Възрастните трябва да спят най-малко 7 часа на нощ за

...
Възрастните трябва да спят най-малко 7 часа на нощ за
Коментари Харесай

Качественият сън може да е ключът към отслабването

Възрастните би трябвало да спят минимум 7 часа на нощ за здраве и благоденствие, само че огромен % от възрастните не съумяват да спят задоволително.

Ново изследване сподели, че краткосрочната диета с банкет на нискокалорични храни може да увеличи качеството на съня при възрастни със затлъстяване.

Проучването също по този начин демонстрира, че неналичието на сън може да попречи на поддържането на загуба на тегло при възрастни със затлъстяване и че постоянните извършения могат да насърчат поддържането на добър сън.

Качествен сън и намаляване

Хората на възраст от 18 до 60 би трябвало да се стремят към най-малко 7 часа сън всяка нощ, с цел да насърчат здравето и благополучието. ( 1 )

Данните от разнообразни изследвания обаче демонстрират, че повече от 30% от възрастните постоянно не съумяват да спят задоволително.

Според Sleep Foundation, съответният първокласен сън е значим за здравословна загуба на тегло. ( 2 )

Проучванията демонстрират, че неприятно качество и стеснен сън може усилват риска на метаболитни нарушавания, наддаване на тегло и затлъстяване. ( 3 )

Доказано е също, че неналичието на първокласен сън усили желанието за висококалорични и богати на въглехидрати храни, свързани с наддаване на тегло. ( 4 )

Ново проучване откри, че неналичието на първокласен сън също може да подкопае опитите на хората да поддържат загуба на тегло след диета.

Изследователи от университета в Копенхаген представиха своите открития на Европейския конгрес по затлъстяването през 2022 година, извършен в Маастрихт, Холандия. ( 5 )

Чрез потребление на рандомизирани данни от S-LiTE и плацебо-контролирано изследване, откривателите са изследвали качеството и продължителността на съня при 195 възрастни със затлъстяване. Участниците следваха диета за намаляване с ниско наличие на калории в продължение на 8 седмици и изгубиха приблизително 12 % телесно тегло. ( 6 ) ( 7 )

Нискокалоричната диета усилва продължителността на съня

Учените откриха, че качество на съня се усилва с 0,8 световни точки PSQI и продължителността на съня се усилва със 17 минути на нощ след първичната 8-седмична диета с лимитирани калории. ( 8 )

Дългосрочното изследване сподели, че възрастните със затлъстяване, които спят по-малко от 6 часа на нощ или имат неприятно качество на съня, покачват своя ИТМ с 1,1 kg/m 2 . За съпоставяне, възрастните със затлъстяване, които реализират над 6 часа първокласен сън всяка нощ, понижават ИТМ с 0,16 kg/m 2 .

Един ден на храни с високо наличие на мазнини и захар нарушава качеството на съня.

Могат ли упражненията да оказват помощ за качеството на съня?

Установено е, че по-активните участници поддържат обвързваното с диетата усъвършенстване на качеството на съня спрямо по-малко дейните участници.

Загубата на тегло, поддържана с извършения, наподобява обещаваща за възстановяване на съня. Възрастните, които не спят задоволително или получават неприятно качество на съня, могат да се възползват от поддръжката за модела на съня, както и от поддръжката за поддържане на загуба на тегло.

Попитан за резултатите от проучването, доктор Огдън сподели, че „ [..] посланието е, че сънят и тежестта са свързани, само че към момента не знаем дали това е причинно. Но това демонстрира, че упражненията предизвикват поддържането на добър сън. “

Следователно най-добре е да вършиме повече извършения, да подобрите съня си и по-късно може да постигнете мечтаното намаляване.

Заключение

Диетата и сънят са преплетени в тъканта на здравословния метод на живот. За оптимално здраве е значимо да се направи избор на метод на живот, който предизвиква здравословния сън, като хранене на питателна диета и постоянни извършения.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР