Напоследък свързваме популярния британски певец Сам Смит с доста скандалния

...
Напоследък свързваме популярния британски певец Сам Смит с доста скандалния
Коментари Харесай

Музикални хроники: Сам Смит стана звезда, след като възпя секса за една нощ и несподелената любов

Напоследък свързваме известния английски артист Сам Смит с много скандалния му и провокативен имидж.

Смит, който през днешния ден навършва 32 години, за пръв път блесна с вокалите в сингъла Latch (2012), с който дуото Disclosure изгря на сцената, а след това взе участие и в различен огромен шлагер – La La La на Naughty Boy. Но първата му солова ария, която тотално покори публиката, беше завладяващата балада Stay With Me.

Тя породи в следствие от разрушеното сърце на артиста и в последна сметка му донесе четири награди „ Грами “ и статут на суперзвезда в музиката. Хитът е в звук с целия дебютен албум на Смит In The Lonely Hour, въодушевен от объркания и най-малко до тогава трагичен любовен живот на изпълнителя.

“Бях в доста тъмен интервал ”, признава Смит и това си проличава в Stay With Me, която съумя да грабне незабавно слушателите с госпъл звученето си и изстраданите вокали на артиста върху простичката конструкция с три акомпанимента. В песента той пее за оня горящ миг, когато човек осъзнава, че сексът за една нощ не води до нищо, макар някои подправени очаквания и упования.

“Става въпрос за момента на сутринта след преживяването за една нощ, когато индивидът до теб си потегля, ти оставаш самичък и като че ли за една секунда си казваш „ Ех, по какъв начин ми се искаше… ”, изяснява британецът.

Stay With Me е написана от Сам Смит дружно с Джеймс „ Джими Нейпс “ Напиър, работил също с Disclosure, Clean Bandit и Ели Голдинг. Музикалната концепция поражда и се развива доста бързо, а точно простотата на композицията ѝ придава звучене на безконечна класика, която би била настояща и хитова, без значение от музикалните трендове. „ Цялата ария се оформи толкоз бързо, че имах възприятието, че не я пишем ние самите, а просто ни беше спусната, все едно нещо по-висше се случваше “, спомня си Сам Смит.

По-късно беше открита огромната аналогия в мелодията и хармонията с I Won’t Back Down на Томи Пети, написана от самия Пети и Джеф Лин още в края на 80-те. В резултат беше заведено правосъдно дело и въпреки че Сам и екипът му упорстваха, че сходството е напълно несъзнателно, те не се възпротивиха на желае и вписаха Пети и Лин като съавтори на Stay With Me.

Това по никакъв метод не помрачи фурора, провокиран от Сам Смит с дебютния му албум. Изпълнителят изпъкна с огромната си искреност освен в своята музика, само че и в общуването си с аудиторията. Той се призна за педераст и показа, че албумът е въодушевен от любовта му към различен мъж, който не е споделял неговите усеща. „ Досега във връзките си съм обичал само хора, които не са обичали мен “, описа артистът. 

На 57-ите награди „ Грами “ сингълът беше избран за запис и ария на годината, британецът прибра и оценките за най-хубав нов актьор и за най-хубав вокален поп албум.

 Sam Smith Xcel Energy Center 8-24-2018 - 0001 129

Искреността на Сам пролича и тогава, когато той не спести нищо в заключителната си тирада за вечерта: „ Искам да благодаря на мъжа, за който написах този албум и в който се влюбих предходната година. Благодаря ти, че разруши сърцето ми, тъй като по този начин ми завоюва 4 „ Грамита “.

Смит по този начин и не разкри самоличността на мъжа, само че на оня стадий тя към този момент нямаше значение. “Обичах го, само че той не ме обичаше. Мисля, че към този момент съм го преодолял, само че тогава бях в доста тежко положение ”, показа по-късно артистът.

За благополучие, Смит съумя да трансформира тъгата в нещо не просто градивно, само че и незабравимо за милиони слушатели –

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР