Водещата версия за тежката катастрофа в Пловдив, при която двама

...
Водещата версия за тежката катастрофа в Пловдив, при която двама
Коментари Харесай

Пиян или дрогиран е бил шофьорът при зверската катастрофа в Пловдив?

" Водещата версия за тежката злополука в Пловдив, при която двама младежи починаха, а други двама са в тежко положение в болничното заведение, е превишена скорост ", съобщи наблюдаващият прокурор Борис Михов.

При конфликта в дърво автомобилът се разцепи на две. На място са починали лидерът и 20-годишно момиче, седяло на предната седалка.

Не са открити данни за съпричастност на трети лица, само че това са догатки, добави служителят от Окръжна прокуратура – Пловдив.

Борбата за живота на двамата потърпевши продължава. По-тежко е положението на 22-годишното момиче.

Загиналият водач е наследник на жена, която работи в отдел „ Регистрации ” на „ Пътна полиция ” в града под тепетата. Баща му пък работел в Англия. 21-годишният мъж се е занимавал с търговия.

До мястото на случая има светофар, който обаче мига единствено в жълта предупредителна светлина, с цел да подсети, че следва кръстовище.
Загиналият Кристиан Екмекчиян - с голям брой нарушавания на пътя

„ Загиналият водач е наследник на чиновник на КАТ. Всички се питаха по какъв начин може да има подобен мощен и безценен джип. Стана към този момент ясно, че автомобилът е благосъстоятелност на софийска компания. Разследващите откриват каква е повода той да е в ръцете на младият лидер, който го ръководи от месеци “, сподели кореспондентът на Би Ти Ви Райна Зайкова.

Двамата потърпевши младежи остават в болница. Тежко е положението и на потърпевшия пожарникар.

Началникът на Пътна полиция – Пловдив гл. контрольор Красимир Нешев пък удостовери, че 21-годишният водач е имал 16 нарушавания, а Васил Димов описа по какъв начин е потърпевш пожарникаря

Директорът на противопожарната работа в Пловдив старши комисар Васил Димов изясни, че дървото, в което се е сблъскал автомобилът, е било във отвесно положение, както и автомобилът. При започването на укрепителните дейности обаче, то се изкоренява безусловно случайно и по този метод сътрудника остава затиснат под него, добави той.

На мястото, където стана тежката злополука, има сложени цветя от околните на починалите младежи. Майката на едно от потърпевшите девойки, изясни, че компанията до късно е играла карти и са се прибирали.

Мократа настилка е съдействала за злополуката, само че съгласно прокуратурата високата скорост е най-много повода за това, което се е случило.

Химическа експертиза би трябвало да откри дали в кръвта на лидера е имало алкохол или упойващи субстанции.

Хора от квартала описват, че тук всяка нощ чуват свистене на гуми на мотори, на коли. Със сигурност съгласно тях има гонки и се питат къде е полицията.

„ На същото място, където стана злополуката, преди три години се прибирах към 23:30 часа и малко по-късно блъснаха един човек. Загина на място индивида на тази пешеходна пътека “, съобщи Димитър Василев.

„ Много постоянно след 22 часа чуваме по какъв начин от моста на Герджика или с коли или с мотори вършат гонки. Ужасно е! Притеснени сме доста “, споделя пък Евгения Тодорова.

Началникът на Пътна полиция – Пловдив гл. контрольор Красимир Нешев пък удостовери, че 21-годишният водач е имал 16 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Съставени са му пет акта за административни и още 10 за маловажни, както и един електронен за превишение на скоростта.

Четири от актовете са за неизползване на колан по време на ръководство, посочи Нешев.

От тези нарушавания не считам, че е бил рисков, разяснява той.

Пред Българска национална телевизия автоинструкторът Дафин Урдажиев сподели, че високата скорост е единствената причина за тежките произшествия по пътищата.

" Не може да сложим човек, който да следи всеки, който е взел удостоверение за ръководство. Отговорността е персонална ", добави той.

" Липсата на на практика опит при младия лидер не му разрешава той да е съответен в това интензивно придвижване ", разяснява автоинструкторът.

" Управлението на автомобила е активност, която е правно регламентирана. Това значи, че след приемане на удостоверение за ръководство всеки лидер носи законова отговорност. По отношение на контрола и образованието на град Пловдив, моите наблюдения са, че последното тримесечие на предходната година до през днешния ден, броят на глобените водачи доста се усили ", прибавя той.

Урдажиев уточни, че най-честите нарушавания са превишаване на скоростта, прекосяване на алено, непоставяне на колани и говорене по телефона.

Често, добавя автоинструкторът, самонадеяността на младите водачи и неналичието на дисциплинираност, са причина за тежки ПТП-та с такива мощни коли. Едно от вероятните решения съгласно него е повишение на точките, които да бъдат отнемани за нарушавания, " които статистиката демонстрира, че са най-чести ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР