Почти всеки човек се е сблъсквал с трудни моменти в

...
Почти всеки човек се е сблъсквал с трудни моменти в
Коментари Харесай

10 практики за преминаване през трудни моменти

Почти всеки човек се е сблъсквал с сложни моменти в живота си. Животът постоянно ни предлага разнообразни обстановки. Някои от тях са моментите на наслада и триумфи, другите са компликациите, страданието, неналичието на самочувствие. Може би няма човек, който в комплицирана обстановка да не се е оставял да бъде „ обхванат “ от страсти, разрушителни мисли, които още повече подкопават неговата резистентност.

Животът в никакъв случай не е права линия. Правим три крачки напред и две обратно. Стигаме до отклонение и избираме неверния път. Понякога ни се коства, че въобще не се движим – изключително когато прекосяваме през сложни времена.

Животът не е математическа задача с дефинитивна формула. Не е толкоз елементарно, колкото „ да решим за Х “. Животът не е рисунка за свързване на точки с един-единствен верен отговор. Животът е по-скоро като героичен разказ – криволичещо и комплицирано премеждие, в което вие сте героят. Има единствено два метода историята да приключи: да страдате или да израснете. С подобаващите умения можете да се научите по какъв начин да преминете през сложните моменти и да създадете невероятен край.

Ето по какъв начин можете елементарно да преминем през сложни моменти:

1. Изразявайте възприятията си

 сложни моменти 10 практики за прекосяване през сложни моменти

Представете си вряща кана за чай. Нагнетява се налягане, до момента в който най-после парата се освободи – или чайникът експлодира. Емоциите са като парата в чайника: те ще излязат на открито по един или различен метод. Избягването на възприятията ви разрешава те да се натрупват във вас. Те се трансформират в и меланхолия. Изразяват се посредством неприятни привички като пиенето.

Не притъпявайте възприятията си. Говорете за тях. Пишете за тях. Плачете. Рисувайте. Слушайте музика. Позволете си да чувствате. Ако позволите на страстите си да излязат на открито, това ще отнеме силата им. Ще прочистите съзнанието си и ще се отворите за урока, който те ще ви преподадат. Само тогава ще можете да преодолеете вашите сложни моменти.

2. Променете физиологията си

 сложни моменти 10 практики за прекосяване през сложни моменти

Когато сме щастливи, ние се усмихваме. Когато прекосяваме през сложни моменти, плачем. Когато сме нервни, треперим. Изглежда просто: страстите ни въздействат на физиологията ни. Но противоположното също е правилно: физиологията може да диктува възприятията ни – телата ни трансформират мислите ни.

Актът на усмивка може да ни направи по-щастливи. Това е по този начин, тъй като мозъкът ни освобождава хормони на положителното въодушевление, когато се усмихваме – даже и да не го вършим съществено. Силното театралничене е друга тактика за смяна на физиологията и метода на мислене.

Позите с ръце на хълбоците или с ръце в победоносна форма „ V “ могат да ви накарат да се почувствате по-силни. В сложни времена всеки катализатор, който ви разрешава да признаете личната си мощ и да предприемете дейности, е добре пристигнал. Променете физиологията си, с цел да се справите елементарно с вашите сложни моменти.

3. Фокусирайте се върху това, което можете да контролирате

 сложни моменти 10 практики за прекосяване през сложни моменти
Всеки, който минава през сложни моменти, има избор: Върху какво ще се концентрирайте? Може да има доста неща, които не можете да контролирате, само че никой в никакъв случай не е стигнал до средата, като се е фокусирал върху тези неща. Само се настройвате за отчаяние и. Трябва да решите да се концентрирайте върху нещата, които можете да контролирате.

Вземете лист хартия и направете две колони. В едната колона запишете всички неща, които не можете да контролирате; в другата запишете това, което можете да контролирате. Зачеркнете всичко от първата колона и решете да се концентрирайте върху втората. Когато си дадете опция да действате, като измененията фокуса си, сложните моменти стартират да наподобяват по-скоро като опция, в сравнение с като крах.

4. Променете гледната си точка

 сложни моменти 10 практики за прекосяване през сложни моменти

Както избираме върху какво да се съсредоточим, по този начин избираме и какво значение да придадем на прекарванията си. В сложни моменти от вас зависи да решите какво значи то. Можете да гледате на обстановката си като на край или като на начало. Можете да гледате на нея като на проклинание или като на благословия. Тони споделя, че „ всяко прекарване в живота ви има блага за вас “. Повярвайте в това и прекосяването през сложни моменти ще стане малко по-лесно.

е потвърден метод да спрете да се занимавате с отрицателното и да започнете да виждате позитивното. Когато търсите това, което е вярно, вместо това, което е неправилно, сте принудени да извършите крачка обратно и да видите по-голямата картина. Всеки претърпява сложни моменти. Понякога всеки има възприятието, че животът му е отвън надзор. Но някой различен е благополучен с по-малко от това, което имате, а това значи, че и вие можете да бъдете щастливи.

5. Дайте приоритет на грижата за себе си

 сложни моменти 10 практики за прекосяване през сложни моменти

В сложни моменти е елементарно да прегориш. Може би са ви уволнили и прекарвате дните си в разпращане на автобиографии, само че не получавате отговори. Или пък брачният партньор ви е изгубил работата си и в този момент се сблъсквате с в допълнение напрежение, плюс фамилни отговорности.

Дори не е належащо да сте претърпели съответно събитие, с цел да преживявате сложни времена: Хората изпитват групови страсти, което значи, че може да сте повлияни от настроението на обществото като цяло.

Да се грижите за себе си и за околните си е изключително значимо в сложни моменти. Практиките за осъзнатост, като прималяване или медитация, могат да прочистят главата ви и да стабилизират настроението ви. Упражненията освобождават напрежението и усилват силата. Танцуването на обичаната ви ария или гледането на занимателен видеоклип ви изкарва за миг от главата, с цел да се върнете още по-силни.

6. Намерете поддръжка

 сложни моменти 10 практики за прекосяване през сложни моменти

Вашата система за поддръжка също е форма на грижа за себе си: Хората, с които се обграждате, оказват действително въздействие върху настроението и метода ви на мислене. Приятелите, които са до вас в сложни моменти, ви обезпечават рамо, на което да поплачете, и благонадежден съвет. Само се уверете, че не се фокусирате върху отрицателното. Най-добрите другари ще ви оказват помощ да формулирате визия за живота си и след сложните моменти.

Приятелят може да бъде скъп инструмент за прекосяване през сложни моменти. Едно почтено външно мнение може да ви накара да видите нещата такива, каквито са в реалност.

Приятелят ви също по този начин ще ви помогне да формулирате цели и да продължите да се движите напред без значение от всичко. Успехът ражда триумф – щом започнете да виждате напредък, ще желаете да постигнете още повече. Ще излизате от сложните моменти в по-добра позиция и ще можете да ускорите темпото, с цел да изпреварите сътрудниците си.

7.Съсредоточете се върху разсъжденията си, а освен върху страстите си

 сложни моменти 10 практики за прекосяване през сложни моменти

Лесно е да бъдете пометени от мощни страсти, когато се сблъскате с тествания и инциденти. Стоическият метод е да извършите пауза, да дишате и да ангажирате първо рационалния си разум. Не реагирайте просто рефлексивно.

Отговорете премислено, откакто обмислите разумно обстановката. Позволете на разсъдъка да ръководи вашето мислене.

Това предотвратява прибързани, пресилени реакции, за които по-късно може да съжалявате. По този метод ще се справите с вашите сложни моменти.

8.Изправете се против пропастта си в действителността.

 сложни моменти 10 практики за прекосяване през сложни моменти

Често животът ви дава една опция, когато желаете напълно друга алтернатива. Колкото по-голямо е дистанцията сред това, което имате и това, което желаете, толкоз по-голяма болежка може да изпитате. Признайте, че действителността, която сте желали, не се е сбъднала и в този момент би трябвало да живеете в друга действителност.

Вместо да се възмущавате от обстановката си, признайте, че би трябвало да се адаптирате към обстановката си. Например, в случай че ви липсват финансови средства, не продължавайте да харчите пари, както правехте преди. Признайте, че вашите привички за харчене може да се наложи да измененията. Изправете се против пропастта си в действителността, с цел да можете да се справите с вашите сложни моменти.

9.Дайте признателност.

 сложни моменти 10 практики за прекосяване през сложни моменти

Дори при най-ужасните условия проявата на признателност може да обезпечи доста нужна вероятност, която уголемява прекарванията ви оттатък настоящата ви болежка.Дори да чувствате, че сте изгубили доста неща, отделете малко време и признайте какво имате, изключително нематериалните неща като другарство, физически качества или прелестно време.

Отделяйте време всеки ден, с цел да обмислите защо сте признателни: може да сте признателни за вашето куче, вашите деца, хубав залез, приятна разходка или доста належащо телефонно позвъняване със сестра ви. Отделете няколко минути и изразете признателност за тези неща.

Спомнете си вашите сложни моменти в живота си, по-късно си спомнете, че сте тъкмо тук, откакто сполучливо сте минали през тези обстановки и тъмните времена. Можехте да издържите това преди и можете да издържите това в този момент.

10.Бъдете издръжливи.

 сложни моменти 10 практики за прекосяване през сложни моменти

Устойчивостта е ангажиране на процеса на адаптиране към измененията, без значение дали са краткотрайни, доживотни или спешни обстановки. Погледнете огромната картина и не виждайте компликациите като безкрайни. Те ще свършат и вие ще го преодолеете.

Устойчивостта не се развива, когато стресът е отстранен от живота, тя се развива, когато сте изложени на стрес и имате задоволително време и принадлежности за възобновяване.

Например, може да си счупите крайници и да не можете да ходите известно време. Издръжливостта значи намиране на способи да се адаптирате към новата си обстановка – като предимство във физическата терапия за създаване на мощ и справяне с инвалидна количка или патерици – знаейки, че вие ​​като персона ще надделеете, даже в случай че вашите качества се трансформират.

Помислете за минали сложни моменти и какво сте спечелили от тях. Някои хора споделят, че се усещат по-уверени в качествата си или че правят оценка по-дълбоко живота.Знайте, че евентуално има някои уроци, които да научите посредством това прекарване.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР