Всички сме способни да си върнем контрола над живота, ако

...
Всички сме способни да си върнем контрола над живота, ако
Коментари Харесай

Поеми контрола: 24 начина да си върнете живота обратно

Всички сме способни да си върнем контрола над живота, в случай че по някаква причина събитията са ни сложили на колене. Основното е да действаме целеустремено и да се стремим да вършим промени, които да ни движат напред, умишлено да търсим способи за прогрес, а не просто да оставим живота да си тече и течението да ни носи.

Ако сте комплицирани и разочаровани от живота си, ето 26 лесни метода да поемете контрола назад в свои ръце.

Влезте във форма

Силно тяло и мощен разум – те вървят ръка за ръка. Забравете за това по какъв начин спортът ще повлияе на външния ви тип и се концентрирайте върху здравето си, а точно изгодата от възходящата мощ, целенасоченост и даже избистряне на мозъка ви. Използвайки физическата си мощ, в този момент сте способни даже на повече от преди.

Избягайте от града

Махнете се от познатото си обграждане за ден, седмица или месец. Понякога можете да измененията мирогледа си, просто като измененията ситуацията. Когато излизате от вкъщи, вие си давате пространство, независимост и мир, от които се нуждаете, с цел да се излекувате съгласно вашите условия.

Пренапишете историята си

Миналото не е нищо повече от история, която непрекъснато играем в главите си, тъй като дава необикновено чувство за независимост. Потърсете психолог, който да ви помогне да преосмислите своя опит или да го запишете, до момента в който намерите друго пояснение за случилото се. Научете се да забелязвате най-малките благоприятни условия за напредък в процеса на заличаване на предишното си и по-късно да ги употребявате допустимо най-рационално.

Пуснете нови хора в живота си

Трудно е да се оцени степента на позитивно въздействие, което можем да окажем върху други хора. Понякога най-хубавият метод да се излекува токсичността на предходна връзка е да се даде опция в живота ви да влезе нова. В този смисъл, постоянно избирайте тези хора, които ви карат да копнеете да сте най-хубавата от всички вероятни версии на себе си.

Разкажете историята си

Бъдете почтени за предишното си. Споделете с непосредствен човек болката от всичко, което ви се е случило, и дано силата, която ви е помогнала да преминете през нея, въодушевява и другите. Не крийте и не подценявайте нищо, което ви се коства значимо. И не се извинявайте къде или кой сте били преди.

Бъдете проведени в грижата за себе си

Когато сме заболели, ние се опитваме да си почиваме повече, да пием доста течности и да одобряваме медикаменти, даже в случай че това краткотрайно понижава продуктивността ни. Емоционалното страдалчество изисква от нас да се грижим по сходен метод за себе си. Поставянето преди всичко ще ви помогне да се възстановите по-бързо и по-малко мъчително.

Променете външния си тип

Понякога би трябвало умишлено да променим външния си тип, с цел да позволим на вътрешното си аз да се прояви. Сменяйки прическата, грима или стила си, несъмнено притегляте смяна в живота си и осъзнавате, че това е добре.

Отървете се от това, от което не сте удовлетворени

Парадоксално, само че в случай че залогът стане прекомерно невисок и животът ви е в руини, към момента имате идеалната опция да започнете изначало. Използвайте неуспеха си като опрощение с цел да напуснете омразната си работа и да прекратите токсичните връзки, които ви вършат нещастни. Ако би трябвало да започнете от нулата, направете го, само че вярно.

Позволете си да забравите

Не всичко, което ни се случва, би трябвало да има някакво значение или да съдържа урок. Ако към този момент не се нуждаете от предишното си, позволете си да го пуснете и да забравите болката, която ви е попречила да продължите напред. Вие пишете своя лична история, тъй че не е нужно да фокусирате вниманието си върху нещата, които ви карат да се чувствате незначителни.

Разговаряйте с хора, минали през нещо сходно

Търсете другарство, компания и думи за разтуха от тези, които схващат през какво преминавате сега. Прочетете техните истории, оценете тяхната мъдрост и я използвайте като непрекъснато и безапелационно увещание, че не сте сами.

Останете офлайн за цяла седмица

Ако е допустимо, прекарайте цяла седмица от живота си навън или на път, където известията не могат да ви доближат. Понякога, с цел да осъзнаем тривиалността на множеството си прекарвания и способността си да живеем без тях, е належащо изцяло да се откъснем от всекидневието.

Почистете живота си от боклуци

Отделете седмица за генерално разчистване във вашия апартамент или къща – безмилостно изхвърляйте всичко, което към този момент не употребявате, и подреждайте нужните неща тук-там, тъй че външният им тип да ви донесе психическо облекчение. Когато нашата физическа среда е в ред, става доста по-лесно да поддържаме реда в главата.

Укрепете връзките си с хора, които ви обичат

Когато всичко се разпадне, обърнете внимание кой е останал до вас – това са хората, които постоянно ще ви бъдат най-близки и скъпи. И няма по-добро време да ги оценим.

Хранете се вярно най-малко един месец

Дори и най-здравите хора не постоянно ядат потребни храни. Затова се пробвайте да се храните вярно най-малко един месец. Яжте доста плодове, зеленчуци, зърнени храни, млечни артикули и месо (или заместители на месото). Обърнете внимание на измененията в енергийното ви равнище и мислене и по-късно направете същото през идващия месец.

Запишете се на курс за нещо ново

Нашите познания ни трансформират. Увеличавайки вътрешния си ресурс от познания, вие разширявате хоризонтите си и си напомняте, че към момента има доста неща, които не знаете за този свят и че има доста разнообразни способи да измененията мирогледа си.

Изгответе бюджет и се придържайте към него

Трудно е да се почувствате, че контролирате живота си, в случай че не можете да контролирате даже финансите си. Оглеждайки навиците си за харчене, вие си помагате да се справите дейно с тях. Няма по-успокояващо възприятие от това да знаеш, че живееш съгласно опциите си.

Намерете здравословен източник на самопризнание за себе си

Всички сме свързани. И до момента в който хората през днешния ден обезверено се стремят да бъдат мощни и самостоятелни, надълбоко в себе си всеки от нас има потребност от обич и грижи. И намирането на другар или обичан човек, който е подготвен да ви подсети за какво сте красиви, когато забравите за това, може да бъде онази витална линия, която не ви разрешава да потънете на дъното в сложни моменти. Влюбването не е токсично, в случай че намерите точния човек.

Научете нов език

Изучаването на нов език може да бъде един от най-хубавите способи да си припомните целия свят към вас – свят, който живее на напълно други правила от вашия. Решението да научите непознат език приказва за способността ви, в случай че желаете, да се адаптирате към една от другите действителности и това ви разрешава да не се чувствате победени от вашата действителност.

Позволете си да бъдете по-щастливи, в сравнение с смятате за задоволително

Често самите ние се лишаваме от благополучие заради нежеланието да имаме вяра в него. Трябва да стартираме да се отхвърляме от възприятието за виновност и да се съмняваме в себе си, да се възползваме от опциите, когато зародят. Дори и първоначално да се усещаме малко не на място, това не е проблем.

Поставете и укрепете границите си

Винаги ще има хора по света, които желаят да ви създадат нещастни и да ви заразят със своята токсичност. И един от най-важните уроци, които би трябвало да се извлекат от това, се отнася до неспособността ни да спасим себе си от тези хора. Трябва да се научим да задаваме ясни граници, в случай че не желаеме да поддържаме връзка с тях. Дори това да е индивидът, който обичаме.

Откажете се от неприятните привички за 100 дни

Идеята да не пием, не пушим или да ядем нездравословни храни е много обезсърчаваща задача за всички нас. Често се отхвърляме, преди даже да стартираме да го вършим. Затова, вместо да решите да се отървете вечно от нездравословния табиет, пробвайте да извършите отмора от 100 дни. Това ще ви е задоволително, с цел да видите позитивен резултат, само че незадоволително, с цел да се откажете изцяло от подобен табиет. Кой знае, може би един ден ще осъзнаете какъв брой добре се чувствате без нито един от „ греховете “ си, което ще докара до смяна в целия ви метод на живот.

Опитайте нещо, от което се страхувате до гибел

Нищо не може да ви даде повече убеденост от превъзмогването на личните ви страхове. Вземете умишлено решение да преминете през това, от което постоянно сте се страхували. Може би не е подобаващият миг за това, само че превъзмогването на терзанията ви ще ви даде мощ и ще ви даде чувство за самоефективност, като ви оказва помощ да продължите напред по-далеч, в сравнение с бихте могли да си визиите.

Оценете до каква степен сте стигнали

Погледнете обратно към индивида, който в миналото е бил загубен, и по-късно погледнете индивида, който сте в този момент. Може би към момента не сте постигнали това, което желаете, само че несъмнено сте на прав път. Освен това сте доста по-далеч от преди.

Прощавайте – на хората, на Вселената, на себе си

Не позволявайте на гнева или страха да ви трансфорат в заложник на мъчителното си минало. Дайте си опция да простите несправедливото отношение към себе си и към себе си за всичко, което сте създали по пътя си към отмъщение.

Простете, само че не с цел да освободите другите хора от отговорност, а с цел да намерите най-сетне свободата си и да продължите напред, възвръщайки живота си назад.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР