Юрий Воронов, главен изпълнителен директор на един от контрагентите на

...
Юрий Воронов, главен изпълнителен директор на един от контрагентите на
Коментари Харесай

Пети топ мениджър на Газпром почина при странни обстоятелства в Русия

Юрий Воронов, основен изпълнителен шеф на един от контрагентите на съветския газов монополист ”Газпром”, бе открит мъртъв в басейна на вилата си.

61-годишният огромен предприемач бе топ управител в транспортната компания ”Астра Шипинг”, която бе обвързана с ”Газпром”.

Воронов е открит в басейна на частния си дом във вилното населено място Морски тераси, покрай Санкт Петербург. Според информация в медиите е умрял от изстрел в главата, а до тялото е открит револвер, който собственик сега откриват органите на реда.

Според брачната половинка на починалия той се е отправил към вилата след спор с бизнес сътрудници. Тя оповестява, че от няколко седмици Воронов е почнал да пие доста и допуска, че е изгубил огромна сума пари. Руските медии оповестяват, че " Астра Шипинг " е приключила 2020 година със загуба от 95 милиона рубли, а през 2021 година загубите й възлизат на 65 милиона рубли.

От началото на годината това е към този момент петата гибел на топ мениджъри, свързани по един или различен метод с " Газпром ".

На 30 януари 60-годишният Леонид Шулман, началник на транспортната работа на " Газпром Инвест ", беше открит мъртъв във ваната си. Разследването заключи, че сатва въпрос за самоубийство, защото в къщата е било намерено предсмъртно писмо, в което Шулман изяснява, че не може повече да устоя на болката в счупения си крайник.

По-малко от месец по-късно, на 25 февруари, в същото село е открито тялото на заместник-генералния шеф на Единния разплащателен център на " Газпром " (касата на компанията) по корпоративна сигурност, 61-годишният Александър Тюляков. Твърди се, че се е обесил в гаража на къщата.

На 18 април в Москва бе открито фамилията на някогашния вицепрезидент на " Газпромбанк " Владислав Аваев. Разследването е стигнало до заключението, че претекстовете за убийството са битови - 51-годишният Аваев се твърди, че е прострелял с револвер 47-годишната си брачна половинка Елена и 13-годишната си щерка Мария, след което се е самоубил. В ръцете на починалия е намерено и оръжието.

На 21 април във вила в испанския град Лорет де Мар бе намерено мъртво фамилията на 55-годишния Сергей Протосени, топ управител на най-голямата съветска частна газова компания " Новатек ". Твърди се, че той е умъртвил жена си и щерка си с секира, а по-късно се е обесил в градината. Синът му Фьодор обаче описа пред кореспонденти, че е неуместно татко му да е умъртвил фамилията си и че всичко това е режисура.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР