Все още тръпнем в очакване и тази зима да се

...
Все още тръпнем в очакване и тази зима да се
Коментари Харесай

10-те най-продавани книги на издателство „Сиела“ за декември 2021 г.

Все още тръпнем в очакване и тази зима да се появи – същинска, бяла, снежна. Дали ще съумяваме да се задържаме повече време на открито, още не е ясно, само че пък във времето, в което сме си у дома, ще можем да се отдадем на едно от обичаните ни занимания – книгите.

Винаги правилни на своите читатели и този месец ние от електронното списание © 10-те най сме подготвени да ви предложим едни от най-интересните заглавия, посредством които да се придвижите в нови светове.

Ето 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за декември 2021 година.


10. „ Науката в Света на диска: Часовникът на Дарвин “
Тери Пратчет, Джак Коен и Иън Стюърт

Как би реагирал Чарлз Дарвин, в случай че посети Света на Диска и се срещне с Бога на еволюцията, с Библиотекаря и с магьосниците от Невидимия университет? Какво би станало, в случай че фамозният английски естествоизпитател не беше написал „ Произход на типовете “? По какви механизми се движи научният напредък в нашия свят? Защо известните показа за еволюцията, за квантовата механика и за актуалните научни теории като цяло прекомерно постоянно са неверни?

Тери Пратчет за трети път сплотява сили с учените Джак Коен и Иън Стюарт, с цел да отговорят на тези и доста други въпроси в „ Часовникът на Дарвин “ – третата книга от поредицата „ Науката от Света на Диска “, в която се споделя не толкоз за Света на Диска, а за нашия личен свят, Света на Кълбото с неговите чудати свойства да се развива самичък, без помощта на богове, костенурки и вълшебната мощ на детайла наративий.

В тази история магьосниците още веднъж са разтревожени, тъй като ориста на човечеството от Света на Кълбото виси на косъм. Някой се пробва да саботира напредъка там, да попречи на Дарвин да напише своя труд и по този начин да обрече хората на застой, равностоен на крах. С голям брой препратки към Дарвин, Ричард Докинс, Хърбърт Уелс и Рей Бредбъри, Пратчет, Коен и Стюарт основават една невероятна комбинация от художествена небивалица и научнопопулярна литература, която ще ви разсмее, ще ви предизвика, ще ви даде някои отговори, само че и ще ви накара да си задавате още доста въпроси – на някои от които науката към момента няма отговори.

9. „ Певицата взема властта “
Иво Сиромахов

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за ноември 2021 година

Не се срамя, че съм правил монумент на певицата. Тя беше на власт. А аз постоянно съм се навъртал към властта с вярата да ме почерпят.

Нокти Чешитов, скулптор

Аз съм доста по-талантлив от нея. Всеки може да се криви и да се хили като министър-председател, кво толкоз?

Асен Човечки,  актьор

Знаех си, че по този начин ще стане. Все отново по хороскопа тя е воден бобър с асцендент лалугер. На тях непрекъснато им се случват такива неща.

Маг Дилайла, астроложка

Ох, какво да ви кажа… Правил съм я доста пъти. Напоследък косата ѝ беше много изтощена. Най-много се харесваше на ситни къдрици, пушен лешник.

Чони, вип коафьор

8. „ Всичко, което желая за Коледа “
Джоана Болури

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за ноември 2021 година

„ Всичко, което желая за Коледа “ е по едно и също време занимателна и затрогваща история за другарството, фамилията, любовта и откриването на втори късмет.

В отчаянието си Ник си намира ново предопределение – става Дядо Коледа в близкия мол и стартира да раздава дарове. Въпреки ужасната шефка, драскащата го брада и обстоятелството, че в никакъв случай не е харесвал деца, като че ли се оправя изненадващо добре.

Но когато 4-годишният Алфи си пожелава пред него майка му да е още веднъж щастлива за Коледа, Ник ще би трябвало да се потруди много, с цел да извърши желанието.

Защото Сара – майката на Алфи – е вдовица. И в желанието си да помогне, той й урежда среща с Мат, преди да е премислил нещата и преди да е осъзнал, че това може да се трансформира в разкъсващ сърцата и на тримата любовен триъгълник.


7. „ 101 отбивки: Презареждане “
Иван Михалев

 10-те най-продавани книги на издателство

Поемете по непознати пътеки, открийте секрети кътчета на България и направете най-малко 101 отбивки с новият справочник на Иван Михалев.

Време е да презаредите батериите измежду природата. Направете го с най-новия справочник от именитата поредност „ 101 отбивки “, чиито предходни издания влязоха в класацията на бестселърите в България.

Омръзна ли ви от локдауни и забрани по време на пандемията? Време е за презареждане с доста нови дестинации.

Книгата ще ви води до нови 101 забавни дестинации, които ще ви се прииска да споделите с приятелите си във Фейсбук и Instagram. Някои от тези дестинации са чисто нови – открити или основани в последните година-две.

На страниците на книгата „ 101 отбивки: Презареждане “ ще откриете:

  • секрети водопади;
  • красиви пещери;
  • тракийски светилища;
  • причудливи скални феномени;
  • антични мегалити;
  • вековни дървета;
  • свещени места;
  • китни села и архитектурни резервати.

Плюс още доста забавни и малко познати забележителности, които няма да намерите в листата на „ 100-те национални туристически обекта “.

Без скрити реклами на хотели и заведения. Защото това е книга за пътешественици, а не за туристи.

6. „ Маргаритка: Коледни магии “
Илия Деведжиев и Веселка Велинова

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за ноември 2021 година

Надникнете в приказната коледна история на Биби и Мими

Коледа е празникът, който сбъдва стремежи. Това е празник на светлината и положителното.

Коледа събира фамилията и тогава всички благодарим за любовта и щастието да сме дружно.

И тогава се случват чудеса и се сбъдват ЖЕЛАНИЯ.

– Затова ви поучавам в писмата си да си ПОЖЕЛАЕТЕ подаръците, за които мечтаете най-силно, а не да ги ИСКАТЕ или ПОРЪЧВАТЕ – добродушно сподели Маргаритка.

– Подаръците са това, с което Дядо Коледа награждава всички деца по света и им благодари за всяка доброта, за всяка усмивка и всяка храброст.

*****

– По-спокойно, вие двамата! – Дядо Коледа ги погледна над очилата. – Нима забравихте, че Коледа не е преброяване на неприятни и положителни действия?

Коледа е празник, декориран с обич. Подаръците са красиви и мечтани неща в лъскави опаковки.

Но същинският коледен подарък е времето, прекарано дружно в подготовка на празника.

Курабийки, празнични светлини, елха, обичани хора към трапезата, коледни песни – ето къде е светлият коледен дух. И най-после – в шареното пакетче под елхата има освен това от подарък – там са скрити очакване, изненада, внимание. Като сладостен бонбон за десерт.

5. „ Вкусът на България “
Иван Звездев

Иван Звездев е един от най-популярните и обичани родни кулинари. Телевизионните му излъчвания и книгите са послужили като встъпление в готварството нацяло едно потомство, а през днешния ден усмихнатият водещ ни радва от най-популярния български кулинарен канал в YouTube – „ Кухнята на Звездев ”.

Рецептите, които ще намерите във „ Вкусът на България “, са издържали тестването на времето и са се настанили трайно на родните трапези. Със напълно малко старания всеки може да ги подготви в дома си.

Някои са типичен гозби, излъчени от потомство на потомство, като кавърма, козунак и фасул по манастирски. А други ястия са навлезли напълно неотдавна, само че към този момент са неразделна част от ежедневното ни меню – белким има по-любима бърза вечеря от спагетите с кайма?

Нещото, което ги сплотява, е усетът, който идва от подправките. А те са типично български – няма човек, който да е усетил мириса на чубрица и да не се е сетил за родния дом.

С „ Вкусът на България “  ще преживеете доста вкусни страсти!

4. „ Софийски магьосници: Заветното проклинание “
Мартин Колев

Вълнуващият свършек на една от най-популярните български фентъзи поредици

Изминала е година от Битката на последния щемпел. Но войната надалеч не е извоювана – Гласът, страховитият дявол, все по този начин заплашва да превземе света през отслабената българска територия. Софийските магьосници се приготвят за предстоящата унищожителна офанзива от неговата войска. Младият вълшебник Бриян би трябвало да усвои небрежно рисковани умения, изискващи години подготовка, и да реши дали да има вяра на съдбовно и плашещо знамение.

Заплахата от заличаване ще сплоти зорници и здрачници, вещици и магьосници, жители на Горна и Долна София…

Те нямат различен избор, с изключение на да простят столетни вражди и да се бият един до друг, с цел да спасят освен себе си, само че и целия свят. Древни пророчества се сбъдват, строго защитавани секрети излизат нескрито, а столицата става сцена на апокалиптични събития, които ще трансформират всичко вечно.


3. „ Коледа вечно “
Карън Шейлър

Райли Рейнолдс не има вяра в коледната магия. Като дете младата жена е изгубила татко си в навечерието на празника и вълшебството на този ден вечно помръква за нея.

Но откакто последният ѝ летен любовен разказ се оказва неуспех, а издателят ѝ заплашва да приключи контракта ѝ, Райли би трябвало да направи немислимото – да напише първата си сантиментална коледна история. И освен това, само че ще би трябвало и да провежда коледен лагер за най-запалените си читатели в сантиментална фамилна хижа наоколо до Коледното езеро – място, където празничният дух е толкоз мощен, че магията се усеща във въздуха.

Ситуацията се усложнява още повече, когато по време на рекламно изявление Райли самоуверено декларира, че всичките ѝ книги са въодушевени от една-единствена огромна обич. Тя не подозира, че трима от някогашните ѝ другари ще гледат изявлението и всеки от тях ще реши, че тя приказва за него. И тримата се записват за лагера, твърдо решени да завоюват сърцето ѝ. Отново.

Докато възнамерява най-вълшебния уикенд и се бори да избави кариерата си, Райли ще би трябвало освен да отиде на трите най-романтични коледни срещи на света, само че и да се оправи с страстите, които арогантният притежател на хижата разсънва у нея. И може би да се сдобри с Коледа и да изживее същинска, вълшебна коледна любовна история.

2. „ Празнични предписания “
Йоланта Делибозова – Йоли

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за декември 2021 година

Йоланта Делибозова, позната също като Йоли, е едно от най-популярните и обичани лица на българската кулинарна сцена. Голямата ѝ обич е музиката, само че вкусните и истински предписания пленяват сърцата на десетки хиляди фенове на положителната храна.

След като води телевизионно предаване, издава две готварски книги и поддържа най-хубавите български кулинарни блогове, Йоли още веднъж е тук, с цел да ни напомни, че:

Храната е обич!

Няма по-мил и същински метод да кажеш на някого „ обичам те “ от това да споделиш храната, която самичък си приготвил, с него. Да намерите общ усет и да разберете какво ви харесва

Храната е благополучие!

Нищо не ни сплотява по този начин, както празничната софра, към която сме дружно с околните си хора. Уханията на гозбите носят мемоари и усмивки, подтикват към описване на истории и нови споделени моменти.

Храната е изкуство!

Всеки може да готви. Важното е да съблюдава рецептата на Йоли: „ Готви с усмивка, предпочитание и въображение. Накрая поръси щипка обич и ястието се трансформира в изкуство! “.

1. „ Домът на Gucci “
Сара Г. Фордън

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за ноември 2021 година

На 27 март 1995 година Маурицио Гучи, правоприемник на именитата фешън фамилия, е покосен от незнаен палач на път за своя офис в Милано. През 1998 година някогашната му брачна половинка Патриция Реджани Мартинели, известна в медиите с прозвището Черната вдовица, е наказана на 29 години затвор за поръчката и организирането на въпросното закононарушение.

Дали Патриция е направила злодеянието, тъй като финансовото разхищаване на брачна половинка й е било неконтролируемо? Дали го е сторила, тъй като е знаела, че мъжът й се кани да се ожени за своята държанка? А допустимо ли е в действителност Патриция да е почтена?

Историята на Гучи е история за разкош, ексцентрика, интриги, възходи, падения, само че също и за един истински подем в стилната промишленост. Изящно написана, подробно проучена и хвалебствено призната в целия свят, Домът на  Gucci  на Сара Г. Фордън e скандална история за висша мода, крупно благосъстояние и сърцераздирателна персонална покруса, която ще ви погълне напълно и ще прикове вниманието ви до последната страница, а по-късно дълго ще ферментира в съзнанието ви.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР