Държавният департамент на САЩ придвижи помощен пакет от 1 млрд.

...
Държавният департамент на САЩ придвижи помощен пакет от 1 млрд.
Коментари Харесай

Държавният департамент на САЩ одобри помощ от 1 млрд. долара за Израел

Държавният департамент на Съединени американски щати придвижи спомагателен пакет от 1 милиарда $ за оръжия за Израел към Конгреса, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Председателите и водещите членове на комисията на Сената по външните връзки и на комисията на Камарата на представителите по външните връзки на американския Конгрес са тези, които преглеждат главните покупко-продажби за предоставяне на оръжия на други страни.
 
Американският президент Джо Байдън сподели, че е забавил доставката на бомби за Израел поради опасения, че те може да бъдат употребявани при огромно нахлуване против град Рафах, който се намира в южната част на Ивицата Газа.

Байдън прикани израелския министър председател Бенямин Нетаняху да не подхваща нахлуване против Рафах, без да е обезпечена сигурността на цивилните.

Подкрепата на Байдън за интервенцията на Израел против палестинското ислямистко придвижване " Хамас " сложи американския президент в неизгодно политическо състояние, изключително във връзка с младите последователи на Демократическата партия, преди президентските избори в Съединени американски щати тази година, отбелязва Ройтерс.
Израел предприе военната си интервенция против " Хамас " в Газа, откакто на 7 октомври предходната година бойци на ислямисткото придвижване направиха невиждана офанзива против еврейската страна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР