Двама мъже се явиха пред британски съд във вторник, обвинени

...
Двама мъже се явиха пред британски съд във вторник, обвинени
Коментари Харесай

Двама мъже в Англия са обвинени в заговор с картечница за убийство на евреи

Двама мъже се явиха пред английски съд във вторник, упрекнати в обмисляне на нахлуване и ликвидиране на членове на еврейската общественост с автоматизирани оръжия в северозападна Англия.

36-годишният Уалид Саадауи и 50-годишният Амар Хюсеин бяха упрекнати в подготовката на терористични актове, заяви полицията в Голям Манчестър. Трети мъж, по-малкият брат на Уалид Саадауи - Билел, на 35 години, беше упрекнат в неразкриване на информация за терористичен акт.

Прокурорите споделиха, че Саадауи и Хюсеин са възнамерявали да извършат нахлуване, въодушевено от групировката " Ислямска страна ", употребявайки автоматизирани оръжия. Техните цели включват еврейската общественост в Северозападна Англия и правоприлагащите органи и боен личен състав.
Консултативният орган по сигурността на евреите, CST, съобщи, че обвиняванията са доста съществени и са част от наклонността за възходящи равнища на антисемитска престъпност.

„ Това е един от редица скорошни и продължаващи случаи, които демонстрират за какво еврейската общественост се нуждае от толкоз обширни ограничения за сигурност и за какво продължаващото ни партньорство с полицията и държавното управление е толкоз жизненоважно “, се споделя в изказване на CST.

Полицията сподели, че осъзнава въздействието, което детайлностите за заговора биха могли да имат върху еврейската общественост, като добави, че не има вяра, че има по-голям риск за обществото.

„ Днешното първо явяване в съда очерта някои притеснителни и тревожни детайлности по отношение на хипотетичен терористичен скрит план, за който твърдим, че е плануван от обвинени от Голям Манчестър “, сподели помощник-началникът на полицията Роб Потс.

„ Знаем какъв брой доста ще бъде въздействието на това. Особено за нашата еврейска общественост в Голям Манчестър и в цялата страна. “
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР