Вярвам, че Димитровград ще бъде градивното бъдеще на България. Вярвам,

...
Вярвам, че Димитровград ще бъде градивното бъдеще на България. Вярвам,
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Днес отново търсим пътя между съзиданието и отрицанието

" Вярвам, че Димитровград ще бъде градивното бъдеще на България. Вярвам, че вие ще продължите да работите по този начин, че да превърнете своето отечество в един съвременен европейски град, отворен към света ". Това сподели президентът в формалното си одобрение в Димитровград точно на 76-годишнината от основаването на града.

" Да строиш е предопределение. Но да градиш с мисъл за другите, е същински почтено и благородно ", обърна се президентът, който е родом от Димитровград, към множеството на централния площад „ България “. Той напомни ентусиазма, с който е бил издигнат градът преди време, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Със своята архитектура, със своите духовни и материални знаци Димитровград остава емблема на една цяла ера. И неповторимата история на нашия град се е трансформирала в благосъстояние, което притегля все по-голям интерес ", уточни още Радев.

" Държавният глава означи, че в последните години градът е направил доста, с цел да утвърди своя нов, актуален образ, като изброи привлечените вложения, благоустройството, зелените политики, съхраняването и разпространението на неповторимото си завещание. Днес още веднъж търсим пътя сред съзиданието и отрицанието. Зачеркват се обичаи, утвърждавани с генерации. Затова всички ние през днешния ден, изключително димитровградчани, сме длъжни да припомняме за самопожертвователния образец на тези, които с непринуден труд съградиха този град и цяла България, " добави президентът.

" Тези 76 години са нежна възраст спрямо хилядолетната история на други обитаеми места. Но точно в това се крие уникалността на нашия град, който постоянно ще се помни като „ градът на фантазиите “, сподели кметът на общината Иво Димов. Той добави, че градът е знак на една ера и емблема на едно потомство.

Тържеството довечера стартира с формалната гала по приемане на почетния строй от военнослужещи от президента и висш главнокомандващ на Въоръжените сили и издигане на националното знаме. Програмата продължи с церемонията по връчване на оценката " Златна монета просвета ". То се присъжда от Съвета на европейската научна и културна общественост, Клуба на българския културен и теоретичен хайлайф и Българския културен център " Ботев институт ". Празникът приключи с пиротехническо шоу и концерт на Михаела Филева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР