Вот на недоверие очаква словашкия премиер Игор Матович - който

...
Вот на недоверие очаква словашкия премиер Игор Матович - който
Коментари Харесай

Словашкият премиер го очаква вот на недоверие заради скандала за плагиатство

Вот на съмнение чака словашкия министър председател Игор Матович - който сега е в Брюксел за присъединяване в срещата на върха на Европейски Съюз. Това ще стане, когато той се върне в Народното събрание, а повода е абсурдът за плагиатство към неговата персона, съобщи ДПА.

"Дадохме му задоволително време самичък да си подаде оставката. Ръководителят на държавното управление на Словакия не може да бъде апаш и измамник ", сподели някогашният министър председател от социалдемократите Петер Пелегрини.

Полша: Идеите на Европейска комисия за възобновяване на стопанската система се нуждаят от промени

Миналата седмица Матович призна, че е плагиатствал при написването на магистърската си теза, както и че е мамил и при написването и на други свои работи по време на следването си.

Четиресет и седем годишният политик съобщи, че е подготвен да му бъде отнета магистърската степен. Той добави, че желае първо да извърши предизборните си обещания, преди да подаде оставка като министър председател.

Матович е създател на популистката партия "Обикновени хора и самостоятелни персони ". В края на февруари той завоюва парламентарните избори с обещанието да се бори против корупцията.

Бившата ръководеща партия "Смер ", която се оглавява от дългогодишния министър председател на Словакия Роберт Фицо, разгласи, че ще поддържа претенции избор на съмнение.

Това значи, че опозиционните партии разполагат с задоволително подписи за привикване на изключително съвещание за гласуването му, цитира Българска телеграфна агенция.

Датата следва да бъде избрана в допълнение от ръководителя на Народното събрание Борис Колар, самият който неотдавна също беше упрекнат в плагиатство. В същото бяха упрекнати и министърът на образованието Бранислав Грьолинг и още няколко водещи политици.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР