Военният наблюдател на Комсомолская правда за руската премиера в небето

...
Военният наблюдател на Комсомолская правда за руската премиера в небето
Коментари Харесай

Западната преса е на ръба на паниката. „Невъзможен“ руски дрон беше забелязан за първи път в небето над Украйна

Военният наблюдаващ на " Комсомолская истина " за съветската " премиера " в небето на Украйна

Чуждестранната преса подвигна шумотевица, тук-таме достигаща до суматоха: съветският дрон „ Охотник “ е видян в небето над Украйна. След това се появиха фотоси на новата ни бойна машина, която външно наподобява на едно огромно крило. И се прецизира: с нея са нанесени удари по обекти на Въоръжените сили на Украйна в Сумска област. Министерството на защитата на Русия непретенциозно мълчи по този въпрос.

И по този начин, що за звяр е това? Или по-правилно " Ловец ".

Слуховете, че нашите инженери готвят гражданска война в небето, се носят от дълго време. Преди няколко години от хангарите на секретното конструкторско бюро се чу спокоен шепот. Някой даже съумя подло да разгласява в обществената мрежа фотография на първия пуск на С-70 (това е показателят на този тежък атакуващ дрон) преди изпитателния полет.

Всичко това беше през юни 2018 година И през ноември той към този момент сполучливо се движеше по пистата на Новосибирския авиационен цех, набирайки 200 километра в час (както трябваше да бъде съгласно програмата на изпитанието). В същото време рулирането, излитането, ускоряването и прекъсването в края на пистата се правят от БПЛА изцяло и извънредно самостоятелно.

„ Портретът “ на машината незабавно очарова с формите си. Направен е на правилото на крилото - т.е. образно не може да се разграничи къде е дясното крило, къде лявото крило и къде е корпусът даже и от близко.

И тук нашите военни специалисти бяха шашардисани от още една вест: С-70 ще работи взаимно, в взаимозависимост с нашия изтребител от пето потомство Су-57. Самолетът ще насочва дрона към задачата и в това време ще го прикрива. Освен това (това е най-голямата загадка, тъй че и вие не казвайте на никого!) има концепция, че куп от 20-30 такива атакуващи дрона едновременно, прикривани от два или три изтребители, ще се стоварят върху врага в голям рой и ще " разорават " позициите му дружно с персоналния състав и бойната техника.

Ревнивите американци (които явно бяха задушени от жабата на завистта) по-късно се изкискаха: „ Руснаците блъфират! Тяхната отбранителна промишленост не е способна на това! “ Но ето ти на! Вече лети в Сумска област.

БПЛА С-70 Oхотник: механически характерности

Цялата тази завист стартира да стихва по-рано, когато авторитетни западни военни специалисти осъзнаха, че „ Ловецът “ не е блъф, а действително бъдеще. И макар че летателните характерности на С-70 дълго време бяха защитавани в загадка, задграничното разузнаване въпреки всичко съумя да откри някои данни за него. Ето ги и тях:

Дължина: 14м

Размах на крилата: 19 m

Бойно натоварване: 2,8 тона (според други източници - до 8 тона).

Тегло при политане: 25 t

Максимална скорост: 1400 км/ч (на дребна надморска височина), съгласно други източници - към 1000 км/ч

Практически таван на полета: 18 000 m

Обхват на полета: 6000 км

Въоръжение: управляеми ракети, управляеми бомби, неуправляеми бомби във вътрешния отсек за потребен товар и на окачването.

Между другото, той да стреля умее. През декември 2021 година по време на проби „ Охотник “ унищожи наземна цел с 500-килограмова авиационна бомба.

И КАКВО ОЩЕ УМЕЕ?

- За да унищожава радио-локационни станции, той може да получи свръхзвукова противорадарна ракета от клас въздух-земя Х-58 (с обхват на полета под 260 километра).

- Срещу морски цели - Х-35, летящи на дребна височина.

- 4 модифицирани свръхзвукови ракети X-74M2

- 8 коригиращи се авиобомби КАБ-250.

През август предходната година колумнистът на американското издание 19FortyFive Питър Сучиу сподели, че Русия може да стартира да употребява „ Охотник “ в зоната на СВО още през 2023 година (или е оракул, или разузнаването му е подсказало).

С КАКВО ДРУГО ВПЕЧАТЛЯВА НОВАКЪТ?

„ Охотник ” може да бъде и усилвател – разширяващ радиолокационното поле на други самолети. Може да бъде отдалечен целеуказател (така че аероплан с ракети с огромен обхват на деяние няма да има потребност да навлиза в зоната на покритие на противовъздушната защита на противника).

Popular Mechanics разгласява публикация, в която експертът по национална сигурност Кайл Мизоками назова заявените размери на самолета впечатляващи. Той също по този начин изрази мнение, че новият дрон ще помогне за превъзмогване на софтуерното закъснение на Русия от Съединени американски щати. Сега те ще преглеждат С-70 като евентуално рисков и ефикасен пример.

Междувременно в Русия тече подготовката за стартирането в всеобщо произвеждане и приемане на въоръжение. Още повече, че устоя първия изпит в действителна бойна конюнктура с отлична оценка.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР