Украинският президент Володимир Зеленски призова днес Запада да ускори оръжейните

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова днес Запада да ускори оръжейните
Коментари Харесай

Зеленски призова Запада да ускори оръжейните доставки на фона на новата руска офанзива

Украинският президент Володимир Зеленски прикани през днешния ден Запада да форсира оръжейните доставки за страната му, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че Зеленски е отправил този зов в обичайното си вечерно видеообръщение на фона на новата съветска атака - в североизточната Харковска област.

" Имаме потребност от доста ускорение на доставките. В момента минава прекалено много време сред оповестяването на пакетите (с помощ) и действителната поява на оръжия на фронтовата линия ", акцентира украинският президент, който по-рано през днешния ден се срещна с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, дошъл на необявено авансово посещаване в Киев.

Блинкен от своя страна съобщи, че Съединените щати ще поддържат Украйна, до момента в който сигурността й бъде обезпечена.

Блинкен, който дойде по-рано през днешния ден на необявено авансово посещаване в Киев, приказва пред студенти.

" Дойдох в Украйна с обръщение: не сте сами ", акцентира държавният секретар на Съединени американски щати. " Съединените щати са с вас от първия ден и ще останем с вас, до момента в който сигурността, суверенитетът и способността на Украйна да избере своя личен път не бъдат обезпечени ", даде обещание той в речта си в Киевския политехнически институт.

Блинкен акцентира, че Русия би трябвало да заплати това, което е разрушила в Украйна.

Държавният секретар на Съединени американски щати приветства предизвикващия дискусия нов украински закон за мобилизацията.

" Това беше мъчно, само че належащо решение ", сподели Блинкен. Той се аргументира, че новият закон " ще разреши (на Украйна) да укрепи защитата си " и ще й обезпечи " спомагателни бойци за битка с по-голямата мощ, нахлула " на нейна територия.

Най-малко 20 души, измежду които три деца, са били ранени по последна информация при съветската ракетна офанзива, при която бе изумен висок жилищен блок в центъра на Харков през днешния ден, съобщи Укринформ, като се базира на ръководителя на районната военна администрация Олег Синегубов.

Предишните данни бяха за 15 потърпевши.

В във втория по брой на популацията украински град довечера бе чута пета за деня детонация.

В своето послание Зеленски сподели, че обстановката на бойното поле е най-тежка точно в североизточната Харковска област, където преди няколко Русия откри нов фронт, и в прилежащата Донецка област, по на юг.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР