Задържан е собственикът на оръжието, с което вчера беше простреляно

...
Задържан е собственикът на оръжието, с което вчера беше простреляно
Коментари Харесай

Задържан е собственикът на оръжието, с което беше простреляно дете в Арбанаси

Задържан е притежателят на оръжието, с което през вчерашния ден беше простреляно дете в Арбанаси. Предстои да му бъде повдигнато обвиняване. Той към момента не е дал показания, заяви пред Българска телеграфна агенция районният прокурор Тихомир Шабов.
Инцидентът е станал по време на частно събитие по отношение на рожден ден, на който са участвали към 16 души. Те се разпитват, взети са им натривки и са назначени експертизи.
 
Шабов изясни, че револверът е бил подложен на скамейка в двора на мястото, където се е провеждало събитието. Имало е деца, които са си играли и по време на играта е създаден изстрелът. Това е главната версия, само че прокуратурата ревизира и други вероятни версии, добави той.
 
Простреляното дете е настанено във великотърновската болница, то е в положително положение, няма заплаха за живота му, сподели Шабов. Прокурорът изясни, че родителите на детето, което е простреляло другото в крайници, не носят наказателна отговорност за това, че не са упражнили надзор, само че носят гражданска отговорност. Прокуратурата ще уведоми Държавната организация за протекция на детето за случая.
 
Разследването е по два члена от Наказателния кодекс - за породена междинна телесна щета на малолетно лице и за държане на огнестрелно оръжие, без да бъдат взети ограничения за сигурност. Наказанията са до шест години отнемане от независимост за първото и от три до 10 години отнемане от независимост за второто закононарушение.
 
" Моля за схващане в този миг. Засега зная единствено, че на рожден ден в Арабанси, на който участват децата ми с майка им, децата намират оръжие, което мислят за играчка. Но не е. Оръжието е на притежателя на къщата. Рожденият ден е на жена му. Големият ми наследник е в потрес. Пострадалото дете е сестра на брачната половинка ми - годинка по-голяма от сина ми и към този момент е добре - ранена в пръста на крачето. Можело е да се случи и най-лошото. Благодарим на Господ, че не е. " - написа през вчерашния ден във Фейсбук депутатът Явор Божанков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР