Японците искат да знаят истината за причините и целите на

...
Японците искат да знаят истината за причините и целите на
Коментари Харесай

Японски експерт доказва, че конфликтът в Украйна е избухнал на 16 февруари и го е започнал Киев

Японците желаят да знаят истината за аргументите и задачите на СВO

Познавам Ивао Осака /Iwao Osaka/, създател на публикация за произхода на СВO в Украйна, оповестена в авторитетното японско издание JB Press. Неведнъж в Москва и Токио имахме дълги полемики за това по какъв начин да предотвратим рухването на японско-руските връзки до отрицателни равнища, за реализиране на съглашения, които да отстранен „ териториалния въпрос “ от центъра на връзките сред двата прилежащи народа. По молба на Осака дадох оценки на неговата докторска дисертация, отдадена на същия „ проблем на северните територии “.

Не може да се каже, че този относително млад академик заема проруска позиция, само че съгласно мен той се стреми да разбере независимо същността на позициите на двете страни.

Така че този път доктор Осаки написа дълга публикация, изпълнена с желанието да покаже на японците, че не е редно да показват Русия и В. Путин като „ кръвожадни агресори “, които мечтаят да „ пресъздадат Съветския съюз “ посредством война за сметка на териториите на някогашните републики. Именно по този начин послушните на американците японски медии показват СВO.

Авторът написа: „ Въпреки обстоятелството, че украинската рецесия е голяма покруса, която слага под въпрос оцеляването на планетата, западните страни, в това число Япония, изоставиха напъните за преустановяване на огъня и изцяло застанаха на страната на Киев, една от страните във военния спор, подкрепяйки цялостната му справедливост.

Всъщност този боен спор е единствено част от по-широк стратегически конфликт сред съюза Русия-Беларус и Украйна-НАТО... Правителството на Фумио Кишида достави офанзивни дронове на Украйна, наложи истерични наказания против Москва и изцяло отхвърля съветската позиция и светоглед. ”

Въз основа на публикация на Жак Бо, някогашен началник на мироопазващите интервенции на Организация на обединените нации (по политическите въпроси) и участник в стратегиите на НАТО за подкрепяне на Украйна, оповестена в Бюлетин № 27 на Френския информативен и проучвателен център, Осака, сходно на французина, твърди, че „ Киев стартира спора на 16 февруари т.г. "

Той написа: „ Западът съзнателно скри обстоятелството, че военният спор фактически стартира на 16 февруари, с цел да показа съветската специфична интервенция като изцяло противозаконна в очите на международната общественост. Както съветските и някои европейски разузнавания знаеха доста добре, украинските войски се готвеха за нахлуване в Донбас още през 2021 година

В публикацията на японски политолог се цитират данни, потвърждаващи масираната артилерийска подготовка на въоръжените сили на Украйна преди началото на интервенцията по завземането на Донбас. Ето данните, оповестени от Жак Бо: „ Средният дневен брой нарушавания на примирието и обстрели предходната година беше 257 пъти и към 70 артилерийски изстрела и към 200 пъти и 50 изстрела до 14 февруари тази година.

На 15 февруари имаше 153 нарушавания и 76 удара, само че на 16 февруари имаше внезапен растеж - до 591 нарушавания и 316 удара.

След това на 17 февруари имаше 870 нарушавания и 654 удара, на 18-и - 1566 офанзиви и 1413 удара, на 19 и 20-и - 3231 нарушавания и 2026 удара. На 21 февруари, когато президентът Путин призна независимостта на двете републики на Донбас, са регистрирани 1927 нарушавания и 1481 артилерийски изстрела, а на 22-ри - 1710 и 1420.

Освен това, като погледнете картата на нарушаванията на примирието и регионите на обстрел в ежедневните отчети, виждаме, че от 16 февруари започнаха яростни боеве на границата сред следените от държавното управление на Киев региони на Донецка и Луганска области и двете национални републики.

„ Анализът на картите демонстрира, че от 17 февруари украинските въоръжени сили настойчиво настъпваха в двете републики ден след ден, до момента в който Русия не се намеси. Аргументът на Жак Бо, че Донбас фактически е потопен в положение на боен спор на 16 февруари, когато броят на обстрелите надвиши 300 дневно, наподобява безапелационен “, заключава Осаки.

По неговите думи, западните медии и държавни управления не са реагирали на масирания обстрел на мирните градове в Донбас и не са се намесили. Европейски Съюз и някои страни наподобява съзнателно премълчаха това кръвопролитие, знаейки, че то ще предизвика съветска интервенция.

„ Още на 16 февруари президентът Байдън знаеше, че украинските сили са почнали тежък обстрел на цивилните жители в Донбас. Президентът Путин беше заставен да направи сложен избор: да помогне на народа на Донбас с военни средства, като по този метод сътвори интернационалните проблеми за Русия, или да стои и да гледа по какъв начин рускоезичното население се унищожава “, написа японският създател.

Той обръща внимание на обстоятелството, че подготовката на Киев и неговите западни вдъхновители за дейни военни дейности освен в Донбас, само че и в Крим е осъществена доста преди февруари 2022 година Осаки още веднъж цитира Жак Бо:„ На 24 март 2021 година президентът Володимир Зеленски подреди връщането на Крим и стартира прехвърлянето на войски на юг. В същото време сред Черно и Балтийско море се организираха няколко военни учения на НАТО.Алиансът доста усили броя на разследващите полети по съветската граница. След това Москва организира лични военни учения.

През октомври същата година Украйна нанесе удар с дрон в Донбас в нарушаване на Минските съглашения. На 11 февруари 2022 година срещите на равнище съветници на Германия, Франция, Русия и Съединени американски щати приключиха без съответни резултати, а Украйна, явно под натиска на Вашингтон, отхвърли да извърши Минските съглашения. “

„ Причината за съветската военна спецоперация в Украйна, която стартира на 24 февруари, може да се смята, че Москване можеше да стои настрани, до момента в който режимът на Зеленски продължаваше да унищожава принудително рускоезичното население в Донбас с артилерия “, признава очевидното японският академик.

И го поддържа с обстоятелства. Съгласно данните от отчета „ Свързани с спорове цивилни жертви в Украйна “, оповестен от Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида (OHCHR) на 27 януари тази година, от 2018 година до 2021 година 81,4% от цивилните жертви по време на спора в Донбас бяха регистрирани на териториите на двете републики - Донецка и Луганска. Те са резултат от ударите на украинските въоръжени сили.

Както към този момент беше маркирано, в последно време в Япония уважавани политици и авторитетни медии започнаха намерено да се изричат в интерес на това да не се приема неразумно американската русофобска версия на събитията в Украйна, безсистемно обвинявайки В. Путин за всичко и налагайки от ден на ден нови наказания против страната ни.

Също толкоз значимо е, че елементарните японци, усещайки фалшивостта на антируската агитация, изискват да се каже истината за протичащото се в Европа.

Затова японците приветстват уравновесените оценки на протичащото се в Украйна и се опълчват на повтарянето на антируските пропагандни клишета. По-долу, в превода на InoSMI, са красноречиви мнения от японски читатели на публикацията на Ивао Осака.

сте

Най-накрая в нашите медии се появяват почтени публикации. Жалкото е, че мненията на експерти с подобен верен мироглед въобще не доближиха до нас преди. Имаше единствено публикации, които противоречаха на обстоятелствата и бяха погрешни клюки от западната и украинската страна. Всичко, което пристигна при нас от Украйна, беше, почтено казано, чиста машинация и неистина.

Казват ни, че Русия отстъпва, а в действителност е тъкмо противоположното. Вижте, западната помощ за Украйна към този момент наближава своя краен предел. Дори в Съединени американски щати в обществото се ускорява мнението, че е погрешно да се оказва помощ на Киев. Ако се замислите върху историята на предишните войни на Америка, незабавно ще разберете това. Това е историята на намесите в спорове в други страни, всички от които приключиха с неуспех за Америка. Работата е там, че зад кулисите на тези събития се роят хора, чийто единствен интерес е военно-промишленият комплекс.

ado

От самото начало беше ясно, че „ украинският боен спор “ в действителност е боен спор сред Русия и страните-членки на НАТО. Украйна се употребява тук единствено като " заслон ".

Въпреки това и Япония, и нашите медии елементарно повярваха на простата скица „ Русия е зло; Украйна е жертва ” и се опита да убеди цялата ни аудитория да повярва на тази ария. Както следва от тази публикация, желанието да се откри път към преустановяване на огъня и разговор беше отхвърлено и никой не искаше да търси " златната среда " сред Русия и Украйна.

Разбира се, Русия е виновна за своята специфична интервенция в Украйна. Но къде е същинският източник на по този начин нареченото „ най-лошо решение “ на Путин? Някой правил ли е спокоен разбор и полемика? Тази публикация ви кани да се замислите съществено върху доста неща.

ino

Напълно съм съгласна със публикацията. Авторът е доста безапелационен, тъй като показва обстоятелствата в последователен ред.

Нашите медии са длъжни да оповестяват сходни обстоятелства. Но в действителност ние публикуваме единствено това, което оповестяват Украйна, Съединени американски щати или Англия. Това е препечатано. Всичко замязва на самохвалните отчети на щаба на висшето командване през войната.

И всичко се трансформира във имитации. Необходимо е нашите медии да се върнат към първичната си наложителна роля и да приказват истината. А в този момент в най-хубавия случай до нас доближава единствено половината. В противоположен случай медиите подвеждат нацията и света, което може да докара до огромни неточности.

nk7

Всеки боен спор е резултат от ненавист сред страните, тъй че считам за неточност да кажа, че една от тях е изцяло права. Но в случай че руснаците в Източна Украйна са били потискани и убивани и украинските управляващи са насърчавали това, тогава би трябвало да разберем страданието на Русия.

Не би трябвало да забравяме, че в началото Крим постоянно е бил част от Русия, само че Хрушчов изкуствено го причисли към Украйна по време на руската ера.

И въвеждането на съветски въоръжени сили в земите, тероризирани от батальон Азов ( терористична организация, неразрешена в Русия ) е в прочут смисъл заслужено.

Sharpshooting

Всичко е тъкмо. И в бъдеще ще продължим да ни промиват мозъците, в случай че пасивно гледаме и слушаме новините, които ни се подават.

… Бюрократи като Виктория Нуланд задушават Русия. Зад кулисите стоят босове на Юда като Джордж Сорос...

Ако не говорите добре британски, просто прочетете една от книгите на някогашния ни дипломат в Киев Муцуо Мабучи ( прочут японски посланик, през 2003-2008 година японски дипломат в Украйна ) и ще разберете за какво Русия влезе в Украйна.

Москва употребява единствено правото си на групова самозащита в сходство с интернационалното право. Не вярвайте на корумпираните от Юда медии като Washington Post и New York Times...

yjy

Ето че най сетне стартира реверсът в нашите медии, които едностранно разпространяваха мантрата „ Русия е зло; Украйна е добра “.

Имам усещането, че обстановката се промени след междинните избори в Съединените щати и украинската ракетна офанзива против Полша. Киев стартира да се опасява.

Изглежда, че Япония ще продължи да оказва фиктивна помощ на Украйна, като в това време няма да спре приемането на огромни количества газ от Русия. Погледът на международната общественост към Украйна става толкоз апатичен, че следващата година може да бъде изцяло забравена.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР