45 души за били арестувани при спецакция срещу купуването на

...
45 души за били арестувани при спецакция срещу купуването на
Коментари Харесай

45 арестувани при спецакция срещу купуването на гласове във Варна

45 души за били задържани при спецакция против пазаруването на гласове във Варна и региона. 12 от тях са за търговия с избор. Останалите – за други закононарушения. Това оповестиха от полицията.

Полицейската акция е извършена в ромския варненски квартал „ Максуда “. Тя е за противопоставяне на закононарушения по политически права на жителите и битовата престъпност.

Акцията се организира на територията на цялата област. Това заяви комисар Веселин Вълчанов, шеф отдел „ Криминална полиция “ при Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна.

Униформените претърсват разнообразни адреси в квартала.

Всички служби на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи са включени в интервенцията, добави Вълчанов. Те са под надзора на прокуратурата.

Това са следващи арести при акции против пазаруването на гласове в цялата страна.

Само преди ден, при акции против търговията с избор в ромските квартали на столицата, бяха арестувани 3 лица.

В рамките на осъществени инспекции на търговски обекти в регионите на кварталите „ Филиповци “, „ Христо Ботев “ и „ Модерно предградие “ бяха
открити и конфискувани описи с имена, адреси и парични суми против тях,
както и 7600 къса цигари, без позволение за продажбата им.

Образувани са три досъдебни производства и са формирани 12 предупредителни протокола по отношение на изборните права на жителите. Материалите са докладвани в Софийска районна прокуратура.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР