ГЕРБ-СДС в 27-ми МИР-Стара Загора. " Трябва да си дадем сметка какво пропуснахме да създадем. Това са две неща - културата на запаметяване и възпроизвеждане на познания. Трябва да напраим нови образователни стратегии. Без да отрежем наличие не можем да освободим време за актуалните техники на образоване. Трябва да създадем тази промяна, закъснели сме. наложително изискване е да освободим време ан учителите и учениците. 

Системата ни на оценяваме следва това - в случай че оценяваме наизустяване, учениците ще наизустяват. Трябва да променим системата. Изгарждаме коалиция за тази просветителна промяна. Тази промяна изисква най-малко 5 години. Без тази коалиция има заплаха да се провалим, съобщи Вълчев. 
 
Деница Сачева продължи със обществената част от програмата. " Три години на безвремие, три години, в които корупцията стана най-висока, години, в които не обръщаме внимание на изследванията на Българска академия на науките, че множеството от младежите нямат проблем да работят без трудов контракт ", акцентира Сачева. 
 
 Деница Сачева Деница Сачева Източник: Скрийншот видео кадър
" Ние би трябвало да приказваме освен за това по какъв начин да покачваме приходите, а по какъв начин да покачваме покупателната дарба...Имаме съответна стратегия за повишение на трудовата подвижност. Крайно време е да покажем и да кажем, че триумфът не е просто въпрос на триумф и машинация, а е резултат ан здрава работа. Нужна е повече рационализация на стопанската система и цифровизация на образованието ", добави тя. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР