Всички мерки, предприети от Иран за отказ от негови задължения

...
Всички мерки, предприети от Иран за отказ от негови задължения
Коментари Харесай

Иран: Мерките ни за отказ от задължения по ядрената сделка са обратими

Всички ограничения, подхванати от Иран за отвод от негови отговорности по интернационалното съглашение за нуклеарната му стратегия, са обратими, в случай че европейските страни по договорката изпълнят своите задължения, разгласи иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф, представен от Ройтерс.

Зариф изясни, че през днешния ден Иран е задействал втори кръг защитни ограничения, планувани в съглашението. " Запазваме си правото да продължим да (предприемаме законни ограничения в сходство с нуклеарната сделка), с цел да пазиме нашите ползи пред лицето на американския стопански тероризъм. Всички тези ограничения са обратими единствено (европейската тройка - Франция, Германия и Великобритания) извърши своите отговорности ", написа иранският външен министър в Туитър, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден Иран разгласи, че до няколко часа ще стартира да обогатява уран до ниво над 3,67-те %, позволени му съгласно нуклеарната договорка от 2015 година Той също така ще продължи да се отхвърля от още свои отговорности по съглашението на всеки 60 дни.

Дадохме задоволително време на дипломацията, само че европейците не извършиха своите задължения, акцентира иранският заместник-министър на външните работи Абас Арагчи. В същото време той даде да се разбере, че Иран желае да избави нуклеарната договорка, само че прикани другите страни по нея да извършват отговорностите си. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР