На заседанието на кабинета решихме да обявим еднодневен национален траур

...
На заседанието на кабинета решихме да обявим еднодневен национален траур
Коментари Харесай

Турция обяви еднодневен национален траур за смъртта на иранския п...

„ На съвещанието на кабинета взехме решение да обявим еднодневен народен печал в цялата страна, с цел да споделим дълбоката болежка, изпитвана от иранския народ по отношение на гибелта на иранския президент Ебрахим Раиси в хеликоптерната злополука в неделя “, сподели Ердоган след съвещание на кабинета нощес, представен от ТРТХабер.

 

Ердоган описа, че Турция е изпратила безпилотен аероплан „ Акънджъ “ за разкриване на авариралия хеликоптер в планинската област. „ По искане на нашите ирански братя изпратихме „ Акънджъ “, който се включи интензивно в издирвателно-спасителните действия.

При извънредно сложни теренни и метеорологични условия прелетя 2100 километра в продължение на 7,5 часа. Откри останките от авариралата машина и съобщи координатите на Техеран. Изпълни сполучливо задачата си и се завърна в родината. Случаят още един път сподели какъв брой значими задания може да извършват безпилотните самолети на отбранителната ни промишленост. От свое и от името на нашия народ благодаря за самоотверженото осъществяване ”, сподели турският държавен глава. 

 

Преди това Ердоган в телефонен диалог с изпълняващия длъжността президент на Иран Мохамад Мохбер е изразил скръбта и съболезнованията си във връзка със гибелта на иранския президент Раиси, както и за другите жертви на трагичната злополука на хеликоптера в неделя,съобщи СНН Тюрк.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР