Все повече бизнес икономистите прогнозират рецесия в САЩ още догодина

...
Все повече бизнес икономистите прогнозират рецесия в САЩ още догодина
Коментари Харесай

Рецесия в САЩ до 2 години прогнозират икономисти

Все повече бизнес икономистите предвиждат криза в Съединени американски щати още следващата година или най-късно до 2021 година, въпреки да чакат тя да се забави с помощта на дейностите на Управлението за федерален запас (УФР). Това сочи оповестено през днешния ден изследване, представено от Франс прес и Асошиейтед прес.
От 226 икономисти, интервюирани от Националната асоциация на бизнес икономистите (NABE), 38 % плануват, че най-голямата стопанска система в света ще навлезе в криза през 2020 година, 34 % залагат на 2021 година, а съгласно 14 % това ще стане по-късно. Само 2 % чакат рецесията да стартира тази година по отношение на 10 % при предходното изследване, направено през февруари. Тогава 25 % залагаха на криза през 2021 година, показва Българска телеграфна агенция.
Анкетираните са на мнение, че растежът ще бъде продължен от смяната в паричната политика на УФР, което в края на юли намали лихвите за първи път от единайсет години, разяснява ръководителят на асоциацията Констанс Хънтър, която е и основен икономист на Кей Пи Ем Джи (KPMG).
Според 46 % от участниците в изследването централната банка на Съединени американски щати ще смъкна най-малко още един път ставките до края на годината, а съгласно 32 % нивото им ще се резервира, показва Агенция Франс Прес.
Анкетираните, включени в проучването, извършено сред 14 юли и 1 август, работят най-вече за корпорации и търговски сдружения, прецизира АП. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР