За разлика от сърцебиенето по-ниската честота на сърдечния пулс рядко

...
За разлика от сърцебиенето по-ниската честота на сърдечния пулс рядко
Коментари Харесай

Нисък пулс: Кои храни помагат при брадикардия

За разлика от сърцетуптенето по-ниската периодичност на сърдечния пулс рядко се усеща от пациента, в случай че забавянето не е сензитивно или ненадейно. Ниският пулс обаче също може да подсказва за съществуването на редица здравословни проблеми, макар че повода за него е допустимо да е просто преклонна възраст. Това постанова да се извърши лекарска консултация за уточняване на аргументите, заради които сърцето бие по-бавно от естественото. Сред тях могат да  бъдат:
 
преживян инфаркт, инфекциозни болести, дефекти в сърдечния мускул, дефицит на миокарда или на кръвоснабдяването му, възпаление на външната обвивка на сърцето, автоимунни болести и др.   Забавеният пулс може да бъде сполучливо контролиран благодарение на лекарства, които наложително обаче следва да бъдат предписани от експерт. Докато чакате срещата с него и способеното му мнение, може да си помогнете със средства от националната медицина, както и с промени в метода на живот и хранене. Какво да ядем при невисок пулс е въпрос, който предстоящо си задават пациентите, страдащи от брадикардия.
Какво да ядем при невисок пулс – 6 храни, които ви оказват помощ

1. Морски блага

Изследванията демонстрират, че морските блага са скъпи за здравето на сърдечно-съдовата система и оказват помощ да се възстановява пулсът, забързвайки бавния при пациентите с брадикардия.

2. Ферментирали артикули

Ферментиралите храни са богати на пробиотици и известни с това, че се грижат за здравето на храносмилателната система, само че малко хора знаят, че те са скъпи и за здравето на сърцето и оказват помощ и при невисок пулс.

3. Течна храна

При муден пулс е належащо да се усили приемът на течности. Когато ви е мъчно да пиете просто вода или чай, може да пробвате да увеличите течната храна – супи с постно месо са добре пристигнали за диетата на хората с брадикардия. Прясно изцедените плодове и зеленчуци също оказват помощ, като те доставят и скъпи витамини и минерали на тялото.

4. Орехи и сусамово масло

Консумацията на орехи и сусамово масло не е толкоз лесна. Необходимо ви е самообладание за приготвянето на точната рецепта, която въздейства благотворно при невисок пулс. Две чаши орехи се смилат, смесват се с 250 мл сусамово масло, 4 нарязани лимона и литър гореща вода. Приемът е нескончаем – най-малко месец, като дозата е две супени лъжици дневно, по една заран и вечер.

5. Храни, богати на натрий и калий

Много от храните, богати на натрий и калий, са горещо препоръчвани на страдащите от брадикардия. Пълнозърнестите храни заемат челното място измежду тях. Пълнозърнест овес, пшеница, кафяв ориз, булгур или елда са отговор на въпроса какво да ядем при невисок пулс.

6. Храни, съдържащи кофеин

Шоколадът, храните, съдържащи кафе или чист кофеин, са чудесни за увеличение на пулса при страдащите от брадикардия. Консумацията не трябва да е прекомерна обаче, с цел да не отиде пулса в другата прекаленост.

Какво друго оказва помощ при брадикардия?

Друг въпрос, който си задават пациентите, страдащи от брадикардия, с изключение на какво да ядем при невисок пулс, е какви други трикове и национални предписания могат да оказват помощ, без да основат риск за здравето и без да са предписани от доктор. Сред тях са:
масаж на ушната мида, контрастен душ, чаша горещо кафе, подправено с канела, дълбоки вдишвания, ехинацея и др.
За какво да внимавате при невисок пулс?

Дали брадикардията е рискова и изисква незабавна здравна интервенция, или не съставлява сериозна заплаха за здравето, може да разберете по съществуването или неналичието на съпътстващи признаци. Ако при брадикардия няма тежест, сърдечна болежка, заспалост, унесеност, промени в общото здравословно положение, ниският пулс в общия случай не е рисков за здравето. Важно е обаче да се видите с лекаря си, с цел да отхвърлите сигурно съществуването на скрити подлежащи болести.

Статията има осведомителен темперамент и не замества лекарска консултация, напомнят от Актуално.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР