За посещението на Йелън не бе съобщено предварително. Същото се

...
За посещението на Йелън не бе съобщено предварително. Същото се
Коментари Харесай

И финансовият министър на САЩ се оказа тайно в Киев frognews.bg

За визитата на Йелън не бе обявено авансово. Същото се случи и при визитата на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който се озова в столицата на Украйна изненадващо, дни преди светът да означи годишнината от началото на войната. 

Йелън се срещна с президента Володимир Зеленски и други основни държавни чиновници, повтаряйки уверенията на Съединени американски щати, дадени от президента Джо Байдън преди седмица. Тогава президентът даде обещание 500 милиона $ спомагателна военна помощ за Украйна.

" Америка ще стои до Украйна толкоз дълго, колкото е належащо “, сподели Йелън.

Украинският президент Володимир Зеленски е призовал за още наказания против Русия, които да лишат Кремъл от дарба да финансира войната си. Нови наказания даде обещание и Байдън по време на визитата си преди дни. 

Йелън разгласи прехвърлянето на първите 1,25 милиарда $ от последния транш от 9,9 милиарда $ икономическа и бюджетна помощ от Вашингтон.

Йелън посети Киев при завръщането си във Вашингтон от среща на финансовите водачи на страните от Г-20 в Бенгалуру, Индия. Там тя прикани сътрудниците си да усилят икономическата помощ за Украйна и настоя министрите на Г-20 да осъдят изрично нашествието на Русия - тематика, която се трансформира в препъникамък поради отхвърли на Китай и Русия. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР