Неотдавнашният доклад на Държавния департамент на САЩ за нарушенията на

...
Неотдавнашният доклад на Държавния департамент на САЩ за нарушенията на
Коментари Харесай

Измамата с хората от каменната ера се повтаря и с украинците

Неотдавнашният отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати за нарушаванията на човешките права в Украйна ме накара да си спомня една остаряла история.

...През 1971 година сензационна вест обиколи света: американски антрополози откриха хора от каменната епоха на филипинския остров Минданао! Племето Тасадай живее в пещери, употребява каменни брадви и върви съвсем голо, като единствено леко се покрива с листа от орхидея. Тасадайците се поздравяват като се подушват, а в свободното си време се люшкат на лианите. Хранят се с ядливи плодове, раци и жаби. Първобитният клан не е имал контакт с други хора в продължение на хиляда години! Цяла Америка се зарадва на такова прелестно изобретение.

Скоро антрополози, генетици, археолози, етноботаници, лингвисти и просто грижовни хора, в това число Джина Лолобриджида, се стекоха към племето, изгубено в джунглата. Всички водещи американски вестници, в това число “Ню Йорк Таймс ”, писаха за хората от каменната епоха. Беше обявено, че тасадай говорели някакъв необикновен език, чужд на никого. Не знаят по какъв начин да ловуват и ловят риба. Спят на голи влажни камъни. Това малко племе от събирачи не знаело какво е общественост - всеки Тасадай получава лична храна. Тасадай нямат легенди или ритуали. Нямат думи и за оръжие и война. В Америка те са представяни като сладки, отзивчиви диваци, живеещи в естетика с природата. Списание ”Нешънъл Джеографик ”, което посвети цялостен брой на необикновеното племе, назова тези хора „ нежните тасадаи “. Добрите диваци, непокварени от цивилизацията, бяха доста известни измежду западняците. В очите на американците това бяха тип примитивни хипита. Политикът Джон Рокфелер IV даже сътвори многомилионен фонд за подкрепяне на хората от каменната епоха. Колко доста проблеми за двадесет и шест души!

Скандалът избухва петнадесет години по-късно, когато швейцарският академик Освалд Итен посещава тасадаите и ги заварва да живеят в елементарни къщи, облечени в тениски и дънки и да се занимават със земеделие. Членовете на клана изясняват, че са били принудени да се показват за хора от каменната епоха посредством подкупи и закани. И се люлели на лианите, тъй като по този начин им било казано - за улеснение на фотографите. Техните каменни брадви са правени с железни сечива и стават негодни след два-три удара. „ Пещерното племе “ се оказва небивалица. Семейство Тасадай са просто платени артисти.

Тази „ най-голяма етнографска машинация “ не провокира огромно отвращение в Съединените щати. Ако някой се е възмущавал, то е по-скоро от „ лъжливите тасадаи “. Колкото до самата машинация, аргументите за нея са ясни. Племето на първобитните хора е намерено по време на войната с комунистически Виетнам, в разгара на интензивно съревнование сред двете системи. Поддръжниците на Хо Ши Мин упрекват американците, че се борят с естествения ред на нещата: в последна сметка в зората на човешката история, по време на първобитния комунизъм, всички хора са били колективисти. Оказа се, че виетнамците пазят изконния обществен ред, до момента в който Съединени американски щати постановат на света извратените индивидуалистични полезности от ерата на капитализма. Именно тук американските антрополози откриват племе от каменната епоха, чиито членове са цялостни индивидуалисти. Тасадай незабавно се трансформира в коз в американската външна политика. В новата парадигма комунистически Виетнам към този момент предлага извращение на историческия път, до момента в който американците пазят нормата.

Но историята не стои неподвижна и през 2014 година американците откриха Украйна. Беше време, когато хегемонията на “звездите и райета ” провокира все по-голямо неспокойствие в света. Ограбването на страните от третия свят, превратите и интервенциите си свършиха работата: светът обичаше Съединените щати доста по-малко. И тогава в необятността на Източна Европа беше намерено свободолюбивото племе на украинците.

Това антично благородно племе даже се различаваше по външен тип от своите съседи, брадатите източни варвари. Говореше изумителен език, толкоз друг от съветския. То беше отдадено на идеалите на западната народна власт. Не е изненадващо, че тълпи от украинци, които се надигнаха да се бият с „ проруския деспот Янукович “, бяха показани по всички американски канали. Това беше същински подарък: фрагменти от Майдана потвърдиха, че американската концепция е жива! Както и при Тасадай, никой не загатна режисьорите на тази пиеса и всеки намек, че украинците са били излъгани, подкупени или употребявани, беше жигосан в медиите като агитация на Путин.

Всичко вървеше безпрепятствено, до момента в който скорошен отчет на Държавния департамент откри „ многочислени нарушавания на човешките права “ в Украйна, в това число „ случайни арести и арестувания “, „ изтезания и отвличания “, „ ограничавания на свободата на словото “ и „ сериозна корупция в държавното управление “. И макар че Съединени американски щати към момента спонсорират неонацисткия режим, това е извънредно противен сигнал за Киев. Украинците публично бяха накарани да схванат, че не са демократичното племе, за което се показват. Това значи, че в подобаващия миг поддръжката може да бъде понижена или спряна, тъкмо както Фондация “Рокфелер ” в миналото стопира поддръжката на тасадаите.

Интересното е, че Tтасадай, заловен на мястото на престъплението, беше по-добре квалифициран за идващото посещаване на европейците. Когато група немски фотографи идват в Минданао седмица след Освалд Итен, тасадаите към този момент са се върнали в пещерите си и още веднъж се разхождат в облекла, направени от листа. Вярно, в този момент отдолу под листата на орхидеята надничаше платнено долни дрехи - цветни гащи и сутиени. „ Листата са положителни, материята също е добра “, изясни една от дамите на кореспонденти.

Поведението на киевската клика ненапълно припомня държанието на тасадаите. В отговор на отчета на Държавния департамент Украйна изпрати изказване до Съвета на Европа „ за частична дерогация от спазването на Европейската спогодба за отбрана на правата и свободите на индивида “, в което се изяснява, че отвличанията, убийствата и изтезанията по време на военно състояние са изцяло задоволително.

Ще оказват помощ ли сходни номерца на Украйна? В кратковременен проект, да, най-вероятно ще оказват помощ. И въпреки всичко всички тези трикове са прекомерно забележими - тъкмо както платнените бикини на тасадай се виждат под листата на орхидеята. Това значи, че един ден белите господа въпреки всичко ще видят това, което се е знаело през цялото време. И има ли подозрение, че по открита традиция лековерните диваци още веднъж ще бъдат оповестени за отговорни?..

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед42111 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед41763Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед59485Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед24242Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед18623Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78489Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77544„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77209В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори  Нако Стефанов, трагична орис, България, геополитически действителности  Нако Стефанов, трагична орис, България, геополитически действителности Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР