Досега сред имотите на Бронз“ са продадени единствено масивната сграда

...
Досега сред имотите на Бронз“ са продадени единствено масивната сграда
Коментари Харесай

Легендарен български завод фалира, а НАП се видя в чудо с работниците

Досега измежду парцелите на „ Бронз “ са продадени само солидната постройка на столовата с кухня, както и апартамент в центъра на Долна Оряховица

Голямото дружество „ Бронз “ в Долна Оряховица, което последно произвеждаше чугунени отливки за декоративни външни фенери, е оповестено в неплатежоспособност. Преди няколко месеца ви информирахме за банкрута на именития цех. Това вероятно ще разреши на съкратените служащи да получат неизплатените си заплати за разнообразни интервали от време. Ако останат пари, тъй като след продажба на активите въпреки всичко преимущество измежду кредиторите има страната, оповестява " Борба ".

Национална агенция за приходите към този момент разпродава парцелите на тогавашния машиностроителен цех – горделивост на градчето. На тезгяха са извадени сега основният склад, портиерната, помпена станция. А също и терен от 45 декара с издигнати 9 здания върху него и построени детайли на техническа и функционираща за региона инфраструктура. Както и електрическата подстанция, бронзолеярният завод с повърхност 3,8 декара, авторемонтна работилница и склад с повърхност 400 кв. м.

Около 30 служащи са завели каузи за заплатите си, като действително заводът спря работата си преди по-малко от година. Според ведомостите те имат да вземат към 160 000 лева Заводът, който е давал прехранване на стотици хора от района, през годините последователно сви производството си.

След разнообразни преструктурирания стана част от „ Бронз “ ЕООД – София, от групата на „ Ви Веста Холдинг “. На 16 май 2023 година е открита процедура по неплатежоспособност, която би трябвало да завърши до 7 март 2025 година Вече изтече срокът за предявявания на вземанията от кредиторите, измежду които с изключение на страната и служащите са Общината и заемодатели на компанията.

Досега измежду парцелите на „ Бронз “ са продадени само солидната постройка на столовата с кухня, както и апартамент в центъра на Долна Оряховица, благосъстоятелност на сдружението. Така че имотната сага занапред ще се развива най-много поради терена, който е на атрактивно място – наоколо до Индустриалния парк.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР