Велико Търново. 180 тона материали срещу заледяване - смеси от

...
Велико Търново. 180 тона материали срещу заледяване - смеси от
Коментари Харесай

Велико Търново: 180 тона материали срещу заледяване са разпръснати по улиците

Велико Търново. 180 тона материали против замръзване - смеси от сол, пясък и химически препарат, са разпръснати по улиците във Велико Търново от началото на снеговалежите. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . До асфалт са почистени главните трафик улици във Велико Търново – както в централната част, по този начин също в кварталите и останалите региони, в това число и всички трасета, по които се движи публичният превоз.
Третирането на пътната мрежа с инертни материали продължава, поръчани са и спомагателни количества.
Над 20 машини чистят улиците на града, а поетапно техниката към този момент работи и по второстепенната пътна мрежа. На места в кварталите има коли, които са паркирани по метод, объркващ снегопочистването.
Седем малогабаритни машини работят по разчистването на тротоарите, пешеходните алеи с максимален поток от хора, на входовете пред учебни заведения, детски градини, обществени центрове.
Община Велико Търново моли към великотърновци, при разчистване на колите си да не изхвърлят снега по улиците, а да го събират на купчини, както и да паркират колите си по този начин, че да не пречат на снегорините.
Съгласно Наредбата за запазване на околната среда притежателите, наемателите и ползвателите на жилищни и офис-сгради, на магазини и други търговски обекти са длъжни сами да отстранен снега от прилежащите си тротоарни площи.
Жителите на Велико Търново и обитаемоте места могат да подават сигнали за нуждата от снегопочистване и предприемане на ограничения на телефон 062/619102.
В общината няма обитаеми места без ток и вода. Общинската пътна мрежа е проходима при зимни условия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР