Велико Търново. Община Велико Търново е в пълна готовност за

...
Велико Търново. Община Велико Търново е в пълна готовност за
Коментари Харесай

Велико Търново: Общината е в пълна готовност за зимния сезон

Велико Търново. Община Велико Търново е в цялостна подготвеност за идния зимен сезон. Това стана ясно по време на днешното съвещание на Общинския съвет, оповестиха от пресцентъра на Общината. По предписание на кмета Даниел Панов към този момент са набелязани нужните ограничения и организация. За задачата бе образувана комисия, ръководена от заместник-кмета проф. Георги Камарашев, в която влизат специалисти от общинската администрация, представители на снегопочистващите компании и експлоатационните сдружения. Информацията за подготовката бе предоставена и призната без забележки от локалния парламент.
До 15-а минута от започването на снеговалежа техниката би трябвало към този момент да е по улиците на Старата столица. Докато вали, оптимално допустимата снежна завивка по основните транспортни улици не трябва да надвишава 3 сантиметра. До 2 часа след прекъсването на преваляванията тази част от градската пътна мрежа, поемаща главния трафик, би трябвало да бъде почистени. За по-слабо натоварените транспортни улици условието е до 12-я час след края на снеговалежа, а за второстепенните /кварталните/ прави – до 24-я час.
Отговорната за снегопочистването на уличната мрежа в Старата столица компания към този момент е осигурила 1000 тона пясъчно-солна примес, 800 тона промишлена сол и 100 тона химическа примес срещу обледяване. За обработката на улиците в града, чиято обща дължина е 114,64 линейни километра, компанията разполага с 10 снегорина, 8 машини за разпространяване на инертни материали, две фадроми, три камиона за транспортиране на снежни маси. В запас могат да бъдат пуснати още две комбинирани машини с гребла.
Тротоарите, стълбищата, пространствата към автобусните спирки и публичните зони ще бъдат чистени от общинското дружество „ Зелени системи ”. С активността ще бъдат ангажирани близо 90 чиновници, обезпечени са и седем малогабаритни машини.
Близо 146 линейни километра е дължината на общинската пътна мрежа. Отговорната за зимната й поддръжка компания разполага с нужните инертни материали, машини и кадрови запас. Създадена е и съответна организация за почистването на улиците в обитаемоте места от общината. Ако са нужни по-сериозни действия, няма да бъдат пестени средства, акцентира проф. Георги Камарашев.
Всички 23 детски градини и 21 учебни заведения на общинско финансиране са изцяло готови за идния зимен сезон. Освен главния вид гориво, употребявано за отопление на образователните бази, обезпечен е и различен източник на топлинна сила.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР