Весела Лечева напуска Националния съвет на БСП. Това съобщиха от

...
Весела Лечева напуска Националния съвет на БСП. Това съобщиха от
Коментари Харесай

Весела Лечева излиза от НС на БСП заради несъгласие с политиката на ръководството

Весела Лечева напуща Националния съвет на Българска социалистическа партия. Това оповестиха от пресофиса на изявената спортистка, която беше също народен представител и състезателен министър.

Лечева е член на партията от 22 години. Тя е оповестила решението си нощес пред Областния съвет на Българска социалистическа партия във Велико Търново. Тя разяснява, че е влезнала в партията с визията Българска социалистическа партия да е модел и мотор за заслужено и прогресивно ръководство на страната, което да утвърждава достолепието и самочувствието на нацията. През годините в управлението на партията имало уважавани общественици, приети специалисти, хора с богат професионален и житейски опит. По думите на Весела Лечева в последните месеци обаче управлението на Българска социалистическа партия се отклонило от този път, като заложило на властнически метод на ръководство , обезличило партията и в профил с процедурни хватки социалисти с друго мислене. " Започна братоубийствена война с президента Румен Радев, подсилен и определен от левите хора в България. Водеше тази война паралелно с нашия главен политически конкурент - ГЕРБ. В резултат на тези дейности загуби задълго лидерските позиции и доверието на гласоподавателите в страната ", счита тя.

Лечева обмисляла това решение от дълго време, а го оповестява в края на годината и след локалните избори, с цел да не бъде упреквана, че попречила на акцията. " А и имах, въпреки и нежна вяра, че след тези избори ще има почтен диалог и разбор за резултатите. Вместо това чухме следващите хвалби, които не дават отговор по никакъв метод на действителната картина. Дадох си сметка, че не съм в положение да трансформира нищо в политиката на управлението, което в последните години не се вслуша в нито един рационален глас, изневери на високите цели, съобщи ползите на нашите симпатизанти и членове ", разяснява още Весела Лечева. Тя не вижда " светлина в тунела " за Българска социалистическа партия, само че не губи вяра, че ще дойдат по-добри дни за социалистите в страната.

Весела Лечева е повторен олимпийски медалист и петкратен международен първенец по спортна пукотевица. Председател на Българския стрелкови съюз. Била е и ръководител на Държавната организация за младежта и спорта (ДАМС) в интервала 2005-2009 г, министър на младежта и спорта в служебните държавни управления на Гълъб Донев (август 2022 - юни 2023) и народен представител от 39-ото, 40-ото и 45-ото Народно заседание. Лечева е и почетен жител на Велико Търново и Павликени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР