Родителите на абитуриенти се нуждаят от няколко съвета. Денят на

...
Родителите на абитуриенти се нуждаят от няколко съвета. Денят на
Коментари Харесай

10 съвета за родители на абитуриенти

Родителите на зрелостници се нуждаят от няколко съвета. Денят на дипломирането бележи края на една глава и началото на друга както за родителите, по този начин и за техните деца. Естествено е да изпитвате комбинация от страсти, до момента в който детето ви минава в зрелост.

Дипломирането е време на ново начало.

За някои зрелостници това е време на неспокойствие и от време на време терзание за бъдещето.

За някои родители тези нови начала могат да бъдат изпълнени с битка сред задържането и отпущането.

До завършването родителите замислено и с обич са водили децата си през стадиите на израстването, като рухване от велосипед или загуба на спортния им тим в огромен мач.

Проблемите, показани от възрастните деца, постоянно се оказват по-сложни от тези ранни боли, както и връзката сред родител и дете.

Въпреки че връзката сред дете и родител оцелява след прехода, това не е без няколко болки в растежа от всяка страна.

По време на тази фаза е от значително значение да управлявате връзките си с детето си с грижа, схващане и поддръжка.

Ето няколко съвета към родителите на зрелостници:

1. Общувайте намерено

 зрелостници 9 съвета за родители на зрелостници фотография: pinterest

Уверете се, че детето ви се усеща удобно да приказва за своите цели, фантазии и терзания с вас. Когато не сте съгласни, значимо е да запомните, че детето ви прави всичко допустимо, с цел да се ориентира към новооткритата си самостоятелност.
Като се има поради това, значимо е да не изключвате децата си от цикъла. Те би трябвало да знаят за какво ще вършите повече учебна работа. Дори да са дребни, ще се изненадате какъв брой доста схващат и даже оказват помощ!

Уверете се, че децата ви схващат по какъв начин вашето решение ще бъде от изгода освен за вас, само че в последна сметка и за тях.

Можете да установите мощна, доверителна връзка, като слушате деликатно и без да осъждате. Може да е потребно да обсъдите и да се споразумеете какъв брой постоянно двамата ще се свързвате един с различен, като попитате децата си, преди да станат зрелостници:

Колко постоянно желаете да се чувате?

Бихте ли предпочели позвъняване или текстово известие?

2. Насърчавайте независимостта и отговорността

 зрелостници 9 съвета за родители на зрелостници фотография: pinterest

Завършването на гимназията символизира прехода към зрелост и с него идва нарасналата самостоятелност и отговорност за вашето дете. От решаващо значение е да насърчите и подкрепите своя ученик да одобри тези новооткрити аспекти от живота си.

Дайте им пространство да вземат решения, да поемат опасности и да се учат от опита си. Осигурете насоки, само че също по този начин им позволете да имат своите избори и дейности. Балансирането сред поддръжка и самостоятелност ще даде опция на вашето дете да развие значими житейски умения и да израсне в възрастен, който разчита на себе си. Ето няколко въпроса, които да зададете на вашите зрелостници:

Кои са някои от методите, по които мога да ви поддържа, до момента в който вземате значими решения в тази последваща глава?

Какви неща предстоят, от които се вълнувате?

За какво сте нервозен или се колебаете?

3. Адаптирайте се към изменящите се функции

 зрелостници 9 съвета за родители на зрелостници фотография: pinterest

След дипломирането връзката ви с детето ви естествено ще се развие от авторитетна роля до тази на приближен консултант. Важно е да разпознаете и да се адаптирате към тези изменящи се функции. Докато детето ви навлиза в зрелост, то ще се нуждае от повече автономност, власт за взимане на решения и самооткриване.

Уважавайте възходящата им самостоятелност, като в същото време предоставяте насоки и поддръжка, когато е належащо. Този преход ще изисква еластичност, схващане и предпочитание да позволите връзката ви да се промени. Може да е потребно да уверите вашите зрелостници:

Вълнувам се за вас, до момента в който се впускате в тази последваща глава.

Обичам това, в което се превръщаш.

Ще бъда тук каквото и да става.

4. Подкрепете техния избор на кариера и обучение

 зрелостници Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР