Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова участва в откриването

...
Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова участва в откриването
Коментари Харесай

Велико Търново вече разполага с хеликоптерно летище за спешна медицинска помощ по въздух

Заместник-министърът на превоза и известията Анна Натова взе участие в откриването на седмото и първото ново държавно болнично вертолетно летище отвън София. То се намира в МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов " във Велико Търново. В рамките на церемонията първият медицински хеликоптер направи демонстрационно кацане на новопостроеното оборудване.
 
Зам.-министър Натова  обясни, че досега България разполага с 3 вертолетни летища в София и по 1 във Варна, Панагюрище и Русе. Тя добави, че до края на месеца ще завърши наложителната обучителна стратегия на шестимата водачи на българския хеликоптер.
 
По думите й незабавната здравна помощ по въздух не е просто един от всичките планове, които извършва Министерството на превоза и известията. Той е идея, обвързвана със спасяването на човешки животи.
 
Участие в събитието взеха още зам.-министърът на опазването на здравето Петко Стефановски, кметът на Велико Търново Даниел Панов, ръководителят на Комисията по опазване на здравето в Народно събрание Костадин Ангелов, регионалният шеф Ивайло Здравков, народни представители и др.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР