Две съдебни инстанции спряха търг за продажбата на самолета на

...
Две съдебни инстанции спряха търг за продажбата на самолета на
Коментари Харесай

По искане на Антикорупционната комисия: Спряха търг за самолета на Божков


Две правосъдни инстанции стопираха търг за продажбата на самолета на Васил Божков по искане на антикорупционната комисия. Мотивът - в случай че самолетът бъде продаден, той нямало да може да бъде конфискуван в интерес на страната, в случай че някой ден се потвърди, че е добит със средства от закононарушение.

Междувременно машината се амортизира, цената й пада и също така се натрупат куп лихви и отговорности, които, в случай че обвиняванията против Божков не бъдат потвърдени в съда, може да се окаже, че ще би трябвало да бъдат платени от данъкоплатците. Той и юристите му разясниха проблема и настояват, че със прекъсването на търга имуществото се поврежда, без значение дали на финала на правосъдната сага ще се окаже отнето в интерес на страната, или върнато като законна благосъстоятелност на Божков.

" Дали тези пари ще бъдат мои, като се продаде самолетът, или на страната, няма никакво значение. С дейностите си КОНПИ и Антон Славчев повреждат собствеността. Когато огромното дело на Антикорупционната комисия завърши, в случай че въобще завърши, самолетът ще може да бъде продаден единствено като скрап ", разяснява Васил Божков пред " Дневник ". В момента моторите на самолета били свалени, с цел да се консервират, а летателната машина чака развръзка по проблема на паркинг в Германия.

Антикорупционната комисия разгласи през февруари 2021 година, че постанова запори на имущество на Васил Божков, като активите са на обща стойност 406 547 219 лева и включват жилища в София и Балчик, къща в Гърция и недвижими парцели в Париж. Освен това комисията тогава изиска лишаване на яхта за 1 100 000 лева и аероплан Bombardier с пазарна стойност 34 000 000 лева

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР