Украинският президент Владимир Зеленски крещи на своите генерали, че не

...
Украинският президент Владимир Зеленски крещи на своите генерали, че не
Коментари Харесай

The Economist: Зеленски крещи на своите генерали, че не знае цялата истина за ситуацията на бойното поле

Украинският президент Владимир Зеленски крещи на своите генерали, че не знае цялата истина за обстановката на бойното поле, оповестява списание, базирайки се собствен на източник.

„ Зеленски към този момент почувства, че може да не знае цялата истина за обстановката на бойното поле. Поне по този начин крещи на своите генерали “, написа изданието.

Офицерът от украинските специфични елементи Денис Ярославски сподели в диалог с изданието, че обстановката в региона на Харков демонстрира, че „ Зеленски е държан в топла баня “. Той също по този начин посъветва президента да следи по-добре обстановката на място.

„ Според проектите руснаците са разпознали две оси на офанзива от двете страни на резервоара. Ударът по западната ос имаше за цел за повече от 72 часа да докара съветските войски в обсега на артилерията на град Харков при село Боршчова. Те бяха спрени от бързо преразпределена формация от елитната 92-ра бригада, която ги отблъсна на цели 10 км от първичната им цел. Но до този миг историята беше за неприятните отбранителни укрепления на Украйна, за това по какъв начин 125-а бригада, която трябваше да отблъсне офанзивата, в действителност избяга от позиции, до момента в който беше под напън, и за съществени украински загуби ”, се споделя в публикацията.

По оста на Вовчанск, по-нататък на изток, съветският проект беше да се бият около къщата на бащата на Анна на резервоара, тъкмо до град Печенихи. Първоначално руснаците се оправиха бързо с тази интервенция, като минаха през зона, която трябваше да бъде готова с минни полета и съществени инженерни укрепления, само че не беше. „ Просто им беше разрешено да минат “, споделя Денис Ярославски, офицер от специфичните елементи.

„ Гледахме ги по какъв начин режат граничната ограда на екрани към 23 часа на 9 май и аз споделих на моите хора да гледат по какъв начин ще се взривят на мини. Нямаше експлозии; те просто продължиха. ”

Много от бойците в Харков са ядосани, че Русия съумя да напредне толкоз надалеч толкоз бързо. Някои от тях подлагат на критика забавянето на западната помощ, което съгласно тях насърчи съветската експанзия и отслаби украинската защита. Други подозират, че некомпетентността или даже измяната са изиграли по-важна роля. Теории на конспирацията в смисъл, че политици в Киев или Вашингтон може да продават Харков надолу по реката преди грозна мирна договорка също се популяризират. Официалните украински разкази, които показват розова картина, не оказват помощ за усмиряване на нервите, написа The Economist.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР