Колкото повече благодарим, толкова повече намираме неща, за които да

...
Колкото повече благодарим, толкова повече намираме неща, за които да
Коментари Харесай

Как благодарността може да ни направи по-щастливи?

„ Колкото повече благодарим, толкоз повече намираме неща, за които да бъдем признателни. “ – Чарли Браун. Този откъс ни напомня, че практикуването на признателност е като умеене – посредством него можем да открием хубостта и насладата във всяко малко нещо, което животът ни предлага. Всяка признателност, изразена от сърце, зарежда въздуха с позитивна сила и прави пътя към по-щастлив и изпълнен живот по-ясен и ярък. Това ни припомня да ценим даже най-малките богатства, които срещаме по пътя си, и да се радваме на тях с признателност и благодарност.

 Как благодарността може да ни направи по-щастливи? Как благодарността може да ни направи по-щастливи?

Благодарността е мощен инструмент за реализиране на по-голямо благополучие и задоволство в живота. Когато практикуваме, ние осъзнаваме и ценим позитивните аспекти на живота си, което може да има голям брой позитивни резултати върху нашето прочувствено и физическо благоденствие.

Ето и някои от тези позитивни резултати:

1.Подобрява прочувственото положение

Изразяването на признателност ни оказва помощ да се фокусираме върху позитивните аспекти на живота ни. Това води до по-голямо възприятие за задоволеност и благополучие. Когато осъзнаем какъв брой доста положителни неща имаме в живота си и когато им показваме благодарност, ние сътворяваме позитивна сила, която се отразява върху нашето прочувствено положение.

2.Намалява отрицателните страсти

Благодарността ни оказва помощ да се оправим по-лесно с отрицателни страсти като стрес, тревога и меланхолия. Когато сме признателни, ние по-лесно заменяме негативните мисли с позитивни и признателни мисли. Това ни оказва помощ да поддържаме по-здравословно и оптимистично мислене.

3.Подобрява междуличностните връзки

Изразяването на признателност към другите хора, може да укрепи връзките ни с тях. Когато демонстрираме благодарност към другите, това им демонстрира, че ги ценим и почитаме. Това може да сътвори по-положително и подкрепящо обграждане към нас.

4.Подобрява здравето

Изследванията демонстрират, че практикуването на признателност може да има позитивно влияние върху физическото ни здраве. То може да понижи кръвното налягане, да усъвършенства съня и да укрепи имунната система. Като се усещаме по-щастливи и задоволени, ние също по този начин подобряваме общото си физическо положение.

5.Подобрява продуктивността и триумфа

Когато сме признателни за достиженията си и за труда, който влагаме, ние сме по-мотивирани и по-склонни да реализираме по-високи цели. Благодарността ни стимулира да се стремим към триумф и ни оказва помощ да реализираме по-голямо задоволство от нашите достижения.

6.Благодарност за дребните наслади

Отдайте самопризнание на дребните наслади в живота си, като да вземем за пример уютното утринно кафе, разходка в парка или птиците, които чувате да пеят на открито. Признаването на тези моменти открива хубостта в всекидневието и ни оказва помощ да ценим даже най-малките наслади.

7.Благодарност за изживяните тествания

Въпреки че изпитването на провокации може да бъде мъчно, те ни вършат по-силни и по-устойчиви. Изразяването на признателност за тези изживяни уроци ни оказва помощ да се развиваме и да израстваме като хора.

8.Благодарност за опцията за развиване

Признайте благодарността си за опциите за персонален и професионален напредък. Това може да включва просветителни благоприятни условия, професионални провокации или персонални достижения.

9.Благодарност за здравето

Не забравяйте да изразите признателност за вашето здраве. Всеки ден основава благоприятни условия да ценим здравето си и да сме признателни за функциониращите ни тела.

10.Благодарност за предоставената независимост

Бъдете признателни за свободата и опциите, които имате. Много хора по света се борят за независимост и права, за това е значимо да ценим и да показваме признателност за свободата, с която сме облагодетелствани.

 Как благодарността може да ни направи по-щастливи? Как благодарността може да ни направи по-щастливи?

Практикуването на благодарността е нещо, което можем да включим в всекидневието си. Започнете с елементарни практики като водене на дневник на признателност или изложение на признателност към хората към нас. Тези на признателност, могат да реализират огромна разлика в нашето благополучие и задоволство в живота. Разбирането и практикуването на признателност, може да бъде неповторимо за всеки човек и може да се показва по разнообразни способи. В допълнение към главните изгоди, които благодарността може да ни донесе, е значимо да разгледаме и съответни образци, по какъв начин благодарността може да се изрази в нашия всекидневен живот. Ето и някои от тях:

 Как благодарността може да ни направи по-щастливи? Как благодарността може да ни направи по-щастливи?
Отидете до другар или член на фамилията и им кажете какъв брой сте признателни за тяхната поддръжка и обич. Например, благодарете на колегата си за неговата/нейната поддръжка през сложните моменти или на другар за вниманието и времето, което отделя за вас. Създайте си личен дневник на признателност, в който да записвате всеки ден защо сте признателни. Това може да бъде нещо малко, като признателност за слънчевия ден или за вкусната вечеря, която сте си приготвили. Благодарете на сътрудниците си за техния принос към екипа или на шефа си за опцията да работите във компанията. Това може да увеличи мотивацията и ангажираността на всички в екипа. Изразете признателност към природата, като отделите време да се насладите на природата, да прекарате време навън и да я зачитате. Можете също по този начин да се включите в доброволчески начинания за запазване на околната среда. Не забравяйте да изразявате признателност и към себе си. Благодарете си за постигнатите цели, за труда, който влагате в себе си и за персоналното развиване, което постигате.
 Как благодарността може да ни направи по-щастливи? Как благодарността може да ни направи по-щастливи?

Практикуването на признателност е нещо, което можем да интегрираме в разнообразни аспекти на живота си и което може да ни помогне да създадем по-позитивна и удобна среда към нас.

 Как благодарността може да ни направи по-щастливи? Как благодарността може да ни направи по-щастливи?

Благодарността е като пътека, която ни води към по-щастлив и изпълнен със смисъл живот. Когато сме признателни, ние осъзнаваме хубостта на всеки миг и ценим всичко положително, което ни среща. Джон Милтън споделя: „ Благодарността е метод на живот. Когато сме признателни, живеем в непрекъснато положение на обилие. “ Тези думи ни напомнят, че благодарността е ключът към обилие и благополучие. Като откриваме насладата в дребните неща и показваме признателността си към живота, ние сътворяваме пътека към същинско благоденствие и вътрешен мир. Практикуването на признателност е нещо, което можем да включим в всекидневието си. Започнете с елементарни практики като водене на дневник на признателност или изложение на признателност към хората към нас. Тези дребни жестове на признателност могат да създадат огромна разлика в нашето благополучие и задоволство в живота.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР