Българските граждани на територията на Република Сърбия ще могат да

...
Българските граждани на територията на Република Сърбия ще могат да
Коментари Харесай

Българите в Сърбия ще могат да гласуват на четири места на предстоящите избори

Българските жители на територията на Република Сърбия ще могат да гласоподават на четири места за народни представители в бъдещото 50-о Народно заседание на Република България. В четирите пункта в Сърбия няма да може да се гласоподава за членове на Европейския парламент на изборите на 9 юни.

Избирателни секции в Сърбия ще бъдат разкрити в Посолството на Република България в Белград, Генералното консулство на Република България в Ниш, в КИЦ „ Цариброд ” в Цариброд и в КИЦ „ Босилеград ” в Босилеград.                                                           

Българските жители ще могат да упражнят правото си на избор с годна българска персонална карта, паспорт или военна брошура. Единствено в Цариброд, в секцията на КИЦ „ Цариброд ”, ще се гласоподава машинно, на останалите три места в Сърбия ще се гласоподава с хартиени бюлетини.                                                                                                                   

От КИЦ „ Босилеград ” обявиха, че на идните избори би трябвало да се понижат неприятните практики от предходните вотове, когато е имало доста невалидни бюлетини, като особено ще се обърне внимание на гласоподавателите по какъв начин вярно да означават определената партия или коалиция със знак Х, с цел да бъде зачетен техният избор и да не се получават многото невалидни бюлетини. 

На изборите ще вземат участие 32 партии и обединения, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР