Възстановено е движението по път II-16 Своге – Ребърково в района

...
Възстановено е движението по път II-16
Своге – Ребърково в района
Коментари Харесай

Възстановено е движението по път II-16 Своге – Ребърково в района на с. Елисейна

Възстановено е придвижването по път II-16 Своге – Ребърково в региона на с. Елисейна. Обрушени са скатовете и е почистена скалната маса, с което се осигурява безвредното придвижване на пътуващите в сектора. До месец предстои да бъдат подхванати ограничения за трайното укрепване на най-големия скален пай на срутището при с. Елисейна.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ апелира шофьорите да карат деликатно в дефилетата и планинските сектори. От обилните превалявания от сняг и дъжд в последните седмици, интензивното снеготопене и огромните температурни амплитуди се активизираха редица срутищни процеси. С повишението на температурите нараства заплахата от активизирането на нови геодинамични процеси.

В тази връзка ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски разпореди на регионалните пътни управления и на пътноподдържащите фирми да правят непрекъснати обходи на трасетата, на които има заплаха от свличане на скална маса.

Работата им се подкрепя и от екипите на тол контрола. При заплаха от големи срутища превантивно ще се затварят пътни участъци, тъй като е значимо да се гарантира безопасността на пътуващите.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР