Намерението на ГЕРБ и ДПС да свикат второ извънредно заседание

...
Намерението на ГЕРБ и ДПС да свикат второ извънредно заседание
Коментари Харесай

Акцията на ГЕРБ и ДПС за среднощно заседание на НС се провали

Намерението на ГЕРБ и Движение за права и свободи да свикат второ изключително съвещание на Народното събрание в късните часове на деня се провали заради липса на кворум.

При три следващи инспекции сред 19:45 и 20:55 ч. се записаха или единствено 117, или 118 депутати, т.е. по-малко от наложителния най-малко за начало на пленарни разисквания.

От залата липсваха ПП-ДБ и Възраждане.

Останалите парламентарни групи също не бяха в цялостен състав.
Ако всички от ГЕРБ бяха в залата, кворумът щеше да е налице и съвещанието щеше да стартира - само че трима от 69 души не се записаха. Сред изчезналите беше и Бойко Борисов, който по-рано през днешния ден беше на предизборна демонстрация на партията в София.При Движение за права и свободи отсъстваха петима души, само че персонално Делян Пеевски седеше на първия ред.БСП беше показана от 13 от общо 23 депутати.Шестима от 11-те членове на Има Такъв Народ бяха по местата си.
В последна сметка малко преди 21 ч. Народното събрание се разпусна.

Искането за изключителното съвещание беше импортирано в последния миг от ГЕРБ и Движение за права и свободи, откакто малко преди този момент ПП-ДБ започнаха процедура за привикване на Народното събрание след седмица.

Желанието на ПП-ДБ беше да бъде изслушан служебният министър на енергетиката Владимир Малинов поради изказванията, че цената на тока може да се усили с 30% след 1 юли.

Българска социалистическа партия желаеха тази точка да влезе в дневния ред още през днешния ден, само че председателстващата Росица Кирова (ГЕРБ) отхвърли, тъй като Малинов се намира в Съединени американски щати.

Няколко часа по-късно ГЕРБ и Движение за права и свободи се окуражиха да отговорят на предизвикването на ПП-ДБ и да създадат съвещанието още тази нощ - макар неналичието на министъра.

Акцията очевидно беше замислена да не успее, откакто кворумът беше арестуван малко под 121 души, само че двете партии-вносителки демонстрираха " дисциплината " на парламентарните си групи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР