Има няколко стъпки за намаляване на стреса и тревожността. Готови

...
Има няколко стъпки за намаляване на стреса и тревожността. Готови
Коментари Харесай

8 стъпки за намаляване на стреса и тревожността

Има няколко стъпки за понижаване на напрежението и тревогата. Готови ли сте най-сетне да се научите по какъв начин да спрете да се тревожите?

Всеки се тревожи понякога – в действителност 59% от възрастните са съобщили за всекидневно възприятие на паника през 2020 година Независимо дали се подготвяте за огромна презентация или преминавате през персонални промени, обикновено е понякога да имате.

Прекаленото безпокойствие обаче може да ви затрудни да се наслаждавате на живота. Ако желаете да си върнете живота от тревогата и да научите по какъв начин да спрете да се тревожите, сте на вярното място.

Ние сме тук, с цел да споделим най-хубавите си тактики за това по какъв начин да спрете да се тревожите. Ще ви дадем инструментите, от които се нуждаете, с цел да овладеете напрежението и паниките си.

Един от основните моменти, с цел да се научите по какъв начин да спрете да се тревожите, е да откриете корена на страховете си.

За положително или за неприятно, паниките са част от метода, по който сме еволюирали като хора. От биологична позиция централната ни нервна система постоянно реагира на напрежението и страха, като се тревожи. Когато това се случи, първата стъпка за прекъсване на паниките е да се замислите какво тъкмо провокира паниките ви.

Някои усеща на безпокойствие могат да бъдат здравословни, като ни подтикват да намерим решения на действителни и сегашни проблеми. Въпреки това хроничното безпокойствие, даже за неща, които не зависят от нас, може да окаже съществено влияние върху психологичното ни здраве. Добрата вест? Съществуват голям брой тактики, които ни оказват помощ да се научим по какъв начин да спрем да се тревожим, да управляваме напрежението и да стартираме да процъфтяваме.

Ето няколко стъпки за понижаване на напрежението и тревогата:

1.Спрете да се тревожите, като практикувате осъзнатост и медитация

 понижаване на напрежението 8 стъпки за понижаване на напрежението и тревогата фотография: pinterest

Докато се тревожите, може да ви е мъчно да се концентрирайте върху нещо друго. Въпреки това непрекъснатото разсъждение върху е неприятен табиет.

Когато почувствате, че концентрацията ви понижава, седенето в тиха стая и изчистването на съзнанието ви може да направи чудеса за вашето благоденствие. Осъзнатостта и медитацията могат да отклонят фокуса ви от отрицателните мисли, да спрат възприятието ви на тревога и да ви внушат положение на мира.

Приложение за медитация с управление може да ви помогне да изчистите мозъка си, да пренасочите мислите си или да отвлечете вниманието си от паниките. С течение на времето медитацията може също по този начин да ви помогне да влезете в положение на поток, което ви разрешава да се концентрирайте върху целите си и да премахнете дилемите от листата със задания с лекост. Да се научите да се съсредоточавате върху това, което е пред вас, вместо върху паниките си, може в действителност да промени живота ви. Това е ефикасна тактичност за понижаване на напрежението и тревогата.

2. Спрете да се тревожите, като практикувате надълбоко дишане

 понижаване на напрежението 8 стъпки за понижаване на напрежението и тревогата фотография: pinterest

Когато се тревожим, постоянно се фокусираме върху неприятни неща, които могат да се случат в бъдеще. Пребиваването в сегашния миг може да помогне за облекчение на паниките и отрицателното мислене – плюс понижаване на физическите признаци.

Може да изпитате зной или болежка в гърдите, когато започнете да се тревожите. Практикуването на надълбоко дишане може да пренасочи вниманието ви от терзанията и да ви помогне да се установите в сегашното.

Независимо дали имате проблеми със съня, или усещате, че наближава припадък на суматоха, дълбокото дишане е бърз и елементарен метод за понижаване на напрежението и тревогата.

3. Спрете да се тревожите, като извършите сканиране на тялото

 понижаване на напрежението 8 стъпки за понижаване на напрежението и тревогата фотография: pinterest

Когато се притеснявате, естествено е да стягате мускулите си. С течение на времето повдигнатите плещи или стегнатата челюст могат да причинят хронично мускулно напрежение. Колкото повече се тревожите, толкоз повече напрежение носите непрестанно в тялото си. Ако усещате непрекъснато напрежение, вдървеност или болежка в гърба и раменете, е време да се концентрирайте върху това по какъв начин да спрете да се тревожите.

В тези моменти, когато забележите, че се притеснявате, поемете надълбоко въздух и забележете къде усещате напрежение. Сканирането на тялото ви може да ви помогне да се свържете още веднъж с сегашното, да се почувствате по-земни и в последна сметка да се тревожите по-малко.

Започнете от пръстите на краката си и обърнете особено внимание на всяка част от тялото си до главата. Когато почувствате напрежение, концентрирайте се върху вдишването на дискомфорта и физическото му разпределяне. Бавно освобождавайте напрежението в тялото си и преди да се усетите, ще сте разкрили един превъзходен способ за понижаване на напрежението.

4. Спрете да се тревожите, като споделите страховете си с подкрепящи ви другари и семейство

 понижаване на напрежението 8 стъпки за понижаване на напрежението и тревогата фотография: pinterest

Лесно е да се изгубите в мислите си като хронично обезпокоителен човек, забравяйки за фамилията и приятелите си, без да го осъзнавате. Свързването с другите е мощен способ за трансформиране на прочувственото ви благоденствие, даже когато ви се желае да се изолирате.

Споделянето на източника на вашия стрес, паника или безпокойствие с член на фамилията или другар може да ви помогне да запазите вероятността. В доста случаи паниките ни са ирационални, само че не наподобяват по този начин в личното ни схващане.

Разговорът с подкрепящи ви другари или родственици може да предложи нов взор върху обстановката и да бъде ефикасен метод за понижаване на напрежението.

5. Спрете да се тревожите, като се концентрирайте върху това, за което сте признателни

 понижаване на напрежението 8 стъпки за понижаване на напрежението и тревогата фотография: pinterest

Когато се фокусираме върху една отрицателна мисъл, това подтиква мозъка ни да търси още. За разлика от това, търсенето на сребърна страна може да помогне да обучите мозъка си да търси позитиви и да прекъсне цикъла на паниките. Това е една от аргументите, заради които ежедневното упражняване на признателност може да бъде толкоз потребно и даже да промени живота ви.

Имате ли проблеми с намирането на нещо, за което да сте признателни? Направете крачка обратно и потърсете какво е забавното в обстановката или занимателното. Ангажирайте мозъка си посредством любознание и комизъм. Това може бързо да ви трансферира на по-добро място и да ви обезпечи нужната отмора от отрицателните мисли. Можете даже да опитате да деянията любознание към метода, по който се тревожите.

Въпреки че може да е нужна процедура, научаването да обръщате отрицателните си мисли може да бъде превъзходен метод за понижаване на напрежението и тревогата.

6. Спрете да се тревожите, като си водите дневник на страстите

Хроничният стрес и тревогата се появяват, когато не виждаме първите признаци на тревога и ги оставяме да нарастват с времето. Искате ли да научите по какъв начин да спрете да се тревожите? Редовното регулиране на положението на себе си е значим метод да поддържате психологичното си здраве и да се справяте с тревогата си.

По времето, когато сме в цикъл на тревога, постоянно се усещаме откъснати от страстите си. Воденето на всекидневен дневник може да ви помогне да проследявате моделите и интензивно да управлявате напрежението, преди възприятията ви да излязат отвън надзор.

Като се упражнявате да записвате страстите си в дневника и да споделяте мислите си, става по-лесно да определите по кое време стартирате да се тревожите. Ранното прекъсване на терзанията в последна сметка ще ви помогне да се чувствате по-добре и да останете фокусирани върху това, което е най-важно за вас. Така ще се справите с понижаване на напрежението и тревогата.

7.Разграничавайте това, което можете да контролирате, от това, което не можете.

Притеснението нормално е ориентирано към проблем, който би трябвало да бъде следен, като слага фокуса ни върху „ какво ще стане, в случай че “, а не върху сегашния миг.

Много хора неправилно имат вяра, че прекарвайки повече време в терзания за даден проблем, ще им бъде по-лесно да намерят решение.

Ако се подготвяте за изявление, може би ще съумеете да спрете да се тревожите и да контролирате обстановката, като проучите компанията или интервюиращия. Но в случай че чакате резултатите от изявлението, паниките за резултатите няма да решат казуса, тъй като той е отвън вашия надзор.

Ако се борите като хронично обезпокоителен човек, запитайте се: „ Какво мога да управлявам? “. Това може да ви помогне да бъдете по-активни, когато има нещо, което можете да извършите. Освен това тази настройка може да ви помогне да се освободите от терзанието си, когато откриете, че не е належащо да вършиме нищо във връзка с обстановката.

Искате ли да научите по какъв начин да спрете да се тревожите за неща, които не зависят от вас? Когато забележите, че няма нищо, което можете или би трябвало да контролирате тъкмо в този момент, спрете да търсите решение и си позволете да се отпуснете. Това е ефикасен метод за понижаване на напрежението и тревогата.

8.Спрете да се тревожите с постоянни извършения

 понижаване на напрежението 8 стъпки за понижаване на напрежението и тревогата фотография: pinterest

Искате ли да научите по какъв начин да спрете да се тревожите? Фокусирането върху тялото ви с нещо като йога може да ви помогне да се затвърдите в сегашния миг. Дори в случай че мозъкът ви се надпреварва с отрицателни мисли, разходката или тичането могат да ви оказват помощ да изместите вниманието си.

Физическото ви здраве е значим буфер против непрекъснатото безпокойствие, защото е по-трудно да прекъснете цикъла, когато не се чувствате добре или имате малко сила.

също е чудесна техника за релаксация и мощен метод да спрете паниките в техния ход. Излизането във фитнеса със слушалки в ушите може да раздвижи кръвта ви и да ви помогне да спрете да се тревожите неотложно.

Дори елементарните разтягания могат да оказват помощ за понижаване на паниките. Освобождаването на напрежението във врата, гърба, краката и ръцете може да докара до прилив на ендорфини.

Тези ефикасни способи ще ви оказват помощ за понижаване на напрежението и тревогата.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР