За БСП случилото се вчера е провокация. ГЕРБ призоваха политиците

...
За БСП случилото се вчера е провокация. ГЕРБ призоваха политиците
Коментари Харесай

Политическите сили коментираха ситуацията с обвинението в шпионаж

За Българска социалистическа партия случилото се през вчерашния ден е провокация. ГЕРБ приканиха политиците за въздържаност до момента в който тече следствието. Волен Сидеров дефинира случилото се като поръчка. Вицепремиерът Каракачнов занапред ще се запознае с обстоятелствата.


От Българска социалистическа партия правят оценка случилото се през вчерашния ден с Юрий Борисов като провокация и възразиха против воденето на очевидци за разпит с белезници. От ляво приказват и за жестоко посягане против свободата на словото, тъй като Юрий Борисов е публицист.
Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия за България: Смятаме, че се прави сега и в този момент, с цел да се прикрият други кавги, провокирани от държавното управление. За да се употребява случая в предизборна акция. Воден само от желанието си за оставане на власт непременно, министър председателят Борисов е подготвен на всичко, само че през вчерашния ден се минаха граници. С дейностите им през вчерашния ден се предизвика и разделяне сред българския народ на русофили и русофоби още веднъж, всяване на боязън, насъскването ни на едни против други.
От ГЕРБ приканиха партиите и институциите да проявят въздържаност във връзка с следствието и да не си разрешават тълкования, когато става въпрос за националната сигурност. Защото всяка политическа мощ има интерес този случай да се разплете. Според Тома Биков от изказванията на прокуратура се разбирало, че следствието е против съответни лица, а не против Неправителствени организации или общности, споделящи една или друга идеология. От ГЕРБ са безапелационни: през последните месеци, а и години - българо-руските връзки се развиват в позитивна посока.

Тома Биков - ГЕРБ: Обвиненията са извънредно съществени и няма по какъв начин да бъдат направени без зад тях да стоят съществени доказателства. Работата на службите е да пазят националния интерес и националната сигурност. И ние би трябвало да им се доверим в такива обстановки, които не се случват всеки ден и сме безусловно сигурни, че няма нищо общо нито със сегашните избори, нито с предходните, нито с по-предишните.
Вицепремиерът Красимир Каракачанов разяснява в Плевен, че обвиняването в шпионаж е съществено и се надява тези, които са издали сходна заповед да са имали нужните учредения, причини и доказателства.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата: Много непознати служби се пробват и някои от тях даже работят на територията на България. Те работят освен по очевидни източници, т.е. четейки вестниците и събирайки информация от уеб страниците, работят и с агентура. Тази агентура е от живи хора, български жители. Не мога да кажа нищо за съответния случай, защото не съм осведомен.
Според Волен Сидеров това е поръчка.

Волен Сидеров - ръководител на Атака: Очевидно тази поръчка ще удари по избора на ГЕРБ за кметове. Институциите, в тази ситуация на прокуратурата, основават проблеми на Борисов. Не знам дали го вършат съзнателно, дали не са го решили, само че те основават проблеми на Борисов, тъй като изкуствено ще втвърдят доста хора, гласоподаватели, които в този момент ще се възмутят от тези арестувания, от тези разпити.
Последната дума по проблема ще имат проверяващите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР